Fen-Edebiyatlılara sunulan yeni iş olanakları

fen edebiyatıda kapatsınlar o zaman ordan mezun olanlar ne yapcak peki sinir oluyorum ya

bundan sonrası için büyük sıkıntıydı formasyonun kaldırılması ama bakalım yeni yönetmelik düşünülüyor eğer icraata geçerse çok iyi olur bu yönetmelikte fen edebiyat mezunları orta öğretim yani lise öğretmenliği yapacak iken eğitim fakülteleri de ortaokullarda ilkokullarda öğretmenlik yapacaklar ben güzel buldum ama bakalım zamanla neler olacak

Fen-edebiyat formasyon alamıyor ama akademisyeden mi olamıyor artık ?
Of bende bu sene mecburen yazabilirim :26:

Fen-edebiyat formasyon alamıyor ama akademisyeden mi olamıyor artık ?
Of bende bu sene mecburen yazabilirim :26:

cidden biz Fen - edebiyatlıları harcıyorlar resmen
bakalım bundan sonra neler olacak orta öğretim de öğretmen olma şansı verecek deniliyor ama bakalım...

cidden biz Fen - edebiyatlıları harcıyorlar resmen
bakalım bundan sonra neler olacak orta öğretim de öğretmen olma şansı verecek deniliyor ama bakalım...

Ben öğretmen olmak istemiyorum,yapabileceğim bir iş değil
Akademisyen nasıl olunuyor,sınavı falan mı var ?

Ben öğretmen olmak istemiyorum,yapabileceğim bir iş değil
Akademisyen nasıl olunuyor,sınavı falan mı var ?

pek bilgim yok canım ama tek bildiğim her yıl alımın az olduğu yönde.
ales şart onu biliyorum.
diploma puanının işte 4.0 üzerinden en az 3.80 felan olması gerekir
zaten sonrasın da sürekli eğitim görülüyor benim abim şimdi odtüde ingilizce eğitimi alıyor kitap felan çıkardı işte tam anlamıyla akademisyenlik için yolu çok yani uzun sürüyor

Akademisyen olmayı,şartları nedir ?

ales e girmek en az 70 üstü almak(bölümden bölüme farkeder )
üds ye girip en az 65 üstü almak.
bu iki puan ve diploma notuyla yüksek lisans yapmaya başlamak lazım gelir.
bununla birlikte yok ün sitesinden akedemik kadro ilanlarını takip edip, sana uyana başvuru yapmak. heee birde dayın varmıydı

Yani üniversite içinde hoca olmak.. Öncelikle yüksek lisans yapman gerekiyor. Okuduğun bölümden seçebileceğin anabilim dallarından birinde. Türkiyede herhangi bir üniversitenin ensititüsünde yapabilirsin. Bunun kabul görmesi için. ALES sınavı Yabancı dil sınavı diploma notu nun belli brajları var .Onlara uygunsa bu sınavlardan yeterli puan aldıysan başvuruyorsun ünilere. mülakat ile seçim yapılıyor. Geçersen yüksek lilsans başlıyor. 2 yıl. Bitirdikten sonra yaptığın dal ile ilgili kadro açılırsa okulunda başvuruyorsun kabul edilirsen kadrolu araştırma görevlisi oluyorsun. Daha sonra doktora yapıp 4 yıl yardımcı doçent ve doçentlik sınavları oluyor. o şekilde ilerliyorsun.. En son prof oluyorsun. Tabi bunnlar mezun olduktan sonra baya süreni alıyor. Kısacası akademisyen olmak için aşama aşama sınavlara girip. O sürecin sorumluluklarını yerine getirmen gerekiyor.. her üniversite mezunu için yüksek lisans seçeneği vardır. Ha bide okutman olunuyo yüksek lisans yapmadan mezun olunca alese girip ÖYT programı var ordan tercih yapıyorsun Ösym açıyor sınavı her yıl. tam emin değilim. Üniversite hocası olmak için kpss atama gerekmiyor.. Ama milli eğitime bağlı okullarda formasyon şart.

gözün korkmasın canım yapan yapıyor yani senin ne eksiğin var yaparsın sen de iste yeter ki

Aslında mühendis olmak istiyorum ama istediğim bölüm ve yerler gelmeyecek bende fen-edebiyat yazarım demiştim
Bakalım hayırlısı,tercih zamanı herşey belli olacak
Saol desteğin için

Cevaplar için teşekürler

Neyse gözüm korktu tekrardan teşekürler

çok da zor bir şey değil. bence ales ve üds kpss saçmalığından daha mantıklı sınavlar. ayrıca kpss ile öğretmen olmayı beklemektense tezli yüksek lisans yapmak ve akademik başarı sağlamak daha kolay.
ayrıca yüksek lisans bölüm bölüm farklılıklar gösterir, hatta hocadan hocaya da fark eder. yüksek yaparken projesi olan bir hocaya denk gelirsen ohhh yaşadın =)
1200 lira cepte. çok da zor birşey değil bence

Ee formasyon kalktığına göre akademisyende olamayacak bu yıldan sonra kimse fen-edebiyattan:44:

Deneyip görmek lazım o zaman

Son düzenleme:
Aslında mühendis olmak istiyorum ama istediğim bölüm ve yerler gelmeyecek bende fen-edebiyat yazarım demiştim
Saol desteğin için

mühendislikte fen edebiyatta güzel şahsen hangisi hayırlısı ise o olsun.
rica ederim ayrıca

Saol desteğin için

sayısalcısın anladığım kadarıyla. bende bir sayısalcı ve fen edebiyat (kimya bölüm) mezunu olarak derim ki mühendislik oku daha iyi. fen edebiyatın durumu ortada.
evde bile; amannn o nası bir bölüm ne öğretmenlik ne mühendislik, diye tepki alıyorken, iş verenleri sen düşün
bizim bölümün amacı sadece bilim insanı yetiştirmek, ama o kadar çok mezunu var ki bırak bilimni insanı bile zor yetiştiriyorlar...

Haklısın,bizim memlekette bilim insanı yetiştirme hayali ne kadar gerçekleşebilir ki zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…