fertlite friend 'de ki ovulasyon kartlariyla yumurtlama gununu hesaplaynlar bir bakin

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
408
İstanbul
kizlar fertilite friend de ki ovulasyon kartlarini naasil olusturuyorsunuz ingilizcem cok iyi degil yardimci olabilirmisiniz bana???

onca insan var burda bu kartlari kullanan kimse yardimci olmayacakmi yani???

ovulasyon kartları derken neyi kastediyorsun anlamadım cevap vermek isterdim ama.yani bende fertility frendi ateş tablosu için kullanıyorum ama kartları hiç görmedim

ovulasyon kartları derken neyi kastediyorsun anlamadım cevap vermek isterdim ama.yani bende fertility frendi ateş tablosu için kullanıyorum ama kartları hiç görmedim

evet o ates olcumlerini yazdiginiz tablodan bahsediyorum atesin en yuksek oldugu gun ovulasyon gunu oldugu icin ovulasyon karti dedim...

evet o ates olcumlerini yazdiginiz tablodan bahsediyorum atesin en yuksek oldugu gun ovulasyon gunu oldugu icin ovulasyon karti dedim...

evet ama ateşin en yüksek olduğu gün değil ovulasyon günü.ateş normal seyrinde devam ederken yumurtlama günü birden düşüyor ve ertesi gün belirgin bir artış oluyor ve o gün ovulasyon günü oluyor.ovulasyondan sonra da artarak yada belli bir ateşte sabit kalarak adet gününe kadar giderse gebelikten şüphelenebilir ama ateş son günler düşmeye başlarsa yada tam adet gününde kırmızı çizginin altına inerse adet geliyor demektir.ayrıca ateşi sabah yataktan kalkmadan 6 ile 8 arasında bi saatte ölçmek gerekiyor.
fertility frendde ayrıca adet zamanı ilişki zamanı akıntı türü vb.durumlarıda ekliyorsun ve ona göre yumurtlama günün kesinleşiyor.

Bunlari biliyorum canim atesin en yuksek oldugu gun derken acmamisim sanirim ne demek istedigimi :
Hergün aynı saatte yataktan kalkmadan dijital termometre ile dil altından ölçülür. Ateşin seyrine göre yumurtlama günlerini tespit edebilir ve regl derecenizi öğrenebilirsiniz.

Örneğin yumurtlama gününden bir gün önce ateş normal seyrinden 0.2 derece gibi bir düşüş gösterir. O zaman yarın yumurtlama gününüz olduğu anlaşılır.ve ateşin düşüş gösterdiği gece ilişki olmalıki yumurta çatladığında spermle buluşursa hamile kalma olasılığı da artar.
Ateşin düşüşünden sonraki gün yumurtladığımızı ateşimizin bariz yükselmesinden anlarız.
Örneğin regl olduğun derecen 36.0 dır. eğer regl olacaksan regline yakın ısın düşüş gösterir ve 36.0 olduğunda regl olunacağı bilinir.eğer düşüş değilde ısı artış gösterip sabit kalıp düşmüyorsa büyük ihtimalle bu bebişin anne rahminde olduğunu işaret eder ALLAHIN İZNİYLE.
Ben o cizelgenin nasil yapildigini sormustum yani asil sorum oydu ...Ama o konuda bisey anlatmamissin:44:

Son düzenleme:

maşallah canım sen zaten hepsini biliyorsun.çizelgeye gelince fertility frende üye olacaksın.orada bir takvim var ve o takvime hergün ateşini akıntı durumunu ilişki olup olmadığını adetliysen adetin miktarı vs. giriyorsun ve çizelgen günden güne oluşuyor.

eğer üye değilsen google dan fertility frend sitesine gir orda yukarda kullanıcı adı ve şifresi istenen yerin yanında sign up var ona tıkla ve kendine bir kullanıcı adı seç daha sonra bilgilerin gelmesi için email adresi istiyor onu gireceksin next diyeceksin
daha sonra çıkan sayfada
send th course direkctly to my email inbox yazan kutucuğu işaretle.
daha sonra çıkan sayfada start now tıkla I accept all terms yazan kutucuğu işaretliyorsun.
your date of birth doğum tarihini giriyorsun
Calendar week starts on sunday yazan yeri monday olarak değiştir
Your Menstrual Cycle Setup
Last Menstrual Period: yazan yere son adet tarihini giriyorsun.
Usual Cycle Length: yazan yere adet döngün kaç günse onu giriyorsun 28 gün veya farklı olanı
Units: yazan yeri celcius olara değiştir
sonra setup tıkla
sonra karşına bir takvim çıkar takvimde günün tarihini tıkla
temptature yazan yere ateşini gireceksin
time saat kaçta ölçtüğün(hep aynı saatte ölçüyorsan bunu hergün girmemek için set default a tıkla ve oraya ölçtüğün saati gir kaydet.)

Cervical Fluid: akıntı türü sticky yapışkan dry kuru creamy krem kıvamında watery su gibi eggwhite pişmemiş yumurta akı kıvamında olan.
Menses/Spotting adetli iken girilecek bölüm adetin miktarı yani spotting lekelenme light az heavy yoğun medium orta şiddette
Intercourse/Insemination ilişki oldumu olmadımı diye girilecek bölüm am sabah oldu pm akşam oldu both herikisinde de oldu yada sadece yes no
daha sonra save diyorsun ve kaydediyorsunn hergün bu şekilde
umarım açıklayıcı olmuştur.

tesekkur ederim canim gayet detayli ve anlasilir anlatmissin hemen kayit olayim gidip :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…