Fesat insanlarla baş etme

ArtemisAsigi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2018
327
212
18
37
arkadaşlar merhaba, şu sıralar rahatsız olduğum bir konu var insanların çoğu bariz fesat, nasıl baş ediyorsunuz bunlarla ? Böyle insanlar gelip dibinize yapışıyor mesela ben direk uyarıyorum siz napıyorsunuz ?

Ben de bas edemiyorum biriyle basetseniz bitiremezsiniz yoruldugunizla kalirsiniz.
En iyisi gormezden gelin .Dikkatli olun agizlarina dedikodu malzemesi vermeyin. Kendi hayatiniza odaklanin.sizin gelisiminizi ,basarinizi gorsunler de ya vazgecsinler iyi olsunlar yada kiskancliktan catlasinlar.
Basari en guzel intikamdir! Sizi sevmeyen herkesi uzer.

Malesef fesat,kıskanç ve sürekli başkarının üzerinden geçinmeye çalışan insanlar! Çıkartın hayatınızdan gitsin , hee çıkaramayacağınız bir kişi ise aile üyesi, akraba ,ortaklık vb o zaman mesafe!

Fesat oldugunu anladigim an gorusmuyorum

Oldugu ortamlara girmiyorum
Ortak arkadas varsa onlarla ayri plan yapmaya calisiyorum
O ararsa gorusmek isterse bahanelerle uzaklatiriyorim kendimden
Zamanla mesafe olusuyor zaten
Akrabalarda Yok da arkadaş çevresi dolu gerçi arkadaşlık diye bir şey kaldı mı tartışılır

Bu aralar ben de aynı dertten muzdaribim. Aynı departmanda dip dibe çalıştığım insanların son derece sinsi oyunlarına şahit oldum. Arkadan iş çevirmeler, yalan dolan konuşmalar..sırf fesatlık ve hırslarından. Çok üzülüyorum gerçekten bir insanın içi bu kadar nasıl kötü olabilir diye. Tahammülüm kalmıyor bazen ama karşındaki insanın senin canını yakmasına izin verdikçe aslında onun başarmış olduğunu amacına ulaştığını görüyorsun. aksine o kişilere şu anda yokmuş muamalesi yapıyorum, iş dışında muhattap bile olmuyorum, ama içten içe acaba hala neler dönüyor diye de kendimi yiyorum : (((

bas edemıyorum dırek uzak duruyorum

Ben de benzer bir sorun yasadim ve ayrildim oradan .ayrilirken aglamistim istemeden.cunku yenildigimi hissetmistim beni gulumseyerek ugurlamislardi.neredeyse tum yanaklari yirtilacakti gulumsemekten. Kadin kadina yapiyor bunu ozellikle! Erkek calisma arkadaslarimla hic sorun yasamadim.neden boyle yapiyorlar ki.bu dunya kucuk omrumuz kisa zaten.kimse kimsenin ne isini aliyor elinden ne rizkini..Ama cidden soguttular.yurt disinda calisabilsem keske.belki oradaki insanlar daha soguk ama is ahlaki buradan iyi.gidenler geri donmuyor hem kazanclari iyi hem de huzurlari

Bu konulardan bir zaman önce bende muzdariptim. Akrabalarımdan tutun, lise/üniversite arkadaşlarım ve daha sonra iş hayatımda bu tarz insanlarla karşılaştım. Ben çalışmaya lise son sınıfta başladım. Üniversite okurkende çalışıyordum sürekli böyle ortamlarda bulundum. Yaşım küçük olduğu için benden bilgisiz ve tecrübesiz kişilerin yaptıklarıyla zamanım geçti. Çekememezlik fesatlık dediğiniz gibi arkadan iş çevirmeler vs vs. Üniversite üçüncü sınıftan beri bu konuda kendimi eğittim ve çok başarılıyım diyebilirim. Bu tarz olaylarla paş etmede %90 etkili yöntemlerim var. Öncelikle bilmeniz gereken şey; Kimse sizden üstün değildir ve kimsenin sizi üzmesine ASLA izin vermeyin.

Öncelikle karşımdaki kişiyi gözlemliyorum . Bu sürede karşı tarafa gayet zarif nazik her zaman olduğum gibi güler yüzlü iyi niyetli oluyorum. Bana ilk yanlışı yaptığında ya da ilk izlenimi verdiğinde gayet nazikçe susuyorum. Ama kafamın köşesine yazıyorum. Normalde her zaman ilk tepki önemlidir derim. İnsanlar ilk tepkiye göre karşı tarafı yargılar. Tepkisiz kalmamın anlayışlı olmamın nedeni; bu kişi beni tanımadan bana karşı doldurulmuş olabilir. Yani belki de hiç yapmadığım şeyleri yapmışım gibi anlatıp beni o kişinin gözünde kötü göstermiş olabilirler. Zaten bu tepkinize göre o kişi sizin hakkınızda ya ''Hani bu kıza kötü, cazgır işte bla bla diyolardı gayet hanım efendi dediğime cevap bile vermedi'' der ya da ''Bak bu sessiz ben bunu daha da ezerim, kolay lokma'' diye düşünür. İkinci defa bu kişi ya da kişilerden bir kötülük görürsem eğer akrabalarımsa bu durumu toplu olan yerlerde ''Ya Ezgi, Fatma adı artık neyse sen geçen bana şunu şunu söyledin bunu bunu yaptın ama ben sana karşı çok iyi niyet besliyorum. Sen neden bana böyle yaptın da küçük düşürdün'' diyorum. Herkes hem olayın aslını öğreniyor hemde o soruyu beklemediğinden o kişi bir kızarıyor morarıyor ne diyeceğini bilemiyor. Eğer dolduruşa geldiyse yanındaki kişileri bahane edemeyeceğinden ''Sen yanlış anlamışsın. Yok öyle yapmadım'' vs diyip paçayı kurtarmaya çalışıyor. KV'de KP vs gibi sorunlarsa gayet güler yüzlü nazik bir şekilde başkalarını örnek göstererek alt edebilirsiniz ya da eşinizi bahane ederek onlara laf sokabilirsiniz. Mesela KV'niz sizin yemeklerinizi beğenmiyor ve sürekli söyleniyor. ''Ay annecim geçen dedim ki Serdar'a(eşinizin ismi neyse) annen çok güzel karnıyarık yapıyor bir gün rica edelimde bizim için yapsın. Akşam yemeğine gidelim dedim Serdar'da sağolsun dedi ki eskiden annemin yemeklerini seviyordum onlara alışıktım şimdi senin yemeklerinden başka yemek yiyemiyorum hayatım. Ay anne bir mutlu oldum oğlunu ne güzel yetiştirmişsin senin gibi kayınvalide herkesin başına'' vs gibi. Hem övmeli hem gömmeli laflar edeceksiniz. Karşı taraf size nasıl geliyorsa sizde karşı tarafa öyle davranıp yerini bildirirseniz 1 yapar 2 yapar 3. de ben bununla uğraşamam diyip pısar gider karışmaz. Haa her şeye rağmen hala devam ediyorsa en iyi yol o kişiden uzaklaşmaktır. İş yaşamında da eğer eminseniz ses kaydı alın. ''Telefonum bozuldu kendi kendine bir yerlere giriyor'' diyin. Daha sonra da onların yanında ''aaa ses kaydı almış hafızamda yer kaplayacak ya'' diye üfleyip püfleyin sonra da ''sileyim yer tüketmesin diyin'' ses kaydını başlatın ''şuna bakın silmeye de silmiyor'' diyip herkesin içinde telefonunuzda dalga geçin ve o kişilerin dediklerini herkesin içinde dinletin Zaten ses kaydı almış dediğinizde arkanızdan konuşanlar bir bir kendilerini belli edecektir. Daha sonra da üzülüp o kişilere dönün melek gibi hiç bir şeyden haberiniz yokmuş gibi üzülün. Tabi bu en zor durumda kullanmanız gereken yöntem. Birileri ayağınızı kaydırmak için her zaman bir şeyler yapabilir. Sizde kuzu kuzu bekleyip bugün ne yapacaklar diye düşünmeyin. Bunların hiç biri işinize yaramıyorsa belli ki o bordo bereli O kişilerden uzak turun.

Ya etraf bunlardan kaynıyor, bana pozitif ol diyor kadın ama imkan olsa beni boğacak, korunmak lazım.

Harikasiniz vay beiste boyle olmak lazim .Hayata erken atilmak, kendi ayaklari uzerinde erken durmaya baslamak insani daha guclu yapiyor iste boyle

o kişilere karşı ketum durarak

oldukça mesafeliyimdir

mesela erkek arkadaşımla ilgili hiç bir detayı bilmezler

şunu yaptık bunu yaptık bana şunu dedi gibi şeyleri asla kimseyle paylaşmam

azcık yüz verdiğimde bir soru sormaya kalkarlarsa

bu bilgiyi napcaksın hayatının hangi alanında kullanacaksın diye terslerim

aşırı kıl olduğumun farkındayım ama beni bu hale onlar getirdi

Benim de dibimde var ne yazık ki böyle biri, kendimi çok üzdüğüm zamanlar oldu. Gerçekten çok fedakarlıklar yaptık onlara eşimle, herkese mavi boncuk dağıtır , bizi sadece işi düşünce arar. Çat kapı gelir, işin var mı demez, varsa yoksa onun hayatı...Bencil olur böyleleri çıkarı uğruna arkadan iş de çevirir. Mümkün olduğunca görüşmüyoruz, mesafe koyduk asla ararayıp sormuyoruz. Kendi özelimizi anlatmıyoruz. Bazen o anlatıyor bize de soruyor konuyu kapatıyoruz. Mümkünse mesafe koyun, uzak durun, sonra üzülen biz oluyoruz ne yazık ki. Bu tipler ön planda olmayı seviyorlar, siz görmezden gelirseniz kendine başka uğraşacak birilerini bulur zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…