Fesatmışım..

Yengen sana hic mi yardim etmiyor hadi canim birlikte yapalim falan da mi demiyor. Ne zaman evlenirsen o zaman kiymetli olursun. Benim de senin durumunda olan bir kuzenim var. O da evlenmeyi bekliyor. Cunku baska cozum yolu bulamadi simdiye kadar.

Vermeden almak Allah'a mahsus arkadaşım. Ben de güler yüzlü, yardım severimdir ama karşıdan aynı kıymeti görmüyorsam değer değil selam bile vermem. Kırmak istemiyorum diyorsunuz alın buyurun sizi misler gibi kırıyorlar. Herkes haddini bilecek.

Hem daha ne kadar alışsın yengeniz, maşallah totoyu devirip yatmakta bile sakınca görmemiş.

Ayrıca o Ayşe'nin annesi tabi öyle diyecek, bulmuş kızına hizmet eden sizin gibisini...

Aile içi dinamiklerinizi bilemem ama bence kendinizi ezdiriyorsunuz. Ben buradan ne dersem diyeyim siz gene de gideceksiniz abinizin iftarına. Çünkü abiniz çok kızar!!

Bana biraz pasif gibi geldiniz, bir dizide vardı ya "Aman Ali Rıza bey, ağzımızın tadı kaçmasın" kafası sanırım.

Kendinizden ödün vermemenizi tavsiye ederim.

Yok pasif degilde sindirildim bu.konuda saniyorum aile icinde disarda sildimmi silerim cok gururluyum ama evde herkesi dusunmekten yoruluyorum heesey guzel olsun istyorum mukemmel olsun galiba cok.ozclveri gosteriyorum buda.oldukca fazla kullaniliyor stratejik davranamiyorum

Yengenle abin evinde neden yemiyor ki? Herkes aksama kadar çalışıyor sizi enayi yerine koymalarına izin verme. Yengen yardım etmiyor madem sen söyle yenge gel beraber toplayalım masayı ya da birlikte kuralım falan de. En azından yaptığı terbiyesizliği anlar belki.

Yengen sana hic mi yardim etmiyor hadi canim birlikte yapalim falan da mi demiyor. Ne zaman evlenirsen o zaman kiymetli olursun. Benim de senin durumunda olan bir kuzenim var. O da evlenmeyi bekliyor. Cunku baska cozum yolu bulamadi simdiye kadar.

Hayir ediyor iftar yapiyoruz sadece bulsik makinasina diziyor zaten.onlar ezana.yakin.geliyor cay ici0 gidiyorlar sadece dun kaldilar sahur yapip evlenine gittiler yatmadilar o arada oldu bu olanlar . Su anlik yapiyo simdiden.basladi rahatliga dun yatti ve yapmadi.mesela ?? Bi iki diyerek.boyle devam etcek sonrasi zaten anneme kiziyorum.ben.ona degil bardaklari makinaya diziyo hemen bana bagiriyo annem.nerdesin.diye o yapsin.istemiyo

Yengenle abin evinde neden yemiyor ki? Herkes aksama kadar çalışıyor sizi enayi yerine koymalarına izin verme. Yengen yardım etmiyor madem sen söyle yenge gel beraber toplayalım masayı ya da birlikte kuralım falan de. En azından yaptığı terbiyesizliği anlar belki.[/

Canim yetismeiyorlar 7de geliyorlar ezana yakin yemek.yetistremezler ki ..
Ayrica yardim ediyor kurarken toplarken ama dun garip bisey yapti gitti uyudu sahura kadr haziladik biz kalkti yedi ve oylece birakip gittiler yorgunsuznu.uyuyun dedi annem ve babam .. ve bu busekilde devam etcek biliyorum neden cunku ben varim.ya yaparim.ya nolcak sanki

Size davranis şekli hiç hoş değil annenin.
Güzelce konuşmayı deneyin bu konuyu.
Bir de gelininiz ne şansliymis...
Cooook oylee cok sansliki.agzinin.icine bakan bi kocasi herseyiyle ilgilenen bi gorumcesi el ustunce tutan.kaynana kayinbaba oda sevgi pitrcigi geziyo evde anne baba diye kim yapmazki boyle hir ailede yasasa ..
Annemle konusamiyorum o kizi ben degilim o cok.yoruluyo canim ben calisirken insan.degildim zaten eve gelip bulusik yikayip ev temizleyip.kisafir agirlarken anne eziyoken. Yarin evlensem ben bu saflikla ordada kendimi ezdiririm

Bu konuyu gelin hanım açsaydı ve görümcem beni istemiyor şeklinde yazsaydı ne yorumlar dönerdi burada. Biz de hoş bir forumuz doğrusu.

Neyse. Kendiliğinden yardım etmiyorsa siz yönlendirin. Ayşe sen sofrayı toplar mısın ben makineyi yerleştireyim, Ayşe şu ekmeği kaldırır mısın ben çayı demleyeyim diyin. Yeni gelinmiş yahu insaf! İlk evlendiğim zamanda ben de çekinirdim kayınvalidemin mutfağına girmeye. Zaman verin biraz kadıncağıza daha 1 ay olmuş evleneli.

Canım çok evde durma bence. Çık dışarı git kütüphaneye orada çalış dersini. Sana önerim aynı ise gider gibi sabah çık akşam iftara 10 dk kala gel. Kim ne yaparsa yapsın. Annene de bence daha fazla yaramayan çalışma. İlişkinizin dinamiği öyle olmuş gibi. O seni horladikca sen ona iyilik yapıyorsun her istediğini yapıyor gibisin. Çek kendini anlar kendine çeki düzen verir.

Ben degil ailem yapiyo ve ben cok pozitif guleeyuzlu biriyim herkes bilir kirmak istemem asla kimseyi oda rahat etsin evimize alissin.diye herseyi yapiyorum . Aysenin.annesi.bile insallah sanada kiyamayanlarla karsilasirsin diyo dusunun yani .. ne kdar deger veriyorum

Pazar gunu onlar bizi cagirdi iftara ve benimde programim var napcam bilmiyorum gitmezsem abim cok kizar cooook

Sakın gitme. Pazartesi ben annemlerden ayrica gelirim de. B

Cooook oylee cok sansliki.agzinin.icine bakan bi kocasi herseyiyle ilgilenen bi gorumcesi el ustunce tutan.kaynana kayinbaba oda sevgi pitrcigi geziyo evde anne baba diye kim yapmazki boyle hir ailede yasasa ..
Annemle konusamiyorum o kizi ben degilim o cok.yoruluyo canim ben calisirken insan.degildim zaten eve gelip bulusik yikayip ev temizleyip.kisafir agirlarken anne eziyoken. Yarin evlensem ben bu saflikla ordada kendimi ezdiririm
aynı benim annem. geline yaranmak için beni de çok ezdi. hatta evlensen de gelinimle başbaşa kalsam bile dedi.
şimdi o kıymetli gelini ve oğlu annemi sildiler, evlerine almıyorlar, torunlarını göremiyor.
çok uyardım ama dinlemedi annem.
inşallah annen böyle bir kazık yemez.

Sen kızısın o senin annen canm. Sana davrandığı gibi gelin e davransa ne olur biliyomusun :)
O yüzden boşver he he de geç ...
Yeni düğün olmuş, annende geliniyle cicim ayları yaşıyo şuan :KK53:
Ama kendini ezdirme mesela annen gelinin yanında lafmı sokuyo sende altta kalma
Yediler içtiler misal, yengecim sofrayı toparlamama yardım edermisin de.. Anlar herhalde yaptığı ayıbı yardım eder
Annenide kenara çek n'oluyo sana ANNE HAYIRDIR? Diye sor içindekileri dök bence

Annen, gelinle iyi olmayi gecinmeyi, seni hor görmek geline kölelik yaptirmandan gectigini saniyor galiba.
Cok yanlis bu yaptigi. Ileride farkina varir artik. Sende istemedigin seyi yapma..kim ne derse dersin..icinden gelmiyorsa yapmiyacaksin bukadar basit.

Benim gorumcem olaydin keşke. :KK70::KK70::KK70::KK70:
Allah yardimcin olsun canim ama bazen anneler böyle davranabiliyor.benimde bi yengem olsaydi annem ayni bana oyle davranirdi.he bide yapardim herseyi biseyde begendiremezdim.

Ayni benim anneannem yahu bu kadar mi benzer.

Tavsiyem, bu kadar iyi niyetli olmayin,cunku yapilan iyilikler bi zaman sonra mecburiyetinizmis gibi ustunuze yapisiyo.Neden siz insanlari kirmamak icin ugrasiyosunuz da ayni ozen size gosterilmiyo?

Yemek yapilacaksa tek bi seyi yaparim deyin onu yapin cekilin kenara,yenge sunu yapalim bunu yapalim diye yengenizi de olaya dahil edin .

Ben eminim boyle yapmaya basladiginizda tepki cekeceksiniz,sen eskiden boyle degildin ne oldu,sende bi haller var diye ustunuze gelecekler,hic onemsemeyin zamanla alisirlar.

Ben degil ailem yapiyo ve ben cok pozitif guleeyuzlu biriyim herkes bilir kirmak istemem asla kimseyi oda rahat etsin evimize alissin.diye herseyi yapiyorum . Aysenin.annesi.bile insallah sanada kiyamayanlarla karsilasirsin diyo dusunun yani .. ne kdar deger veriyorum

Pazar gunu onlar bizi cagirdi iftara ve benimde programim var napcam bilmiyorum gitmezsem abim cok kizar cooook
Yengene yaklasip pazar günü planim vardi cumartesi yapalim hatta istersen sana yardimcida olayim annem sicak bakmadi sen ne dusunuyorsun diyebilirsin diye dusundum

Çalıştığım dönemde 12kişilik misafir ağırladığım çok olmuştur.
Misafirliğe gittiğim yerlerde de asla oturmam mutlaka yardımcı olurum.
Yani bir tek çalışan sizin gelin değil ki.
Ama ben sizi de hatalı buldum bu kadar müsamaha neden?
Anneniz yemek mi yap diyor ders çalışcam de geç anne'nin fiziksel bi engeli mi var yani.
Yemek bitti sofra toplanmadı mı yengecim şurayı halledelim de öyle dinlenirsin de susmak neden?
Ayrıca her gün bu insanları çağırmak neden eminim gelin de bıkmıştır keşke biraz rahat bıraksa aileler.

Back
X