Makarnalar Fesleğenli Parmesan Peynirli Fettuccine

-VUSLAT-

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
19.185
32.027
798
Malzemeler

Yarım paket fettuccine makarna - Tuz
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Yarım su bardağından biraz eksik zeytinyağ
1 yemek kaşığı kuru fesleğen (Taze fesleğeni 2 gün aramama rağmen bulamadım )
2 diş sarımsak

Yapılışı

Makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlamaya bırakıyoruz. Çok fazla haşlamıyoruz, al-dante kıvamında (dişe gelir) haşlıyoruz. Makarna haşlanırken sosu hazırlıyoruz.
Rendelenmiş parmesanı, fesleğeni, zeytinyağı ve ezdiğimiz sarımsağı rondodan geçiriyoruz. Sos hazır.
Makarnayı süzüp soğumadan hemen sosla birleştirip makarnanın tamamen sosla karışmasını sağlıyoruz.

pixiz_546fafd12bf5a.webp

Bu kadar:)

Ve sunum... Afiyet olsun:kk77:

DSCI0421.webp

pixiz_546fbb977fe47.webp

pixiz_546fb274eb0b9.webp

Şiddetle tavsiye ederim, hem kolay hem çok lezzetli:kk77:
Yarışmacı arkadaşlarıma bol şans diliyorum:KK36:

Son düzenleyen: Moderatör:
Sunuma bayıldım çok güzel görünüyor :) Deneyeceğim tarifler arasında :) Ellerinize sağlık :)

Vuslat nefis görünüyor.:kk77:Şu fettuccine makarnayı bir ben yemedim galiba.:KK48: İlk fırsatta deneyeceğim.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim canım.:KK68:

Ellerine sağlık canım:kk77:Harika görünüyor:rolleyes:Yarışmada bol şans diliyorum:KK60:
Çok teşekkür ederim Nevoşum:60: Bak sözümü tuttum sana yamuk yapmadım:48::19:
Ellerine emeğine sağlık ablacım :kk77::KK60: Sunum çok şirin olmuş , bol şanslar diliyorum:KK68:
Diloşum çok teşekkürler:60:
Vuslat nefis görünüyor.:kk77:Şu fettuccine makarnayı bir ben yemedim galiba.:KK48: İlk fırsatta deneyeceğim.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim canım.:KK68:
Çok teşekkür ederim canım:60: Dene canım fettuccine makarna çok lezzetli ama ben çok sık alamam fiyatı çok uçuk:eek: Ama misafir için çok uygun, misafir gelirse yaparım artık:48:

Back
X