Fetal dna testi sonucu kötü çıkanlar

amerikagurbetcisi

Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2022
104
75
13
Herkese merhaba, 13 haftalık hamileyim ve 2 hafta önce fetal dna testi yaptırdım. Büyük bir heyecanla sonuçları beklerken bugün doktorum aradı ve salı günü görüşmeye çağırdı sonuçlarla ilgili sıkıntı olduğunu net olarak söylemedi ama olumsuz olan bir şeyler olduğu da belli etti. Salı gününe kadar zaman nasıl geçecek hiç bilmiyorum, benim gibi fetal dna sonucu kötü çıkıp sonrasında herhangi bir sıkıntı yaşamayan olduysa lütfen yazar mısınız kendimi çok kötü hissediyorum.

Sorunun ne olduğunu bilmiyoruz ama hata veren fetal dna testine arkadaşımda şahit oldum. Sonuçta fetal dna sana yine bir ihtimali söylüyor şu hastalık olma ihtimali şu yüzde de diyor ama o hastalığın etkisi yüzde kaç olacak onu vermiyor. Eğer muallak bir durum varsa ileri düzey genetik tarama var microray’di adı sanırım. İnşallah boşuna endişe çıkar sonuç.

Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. İnşallah benim testim de hata vermiştir ve dediğiniz gibi ihtimalleri sıralıyor ama etkisi kesin olmadığı için yersiz endişeleniyorumdur

Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. İnşallah benim testim de hata vermiştir ve dediğiniz gibi ihtimalleri sıralıyor ama etkisi kesin olmadığı için yersiz endişeleniyorumdur
Merhaba,
10+1'de yaptirdigim nifty testinde down sendrom yüksek riskli çıktı. %99.5, hatta bazı yerlerde %99.9 doğru sonuç verdiği yazıyor. Doktor CVS önerdi. Haftaya yaptıracağım ama onun da sonucu 3 haftada cikiyormuş.
Bir umut arıyorum.
Herkes bu konuyla ilgili birşeyler sormuş ama sonucu yazan yok çoğunlukla.

Fetal dna testinde down sendromu yüksek riskli çıkıp CVS veya amniyosentezde negatif sonuç alan var mı?

10+1de fetal DNA testi yaptırdım, 7 gün sonra sonuç geldi, fetal fraksiyon 16'ydi, sonuç ise Trizomi 21 yüksek riskli geldi.
12+1'de iyi bir perinatologa muayene oldum. Muayene etmeden CVS yapmıyor ve bu haftalarda anomali olan bebeklerde zaten kalp durmasıyla karşılaşılabildiginden, gereksiz bir işlem olmaması için 13. haftadan önce CVS tercih etmiyordu. Muayene sonucu anomaliler down sendromunu doğruladı. Ense kalınlığı yüksek, burun kemiği küçüktü. Ayrıca kalp anomalisi çıktı. Tek damar oluşmuş ve belki de kalbi doğuma kadar da dayanamayacak veya doğsa bile geçirmesi gereken bir dizi ameliyata dayanamayacak.
Doktor hiç baskı yapmadi , düşünün ne karar verirseniz yaninizdayiz dedi.
13+2'de CVS yapıldı. Tecrübeli ellerde olunca gerçekten basit bir işlem sadece iğnenin giriş anını hissetmek kötü oluyor. Ama herhangi bir ağrı veya yoğun bir acı hissetmedim.
1 gün sonra sonuç geldi. Değişmedi. Trizomi 21 kesin tanı oluştu.
Bunları neden yazıyorum. Maalesef nifty sonucum geldiğinde deli gibi bir umut aradım ve bu sitelerde ne kadar çok insanın aynı umudu aradığını farkettim. Bu nedenle yaşadığım süreci yazmak istedim.
Ben umduğum sonucu bulamadım. Umarım fetal DNA sonucu kötü gelen ve umut arayan diğerleri çok küçük olan hata payına rast gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…