• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fetal dna testi yaptırmak?

rumeysa123455

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2024
45
13
3
22
Merhabalar , Fetal DNA testi yaptırmak zorunlu mu ve ya ikili tarama testi tuzla Pendik tarafında bu Fetal DNA testi yapanda yok yapmayı önerir misiniz yapmazsak ne olur

Merhabalar , Fetal DNA testi yaptırmak zorunlu mu ve ya ikili tarama testi tuzla Pendik tarafında bu Fetal DNA testi yapanda yok yapmayı önerir misiniz yapmazsak ne olur
Salı günü gireceğim bende ikili taramaya fetal DNA testi pahalı geldi bana çünkü zorunlu değil tabiki ama yaptırman çocuk sağlığı için önemli bir testlerden biri tabiki

Ben yurtdışındayım fetal dna yapmadılar ısrar etmeme rağmen ikili test yapıldı, imkanınız varsa bence yaptırın doğruluk payı çok daha yüksekmiş

Zorunlu değil ama tarama testlerinden daha kesin sonuç veriyor kromozom anomalisi inceliyor özellikle down sendromu için 99.7 diğer anomaliler için 97 sonuç veriyor bir daha tarama yaptırmanız gerekmiyor ve cinsiyeti bilgisi alabiliyorsunuz durumunuz varsa yaptırın ama biraz pahalı ben 2 buçuk hafta önce yaptırdım 14k verdim dolar bazında hesaplanıyor Pendik’te de bilmiyorum ama özel hastanelerde bile yapılıyor artık isterseniz araştırın

Fetal DNA kromozom anomalileri için doğruluğu oldukça yüksek bir test. İkili taramalarda doğruluk oranı %60 civarında diye biliyorum. Nipt fiyatlandırması ortalama 400 euro/dolar civarında oluyor, maddi durumunuz varsa bence kesinlikle yaptırın. 10. hafta itibariyle yaptırılabiliyor ancak 11. ve 12. haftalar bebek DNA sının anne kanında dolaşım oranı daha yüksek olduğundan ideal zamanlar. Birçok firma bulunduğunuz adrese gelip kanı kendisi alıyor.

Back
X