• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fetal dna ve down sendromu??

Nilayimo1

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
7
Puanlar
1
Kızlar ikili testim 10binde 1 çıkmıştı sorun yoktu
Detaylı ultrasonda burun kemiği 5.7 en az olması lazım dedi 5.4 çıktı kısa yazmış down sendromu olabilir dedi
İntergen firmasına fetal dna yaptırdım temiz geldi sonuç
Sizce hangisine inanmalıyım devlet hastanesine sonuçları gösterdim bunlar parayla yapılıyor güvenli değil amniyosentez yaptır dediler ama bebekte başka sorun yok dna testi güvenli değil mi ?🥹🥹

Fetal dna, ikili tarama testine göre daha kesin sonuç veriyor ki sizin ikili taramanız da temiz çıkmış. Burun kemiğinin kısa olması genetik olabilir. Benim fikrim down sendromu olmadığı yönünde.

Detaylı ultrasonda burun kemiği 5.7 en az olması lazım dedi 5.4 çıktı kısa yazmış down sendromu olabilir dedi
Sizce hangisine inanmalıyım devlet hastanesine sonuçları gösterdim bunlar parayla yapılıyor güvenli değil amniyosentez yaptır dediler ama bebekte başka sorun yok dna testi güvenli değil mi ?🥹🥹
Kaç haftalık şuan

Kaç haftalık şuan
26 oldu fetal DNA temiz çıktığı için konuyu bıraktım ama içim içimi yiyor bazı doktorlar sorun yok dese de bazıları amniyosenteze gönderiyor riskli olduğu için yaptırmadım

Fetal dna, ikili tarama testine göre daha kesin sonuç veriyor ki sizin ikili taramanız da temiz çıkmış. Burun kemiğinin kısa olması genetik olabilir. Benim fikrim down sendromu olmadığı yönünde.
Bu durumlarda ikili test ve sonrası ultrasonlarda sorunlar görülür müydü acaba , detaylıda başka bir problem görünmedi

26 oldu fetal DNA temiz çıktığı için konuyu bıraktım ama içim içimi yiyor bazı doktorlar sorun yok dese de bazıları amniyosenteze gönderiyor riskli olduğu için yaptırmadım
Ben olsam verirdim amniyoyu acaba daha kötü

Ben olsam verirdim amniyoyu acaba daha kötü
Düşük kanama erken doğum suyu azalması veya iğne batması gibi birçok riski var bazı doktorlar bu durum için amniyosentez riski almaya gerek yok diyor bazıları da yönlendiriyor

Düşük kanama erken doğum suyu azalması veya iğne batması gibi birçok riski var bazı doktorlar bu durum için amniyosentez riski almaya gerek yok diyor bazıları da yönlendiriyor
evet ama bu riskler yüzde olarak çok az. Ben de olmadığını cüşünüyorum bu arada başka bi doktora da gidin ense kalınlığı vs nasıl

Bu durumlarda ikili test ve sonrası ultrasonlarda sorunlar görülür müydü acaba , detaylıda başka bir problem görünmedi
Yani o belli olmaz ama bana sorarsanız bir sorun yoktur. Ense kalınlığı normal miydi?

evet ama bu riskler yüzde olarak çok az. Ben de olmadığını cüşünüyorum bu arada başka bi doktora da gidin ense kalınlığı vs nasıl
O konuda sorun yok ense sınırı geçmemiş sınır 6 bizim 5.5 ölçüldü sadece burun kısalığı yazıyor raporda

Yani o belli olmaz ama bana sorarsanız bir sorun yoktur. Ense kalınlığı normal miydi?
Ense kalınlığı haftaya göre en fazla 6 olabilir dedi bizim 5.5 ölçüldü burun 5.7 en az dedi bizim 5.4 ölçmüş raporda sadece burun kısalığı yazıyor.

Ense kalınlığı haftaya göre en fazla 6 olabilir dedi bizim 5.5 ölçüldü burun 5.7 en az dedi bizim 5.4 ölçmüş raporda sadece burun kısalığı yazıyor.
O zaman sorun olduğunu sanmıyorum dediğim gibi burun genetik olabilir ya da pozisyon kaynaklı o an öyle ölçülmüş olabilir. Bence bir şey yoktur ama içiniz rahat etmiyorsa tekrar detaylı ultrason yaptırabilirsiniz.

Anne ve babanın burun yapısı minyonsa bebeğinde burnu kısa olabiliyor. Bence fetal dna yı iyi bir firmada yaptırdıysanız ve ikili sonuçta temizse içiniz rahat olsun belki de fındık burunlu bi bebiştir kendisi 🥰

ben yaptırdım korkulacak birsy yok inanın toplam 5 dk bile sürmüyor işin ehli doktorlar yapınca risk düşük Allah yardımcınız olsun inşallah güzel haberler alırsınız ama burun kemiği genetik oluyor benim doktor size çektiyse normal demişti
amiyosentez kesin tanı olduğu için yönlendiriyor doktorlar

ben yaptırdım korkulacak birsy yok inanın toplam 5 dk bile sürmüyor işin ehli doktorlar yapınca risk düşük Allah yardımcınız olsun inşallah güzel haberler alırsınız ama burun kemiği genetik oluyor benim doktor size çektiyse normal demişti
amiyosentez kesin tanı olduğu için yönlendiriyor doktorlar
Aslında yaptırırdım ama artık 26-27 hafta oldu o yüzden zaman az kaldı

Ya Down sendromu için bir sürü belirteç varken ,sadece burun kemiğinin az bir miktar kisa olmasına bakılarak amniyosentez istemek doktorların olasi her riski açıklamak zorunda olmalarından kaynaklanıyor. Zaten fetal dnada yuzde99 güvenli diyorlar, üstelik genetik test. Bence içinizi rahat tutun ,illa yaptiracaksaniz amniyosentez deneyimli bir ekibe yaptırın

Fetal dnayi duzgun bi yerde yaptirmisim, ku testi de iyi gelmis zaten ben olsam amniyo yaptirmam. En fazla iyi bir prof perinatologa detayli ultrasona giderim icim rahatlasin diye. istanbul icin riza madazli tavsiyedir.

Fetal dna da bir şey çıkmamış detaylı ultrasonda da hiç bir şey çıkmamış. Neden amniyosentez yapacaksınız ki? Doktorlar iğne ucu kadar ihtimal olsa yönlendirmek daha doğrusu bilgisini vermek zorundalar. Daha yeni bir aile dava açtı, doktor bize fetal dna ve diğer testleri önermedi bebeğimiz down oldu diye ve kazandılar. O yüzden doktorlar mecbur yönlendiriyor. Her burnu küçük olan down olsaydı benim bebiş de öyle olurdu:) ama değil.

Fetal dna yaptırmamış olsaydınız amniyosentez verin kesin derdim ama down sendromu için yüzde 99 doğruluğa sahip bir test yaptırmışsınız zaten

Back
X