• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fetal dna ve down sendromu??

Fetal dna yaptırmamış olsaydınız amniyosentez verin kesin derdim ama down sendromu için yüzde 99 doğruluğa sahip bir test yaptırmışsınız zaten
Evet bende tam bu şekilde devlet hastanesi doktorlarına söylüyorum güvenli değil parayla yapılıyor çok yanlış çıkabiliyor ya %1 tutar diyorlar

Fetal dnayi duzgun bi yerde yaptirmisim, ku testi de iyi gelmis zaten ben olsam amniyo yaptirmam. En fazla iyi bir prof perinatologa detayli ultrasona giderim icim rahatlasin diye. istanbul icin riza madazli tavsiyedir.
İşte yaptırdığım yere parayla yapılıyor güvenli değil dedi amniyosentez yaptır araştırma hastanesinde diyorlar asla inanmıyorlar devlet doktorları

Fetal dnayi duzgun bi yerde yaptirmisim, ku testi de iyi gelmis zaten ben olsam amniyo yaptirmam. En fazla iyi bir prof perinatologa detayli ultrasona giderim icim rahatlasin diye. istanbul icin riza madazli tavsiyedir.
İşte yaptırdığım yere parayla yapılıyor güvenli değil dedi amniyosentez yaptır araştırma hastanesinde diyoe
Ya Down sendromu için bir sürü belirteç varken ,sadece burun kemiğinin az bir miktar kisa olmasına bakılarak amniyosentez istemek doktorların olasi her riski açıklamak zorunda olmalarından kaynaklanıyor. Zaten fetal dnada yuzde99 güvenli diyorlar, üstelik genetik test. Bence içinizi rahat tutun ,illa yaptiracaksaniz amniyosentez deneyimli bir ekibe yaptırın
evet o %99 güvenli olabilir ama ya %1 tutarsa diyorlar tam olarak sebebini bende anlamadım ense vs normalken sadece burun olabilir mi diye düşünüyorum

Evet bende tam bu şekilde devlet hastanesi doktorlarına söylüyorum güvenli değil parayla yapılıyor çok yanlış çıkabiliyor ya %1 tutar diyorlar
Canım önceki gebeliğimde down sendromluydu bebeğim ve malesef sonlandırdım öğrendikten sonra. Şuan tekrar hamileyim. Fetal dna verdim ve detaylı ultrason yaptırdım. Aslında önceki gebeliğimde down olduğu için tekrarlama olasılığı artıyormuş ve bu sebeple amniyosentez yapılması gerekiyormuş ama o riski alamadık malesef. Ha eğer detaylı ultrasonda vs bana en ufak bir bulgu var deselerdi düşünmeden de amniyosentez yaptırırdım. Ama söylemediler . Benim için bile o yüzde 1 lik ihtimal hala var..

Önemli olan sen o riski alabilecek misin? Hoş amniyosentez yaptırsan da haftan baya ileri olduğundan sonuç değişmeyecek. Sonlandırma istesen de bildiğim kadarıyla 24 haftadan sonra yapamıyorsun aşırı ağır anomalileri yoksa bebeğib

Canım önceki gebeliğimde down sendromluydu bebeğim ve malesef sonlandırdım öğrendikten sonra. Şuan tekrar hamileyim. Fetal dna verdim ve detaylı ultrason yaptırdım. Aslında önceki gebeliğimde down olduğu için tekrarlama olasılığı artıyormuş ve bu sebeple amniyosentez yapılması gerekiyormuş ama o riski alamadık malesef. Ha eğer detaylı ultrasonda vs bana en ufak bir bulgu var deselerdi düşünmeden de amniyosentez yaptırırdım. Ama söylemediler . Benim için bile o yüzde 1 lik ihtimal hala var..

Önemli olan sen o riski alabilecek misin? Hoş amniyosentez yaptırsan da haftan baya ileri olduğundan sonuç değişmeyecek. Sonlandırma istesen de bildiğim kadarıyla 24 haftadan sonra yapamıyorsun aşırı ağır anomalileri yoksa bebeğib
Yok canım bana dediler ki kurul kadarı ile sonlandırma yapılabilirmiş. Biliyorsun bende Wes bekliyorum.

Kızlar ikili testim 10binde 1 çıkmıştı sorun yoktu
Detaylı ultrasonda burun kemiği 5.7 en az olması lazım dedi 5.4 çıktı kısa yazmış down sendromu olabilir dedi
İntergen firmasına fetal dna yaptırdım temiz geldi sonuç
Sizce hangisine inanmalıyım devlet hastanesine sonuçları gösterdim bunlar parayla yapılıyor güvenli değil amniyosentez yaptır dediler ama bebekte başka sorun yok dna testi güvenli değil mi ?🥹🥹
Canım 26+4 haftalık hamileyim bende. 21+5 de detaylı ultrasondaki doktor burun kemiğini göremediğini, yok gibi kısa olduğunu söyledi. Sonra başka bir doktora yönlendirdi, Türkiye’nin en iyi perinatoloji doktoru diyorlar kendisi için. Burun kemiğini 3,41 mm ölçtü ve hipoplazik dedi. Fetal dna testimi 12. Haftada Natera panoramaya yaptırmıştım, Türk firmalarına güvenemediğimden ve 10 bende 1 risk geldi, yani düşük riskliydi. Buna rağmen amniyosentez vermem istendi ve verdim 19 mayısda. Karyotip ve microarray temiz geldi, yani herhangi bir kromozom hastalığı yok, fetal dna doğru bakmış denildi. Şimdi de tek gen mutasyonu olabilir dendi ve Wes sonucu bekliyorum o da önümüzdeki hafta çıkacak. Salı günü başka bir radyoloji doktoruna gittim.YouTube de videosu var, atarım sana. Burun kemiğini 6,2 mm ölçtü. O da boşuna amniyosentez yaptırdığımı, kadın doğum doktorlarının açılan tazminat davalarından dolayı bunu yapmak zorunda kaldığını, yaptırmazsan imza vermeni istediklerini söyledi. Yani o raporda bize yazıyorlar tavsiye edildi, anlatıldı ya, hepsi bundan diyor kendisi.

genetik olabilir sizin eşinizin burnu nasıl
Benim de küçüktür hokka burunluyum kızım var o da küçük eşimin normaldir az önce detaylıyı yapan doktorla görüştüm 0.3mm bir kısalık var sapma olabilir gerçekten kısa olabilir istersen fetal DNA’ya güven %99.5 oran verir binde 5 demek .zaten temiz gelmiş konuyu kapat istersen de amniyosentez yaptır dedi

Doktorlar önermek zorunda kalıyor davalar yüzünden. Sizin durumunuzda olsam hiç umursamadım bu sonucu. Benim bebeğimde de kalpten çıkan bir damarın farklı bir yerden geçmesi durumu vardı, normal insanlarda %1 ama down sendromlularda %30 görülen bi durum. Fetal DNA da yoktu. Doktorum amniyosentez önerdi ve önerdiği hlde yaptırmadığıma dair imza aldı. Haftası ilerledikçe bana down sendromlulara Özgür bazı görünüş farklılıkları olduğu ama ultrasonda bebeğimin hiç down sendromlu'ya benzemediğini söyledi. Ama aynı doktor bana ısrarla anlıyor sentez yaptırmamı söylemişti. Aslında kendi de öyle olduğunu düşünmüyor fakat milyonlarca liralık tazminatlar çıktı için kendilerini güvenceye almak istiyorlar

Bu arada bebeğim kromozomal anomalisi olmadan doğdu çok şükür

Ablama da aynını demişlerdi burnu görünmüyor çok küçük vs. down sendromlu dediler. bizim sülalecek burnumuz küçük. çocuğun burnu küçüktü zaten doğduğunda nokta gibiydi :) maşallah Rabbime hamd olsun sapasağlam aslan gibi oğlan oldu 12 yaşında bir ergenus artık :)

Kızlar ikili testim 10binde 1 çıkmıştı sorun yoktu
Detaylı ultrasonda burun kemiği 5.7 en az olması lazım dedi 5.4 çıktı kısa yazmış down sendromu olabilir dedi
İntergen firmasına fetal dna yaptırdım temiz geldi sonuç
Sizce hangisine inanmalıyım devlet hastanesine sonuçları gösterdim bunlar parayla yapılıyor güvenli değil amniyosentez yaptır dediler ama bebekte başka sorun yok dna testi güvenli değil mi ?🥹🥹
Fetal DNA da yanılma riski çok az da olsa vardır

Farklı doktorlara da sorun ama amniyosentez yaptırmayın bence. Düşük riski olan bir şey.
Fetal dna %99 kesin sonuç çıkaran bir test zaten.

Merhaba down sonlandırma sonrasında adette sökülememe yaşadınız mı? Ben 17 haftalıkken down sonlandırdık hormon vs normal ama sökülmekte zorlanıyorum döngüm düzenli ama, tekrar gebelik olursa biyine bir anomali olurmu diyede korkuyorum ? Takviye kullanıyorum iki aydır, 7 ay oldu bu arada. Sizde durum nedir merak ve araştırma modu oldu bende sürekli deli gibi.

Merhaba down sonlandırma sonrasında adette sökülememe yaşadınız mı? Ben 17 haftalıkken down sonlandırdık hormon vs normal ama sökülmekte zorlanıyorum döngüm düzenli ama, tekrar gebelik olursa biyine bir anomali olurmu diyede korkuyorum ? Takviye kullanıyorum iki aydır, 7 ay oldu bu arada. Sizde durum nedir merak ve araştırma modu oldu bende sürekli deli gibi.

Valla ilk adetimde sanki zorlanmıştım ama sonra 3-4 ay normal adet oldum ve tekrar hamile kaldım. Şuan 28.haftamdayım çok şükür sıkıntım da yok

Back
X