• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fettan Kayınvalide

neden fettanlık yok diyorsunuz anlamıyorum kadın önce gönlünden geçeni söyler ondan sonra ses çıkaran olmazsa aynen uygulamaya geçer ben size katılmıyorum

sizde okadar güzel hayaller kurun ondan sonra düğünü başkasıyla paylaşın ozaman anlarsınız nasıl bir duygu oladuğunu

kayınvalide önce çocukları ve gelinleriyle konuşup ona göre karar vermeliler zaten düğün salonunun parası genelde takılan paralardan karşılanır bunu herkes bilir
kadında konuşur çocuklarıyla durumunu anlatır onlarda ona göre tarih belirlerler
bu kadar

Aynen sizin dediğiniz gibi kayınvalide gönlünden geçeni söyler ondan sonra ses çıkaran olmazsa aynen uygulamaya geçer..... Bunun nesi fettanlık allah aşkına....

Fettanlık ne biliyormusunuz...
O kayınvalide gönlünden geçeni söylerken ve söyledikten hemen sonra hiç kimse ona itiraz etmez yada ses çıkarmazsa (unutmayın sükut ikrardan gelir, yani sessizlik kabul anlamındadır) ama gelin adayı da babası da bu lafa istinaden ne kayınvalide adayına ne damat adayına hiçbirşey söylemez de buraya konu açıp son dakka da ne yapsam da düğünü iptal ettirsem diye düşünüp akıl danışıyorsa fettanlık budur.....

Böyle birseyi dogal olarak istemiyorsan niye son ana kadar bekleyip dügünü nasil iptal ettirecegini düsünüyorsunki?

Acik acik söyle kayinvalidene....Anne senin gönlünden böyle geciyor olabilir, ama ben en mutlu günümü böyle düsünmemistim, iki dügünün bir arada olmasini istemiyorum....bu kadar basit be güzelim.

Hem Baban niye sustu? Neden dur hele dünür cocuklarla konusalim, bakalim onlar bu fikrine ne diyecek demedi...:hulya:

Hani hep diyorlar ya bu dügün asamalari sirasinda hep tatsizliklar cikiyor, neden cikiyor iste ap acik belli.....Kimse agzini acip birsey demiyor son ana kadar biriktiriyor, tam dügün günüde herkezin surati bes karís, olan gelinle damata oluyor!:delphin:

Aglamayan cocuga meme vermezler, acik acik söyle istemedigni canim.:kahve:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

ne demek yaa iki gelin bir arada bence elitinle konus bakalım o ne düşünüo oda istemez kesinlikle o zaman sizde fkir birliği edip ikinizde nişanlınıza istemioz aynı düğün deyin hiç olmazsa birlikte ahreket ettiğinizi görürüler ama önce nişanlınla konus ailenin istemediğini sööle sende ahh şu babalar yaa niye sesini cıkarmazki

bunda bi fettanlık yok
eğer öyle bişey istemiyorsan istemiyorum olmaz diye konuş
niye son ana kadar susacaksın ki
kayınvalideninde böyle bi hayali olabilir biraz sacma sanki toplu belediye nikahı kıyılıyomuş gibi
ama istemiyosanda uygun bi dille konuşmak daha iyi

Teyzem de eltisiyle bir oldu düğünü
Kaynananın oyununa geldi
Meğer kadının derdi tek salonda iki gelin çıkarıp ucuza getirmekmiş
İşin kötüsü düğüne gelenler eniştemi ve teyzemi pek tanımadıkları için
Hep diğer damatla geline taktılar takıları
Üstelik teyzemin şööyle özel bi düğün fotoğrafı bile olmadı
Herşeyi yarım kaldı
Düğün tarihi belirlenirken babanız yada anneniz tavrını koymalı
Sende nişanlınla güzel güzel konuş
Düğünün ikinizin günü olması gerektiğini anlat
Son anda düğünü iptal etmek senin en güzel gününü berbat etmeye yarar
Eline bişey geçmez

11 gün sonra evlencem ne aılemden ne aılesınden bısey ıstedık keşke k valıdem kızım gelın boşuna kira vermeyın burda oturun deseydı
ellerınden öperdım
ben şuan bıle onu öle cok sevıyorumkı:nazar:
sonucta bızı evlendrmek zorunda deıl
bızde nıkah yapıyoruz gücümüz neye yeterse
saygı sevgı başkalarının sıze verdıklerııyle olmaz sızınde onlara verebıldıklerınızle olur

şimdıden cok sorun yapmışsın
baban neden susuyor sen nışanlınla konuş baktın bı ses yok cok gecmeden babana de
sonra zaman su mısalı akınca dertler sıralanır benden demesı:delphin:

toplu belediye nikahı gibi ya
düşündümde masraftan kaçmak için olabilir mi
yoksa gercekten bi istek bi hayal mi
bunun ayrımını en iyi konu sahibi yapar

o öyle düşünüyor diye babanın susmaması gerekirdi...
ha baban sustu senin dilni kedi mi yedi???
hiç kadını suçlama tatlım....
benim içimde kalıp ileride arada uçurum oluşturacağına olay olduğu anda konuşulması en doğrusu

Son düzenleme:
Bizim burada çok zengin biri iki oğlunu tek bir düğünde evlendirdi. Kimsenin gözüne batmadı kimse böyle düşünmedi o kadar zenginki sosyete gazetesinde iki oğlunuda evkendirdi diye resimleri çıktı ama işte para olmayınca akla neler geliyor bencede yapılan fettanlık değil ama hoşta değil bence teklif bile edilmemesi gereken birşey istediği kadar gönlünden geçsin birşey sölerken karşı tarafında duygularını düşünmek gerek ooo her gönlümüzden geçeni söleseydik kimse gelinin gönlünden geçmiş sorun değil demez ama bence en mantıklısı nişanlınla konuşman birde takma kafana bunlar daha başlangıç şimdiden bu kadar sorun edersen işin zor olur..:)

evlilik arefesi hep sorunlar çıkarr
konuş hallet bugünlerini güzel hatırla tadını çıkarr

kim ne derse desin ikinizde biter iş opuyorumnanaktan

Önce bu başlığı eğitimci olarak yakıştıramadım.
Üstelik söylediklerinde bir anormallik de görmedim kayınvalidenin.
Sizin iyiliğiniz için kendi gönlünden geçenleri söylemiş.
Ama kabul etmiyorsanız hep birlikte oturur konuşursunuz.
Henüz nişanlı iken bu kadar ön yargılı olmak geleceğin için sana zarar verir.:kahve:

arkadaşlar nişanlımı cook sevıyorum ama bu kadından nefret edıyorum..konuya geceyım.
yaza düğünüm var ama atama donemım olmadıgı için kayınvalıdenın boş bır evı var 2 ay sureyle orada oturursunuz ev duzmeye gerek yok hatta tayın cıkarsa hep oturun kıralar pahalı demiş..onun evınde oturmak 800 lırayı cebe atmaktır ama bılmıyorum..asıl sorun abısı de bu yaz evlenıyor..galıba aynı gün ıkımızı de aradan cıkarmayı düşünüyor..babama ıkısını bırden aynı anda evlendırmek gonlumden gecıyo demiş.babamdan sesını cıkarmamış..anlamamzlıga gelmiş.böyle birsey olursa dugunu son anda nasıl ıptal edıcemm Çok üzgünüm çoook

Ne gibi sorunlar yasadin kayinvalidenle bilemem ama sirf bu iki sebeb yüzünden kayinvalidenden nefret ediyorsan sen isin cok zor be güzelim.

Bana öyle geliyorki sanki nefret etmek icin bir sebeb aramissin bunlarda isine gelmis, ha iste tamam artik nefret edebilirim diye bana göre cok banal seyler yüzünden simdiden her zaman senin ve esinin hayatina dahil olacak bir insanla arani bozuyorsun.

Kalb kalbe karsidir güzelim, sanmaki sen ondan nefret edecende oda sana bayilacak.

Bal gibi anlayacak bunu ve oda senden nefret edecek dogal olarak. Hicbirsey tek tarafli degildir, kimsede aman o benden nefret etse bile ben onu yinede seviyorum diyecek kadar aptalda degil.:delphin:

Gel zaman git zaman araniz bozulacak ve bu hop diye senin evliligne zarar verecek. Esin senin ve annesinin arasinda bozalayip duracak ve büyük bir ihtimal ile bunun hirsini senden cikaracak.:hulya:

O yüzden bence kaynanandan nefret etmeye calisma, aksine iyi gecinmenin yollarini bul, her dedigne ammennah her yaptigna eyvallah de demiyorum, yanlis anlama sakin, ama nefet etmek icin cok erken diye düsünüyorum......:kahve:

Umarim hersey gönlünce olur

ben bu işte bi fitne fesatlık göremiyorum
aksine sizi düşünüp evini vermeyi teklif etmiş
800 lkiradan vaz geçmiş
mantıklı geldi bana

çifte düğün işini konuşur halledersiniz
sadece gönlümden geçiyor demiş
yapacağım diye diretmemiş ki diretenler de var
konuşulur anlaşılır

daha evlenmeden şartlamışsınız bence kendinizi kadın kötü diye
ne desek boş
o kadın ağzıyla kuş tutsa bile neden bu kuşu tuttu daha iyisi yok muydu diye topik açarsınız

bu nasıl fettanlık anlamadım.gayet güzel evini vermiş ve düşüncesini söylemiş.emrivaki yapmamış.üstelik düğüne çok var .son günede bırakmamış.bence ne diyeceğinizi anlamak için ağzınızı aramış.sizde istemediğinizi belirtirsiniz.

Baban, şimdiden bir düğünle iki evlilik fikrini istemediklerini söyleyecek bu kadar.

Sorun yapacak ne var ki?

Ama baştan kabul ettikten sonra hani baban ses çıkarmamış ya_ yani baştan kabul edip her plan yapıldıktan sonra düğüne çok az kala da sorun çıkartırsanız haksız olursunuz. zaten o saatten sonra da paşa paşa evlenirsiniz abisiyle birlikte, vazgeçemezsiniz..

Yolun başındayken isteklerinizi ve istemediklerinizi masaya yatırın hep birlikte.

ah canım sen yine haberdarsın en azından ben düğünümde kaynımın çocuklarının sünnetdüğünü aradan çıktı ne dumur oldum bilsen ama o anın verdiği mutlulukla çok ta umursamadım.umarım sen bunun önüne geçersin mutluluklar...

"ev duzmeye gerek yok" demiş o neden?
Ayrıca bunda bir fettanlık yok demişsiniz ama her kayınvalidenin geçmişte bir düğünü olmadı mı, onlar bilmiyorlar mı düğünün o günün gelin için ne kadar özel olduğunu!! Bilmemesine imkan yok herhalde.
İŞe bu yönüyle bakarsanız ii olur. Önce gelinlerine sorması gerekiyor kayınvalidenin. Onlar istemedikten sonra kim karışabilir ki!

Arkadaşlar kayınvaldenin dediğinde bişey yok demişsiniz ve arkadaşı eleştirmişsiniz . Ama bence sorun sadece burada anlatılanlar değil, bu zamana dek pek çok yaşanmış ve arada gerilimler oluşmuş maalesef. Artık kayınvalde iyi birşey söylese veya yapmaya çalışsa da bu nareksisi arkadasa batar. Bence aradaki ilişkiyi sınırlı ve seviyeli tutup, saygı çerçevesinde eşini de arada kalmaya zorlamayacak şekilde bu işi halletmen en doğrusu bence sevgili nareksisi. Kimsenin lafıyla da istemediğin birşeyi yapacak değilsin, istemediğini bu konu açılınca ifade et bence. Kolay gelsin canım

11 gün sonra evlencem ne aılemden ne aılesınden bısey ıstedık keşke k valıdem kızım gelın boşuna kira vermeyın burda oturun deseydı
ellerınden öperdım
ben şuan bıle onu öle cok sevıyorumkı:nazar:
sonucta bızı evlendrmek zorunda deıl
bızde nıkah yapıyoruz gücümüz neye yeterse
saygı sevgı başkalarının sıze verdıklerııyle olmaz sızınde onlara verebıldıklerınızle olur

şimdıden cok sorun yapmışsın
baban neden susuyor sen nışanlınla konuş baktın bı ses yok cok gecmeden babana de
sonra zaman su mısalı akınca dertler sıralanır benden demesı:delphin:

:kahve: cok guzel bir yorum !!!

erkek evlatları olan anneler her zaman oğlunu kaybetme korkusu ile yada ülkemizdeki erkek çocuk hayranlığı nedeniyle maalesef anneler kıskançlıktan oğlunun eşine olmadık oyunları oynamaktadır.ancak aynı şeyin kendi kızına yapılmasınıda kabullenemiyor işte nasılki kendi kızı kendisi için değerli ise aynı şekilde gelinide annesi için değerli olduğunu unutuyor..gelecekteki erkek çocuk anneleri bunları yapmam demesinler mutlaka kaynana damarı tutacaktır:D...gelinlere gelince onlarda kocasının sevgisinin tamamen kendilerinde olmsını istiyorlar ancak kendileri çocuklarını nasıl seviyorsa onu gözünden bile sakınıyorsa onunda gözünden sakınan bir annesinin olduğunu unutuyorlar...kısaca her şeyden önce karşılıklı sevgi ve saygı iletişimi biraz daha kolaylaştıracaktır..

Back
X