bende yapmak isterimde pestososu ne olaki?
çok lezzetli oluyo, eşim bayılıyo, sadece bunu yapsam yanına bişey aramıyoruz :) şiddetle tavsiye ederim.. afiyyet olsun..
tavuklar jülyen doğranır. makarna önceden haşlanır..
aslında tarifte gr cinsindendi ama ben onu hanım mutfağı diline çevirdim buyrun :)
150 gr fettuccine yada yarım paket makarna, 1 tavuk göğsü, yarım paket mantar, 2-3 diş sarımsak, 1 adet soğan, 1 paket krema, tuz,kekik, biberiye, 3-4 adet közlenmiş kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı pestosos, 2 yemek kaşığı zeytinyağı
tavaya yağı koyup ısıtıyoruz, tavukları jülyen doğruyoruz tavaya atıyoruz. sonra soğanı ve sarımsağı ekliyoruz. tavuklar pişince mantarları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. sonra kremayı ekleyip karıştırıyoruz. kaynayınca pestososu ilave ediyoruz. tuz, kekik ve biberiye yi ekledikten sonra, önceden hasladığımız makarnayıda ilave edip karıştırıyoruz.. isterseniz üzerine permesan peyniride ilave edebilirsiniz..
çok lezzetli oluyo, eşim bayılıyo, sadece bunu yapsam yanına bişey aramıyoruz :) şiddetle tavsiye ederim.. afiyyet olsun..
bende yapmak isterimde pestososu ne olaki?
ben patatesde ekliyorum cok lezzetli oluyor ama pesto sos koyunca biberiye ve kekik agir kacar bence neticede feslegen yeerli diye dusunuyorum ama mukemmel bi makarna esimle benimde en begendigim lezzetler arasinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?