• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fevrimi davrandım???

n_o_d

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013
1.244
35
38
İstanbul
öncelikle selamlar,

az önce yaşadığım bişey kafama takıldı,içim rahat değil pek.

yaşananları diyalog şeklide yazıyorum eksik fazla olmasın diye..

kv odama geldi ve dediki:

kv: ayşe (görümcemin kızı) aradı akşam annesinin(görümcemin) doğum gününü kutlicaklarmış bizide çağırdı.

ben:iyi anne gideriz o zaman.

kv: hımmm ne hediye alsak acaba?

ben: ne hediye alıcaz anne biz gidelim yeter ona(bunu dememin nedeni oğlumun doğum gününde aynı görümcemin elini kolunu sallaya sallaya gelmesi.halası olarak boş gelen birine ben ne aliyim kızlar ??)

kv: olmaz öyle şey almamız lazım doğum günü yapmışlar sonuçta.

ben: koca kadına ne alicaz anne(yine eski olay aklıma gelip sinirleniyorum tabiii)

kv:öyle deme 2 gelinlik kızı var almadan olmaz.

ben: (baktım ısrar etmeye devam ediyo dayanamadım çıktı ağzımdan) benimde doğum günlerim geldi geçti bana kimse almadı bişey,onada almasak sorun olmaz merak etme.(doğumdünü falan kutlamam eşim dışındada kimsenin hatırlamasını beklemem yanlış anlaşılmasın,sinirden dedim öyle)

kv:sen doğum günü yapmadınki alalım.

ben: illa partimi vermem lazımdı anne(kavga modunda değil gülerek söylüyorum bunları)

kv: ses yok

evet kızıdır istediği hediyeyi alır,hatta normal gündede alır kızına herşeyi.bana b.k yemek düşer.ama bana gelip almamız lazım falan demesi çileden çıkardı beni.üsttede yazdığım gibi ilk yaşını kutlarken oğlumun hala olarak eli boş gelen kişiye ben ne aliyim Allah aşkına.... (evde yaptığı bi kurabiye bile hediye sayılırdı benim için)

ne dersiniz fazlamı cevap vermişim kv'ye.uzatmasam dahamı iyiydi ne??

Kayınvalidenizin size ne hediye alalım demesi hata bence.
Almak istiyorsa kızına birşey gitsin alsın yani.

sizin çocuğunuza almamış siz çocuk olmayan görümceyemi alacaksınız.
Bence almayın,ona alacağınız hediyenin parasıyla çocuğunuza birşey alın,o sevinsin.

Kayınvalidenizin size ne hediye alalım demesi hata bence.
Almak istiyorsa kızına birşey gitsin alsın yani.

sizin çocuğunuza almamış siz çocuk olmayan görümceyemi alacaksınız.
Bence almayın,ona alacağınız hediyenin parasıyla çocuğunuza birşey alın,o sevinsin.

yok zaten hayatta hediye almam.sadece kvye fazlamı çıkıştım acaba diye düşündüm??

hediyeyi ortak mi almak zorundasiniz?kayinvalideniz istiyorsa gitsin alsin kendisi...bence almamk istememe sebebini söylemeniz de iyi olmuş çünkü kayinvalideniz zaten sonrasin da da bu konuyu uzatirdi gibi geliyor..

yok zaten hayatta hediye almam.sadece kvye fazlamı çıkıştım acaba diye düşündüm??

Aslında konuşmayı nasıl yaptığınızla alakalı,sinirli olarak konuşma yaptıysanız kırılmış olabilir.
Ama siz almıycanızı söyledikçe o konusmayı devam ettirmiş,en azından tamam kızım sen istemiyosan alma diyebilirdi.
Yaaaa zorlada bir kişiye hediye alınmas ki

İma etmek yetmeyince açık konuşmak gerekir bence
Kv fazla zorlamış sizi hediye konusunda
Kendi istiyorsa gitsin alsın
İyi yapmışsınız bence.
İnsanlar sınırı bilmeli kim olursa olsun.

Aslında konuşmayı nasıl yaptığınızla alakalı,sinirli olarak konuşma yaptıysanız kırılmış olabilir.
Ama siz almıycanızı söyledikçe o konusmayı devam ettirmiş,en azından tamam kızım sen istemiyosan alma diyebilirdi.
Yaaaa zorlada bir kişiye hediye alınmas ki

yok sinirli olarak konuşmadım,normal konuşuyo gibiydi ses tonum falan.
aynen öyle,zorla aldırıcak sanki..

keşke kendi doğumgününüzü değilde oğlunuzun doğumgününde bir şey almadığını söyleseydiniz. yeğenine hediye almayan birine ben neden alayım, deseydiniz hem onun hatasını hemde hediye almama sebebini söylemiş olurdunuz. kv nize kötü bir şey dememişsiniz, içiniz ferah olsun, hediye falanda almayın. kv. alacaksa kendisi alsın, götürsün

keşke kendi doğumgününüzü değilde oğlunuzun doğumgününde bir şey almadığını söyleseydiniz. yeğenine hediye almayan birine ben neden alayım, deseydiniz hem onun hatasını hemde hediye almama sebebini söylemiş olurdunuz. kv nize kötü bir şey dememişsiniz, içiniz ferah olsun, hediye falanda almayın. kv. alacaksa kendisi alsın, götürsün

biraz gıcıklığına kendimi örnek verdim sanırım o an.teşekkürler yorum için.

şimdide gelmiş diyoki fincan takımı aldım ben.keşke daha fazlasını alabilsem.sanki ben alma demişim gibi.pöfffff.

şimdide gelmiş diyoki fincan takımı aldım ben.keşke daha fazlasını alabilsem.sanki ben alma demişim gibi.pöfffff.

Aynı benim babaannem .
Sen git doğum gününü kutla otur ne kalk hizmet et misafirlere ne de bir şey yap .

bence cok ıyı yapmışsın. aynısını bende yapıcam zamanını beklıyorum

öncelikle selamlar,

az önce yaşadığım bişey kafama takıldı,içim rahat değil pek.

yaşananları diyalog şeklide yazıyorum eksik fazla olmasın diye..

kv odama geldi ve dediki:

kv: ayşe (görümcemin kızı) aradı akşam annesinin(görümcemin) doğum gününü kutlicaklarmış bizide çağırdı.

ben:iyi anne gideriz o zaman.

kv: hımmm ne hediye alsak acaba?

ben: ne hediye alıcaz anne biz gidelim yeter ona(bunu dememin nedeni oğlumun doğum gününde aynı görümcemin elini kolunu sallaya sallaya gelmesi.halası olarak boş gelen birine ben ne aliyim kızlar ??)

kv: olmaz öyle şey almamız lazım doğum günü yapmışlar sonuçta.

ben: koca kadına ne alicaz anne(yine eski olay aklıma gelip sinirleniyorum tabiii)

kv:öyle deme 2 gelinlik kızı var almadan olmaz.

ben: (baktım ısrar etmeye devam ediyo dayanamadım çıktı ağzımdan) benimde doğum günlerim geldi geçti bana kimse almadı bişey,onada almasak sorun olmaz merak etme.(doğumdünü falan kutlamam eşim dışındada kimsenin hatırlamasını beklemem yanlış anlaşılmasın,sinirden dedim öyle)

kv:sen doğum günü yapmadınki alalım.

ben: illa partimi vermem lazımdı anne(kavga modunda değil gülerek söylüyorum bunları)

kv: ses yok

evet kızıdır istediği hediyeyi alır,hatta normal gündede alır kızına herşeyi.bana b.k yemek düşer.ama bana gelip almamız lazım falan demesi çileden çıkardı beni.üsttede yazdığım gibi ilk yaşını kutlarken oğlumun hala olarak eli boş gelen kişiye ben ne aliyim Allah aşkına.... (evde yaptığı bi kurabiye bile hediye sayılırdı benim için)

ne dersiniz fazlamı cevap vermişim kv'ye.uzatmasam dahamı iyiydi ne??

:1: sahiden kızdırmışlar sizi. Keşke uzatacağınıza açıkça söyleseydiniz "Ben şu şu meseleden dolayı kırgınım, içimden gelmiyor." diye.

Yani, görümcenizin de düşünmesi lazımdı tabii...

bence direkt söyleeydınız ıkıncı kez almamız lazım dedıgınde..

şimdi o sanıyor kı sızın dogum gunlernz kutlanmadıgı ıcın trıp attınız ama durum farklı

kendı yıgenıne bıle hedıye almadı benımde ıcımden almak gecmıyor sen almak ıstersen tabı alablrsn anne deseydını. dgru msjı vermıs olurdunuz...

Keşke kendinizindne örnek vereceğinize direkt o benim oğlumun d.günü partisinde birşey almadı halası olarak eli boş geldi bende ona almam deseydiniz. Şimdi kaynanız tabii siz kendi doğumgününüzü kimseye demediğiniz ve kutlamadığınız için görümcenin haberi yoktu olsa alırdı kutlasan gelirdi gibisine kendini savunmuş dediklerinizi ne kadar normal konuşma gibi de söyleseniz sözcükleriniz kırıcı olmuş olabilir asıl neye kızdığınızı belirtin bence. Kendisi kızına alacak tabii alsın. Kimseyi zorlayamaz ama.

Back
X