tatlım fibrinojen kanında normalde de bulunan bir proteinin adı. kan pıhtılaşması için önemli çünkü pıhtılaşma için gereken fibrine dönüşüyor.(saglık bilgisi düzeyin nedir hiç bilmiyorum ne seviyede bilgi vereyim bilemedim. hiç cvp gelmemiş ben de bari iki cümle yazayım dedim. Bana tam ne bilmek istediğini yazarsan ayrıntılı yazabilirim sana.)
Maalesef fibrinojen test sonucları cok değişken cıkabilir, 580 biraz yüksek. Normalde 400-450 gibi bi deger sınır kabul ediliyor, evet ama başka bir laboratuvarda yapılan test cok farklı çıkabilir cünkü testin kan alındıktan ne kadar sonra yapıldıgı nasıl yapıldıgı önemli. Fibrinojenin yüksek olması tek basına bi hastalık belirtisi genelde değildir. Hamileliğin son aylarında, lnflamasyon (mesela romatizman varsa), enfeksiyon varsa, cok yorgun ya da cok protein alarak test yaptırmıssan yüksek cıkmış olabilir. Dogum kontrol hapı kullanımı bile seviyeyi arttırabiliyor. Yani ne amaçla test yaptırdın, bi hastalıgın var mı bi tek bu deger mi yüksek çıktı vb şeyleri cevaplarsan ona göre ben de bilgi verebilirim.
GEÇMİŞ OLSUN.