Fikir Ayrılıkları...

yesilimon

Yorgun Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2018
70
52
8
Meraba arkadaşlar baştan söyleyeyim AMACIM SİYASET KONUŞMAK DEĞİL şöyle ki bana aşırı zıt gelen bir görüşü sevgilim destekliyor bunun adı x olsun. Benim belli bi görüşüm yok anlayışla yaklaşmaya çalışıyorum ama karşıtı olduğum şeyler var. Bu yüzden arkadaşlarımla siyaset konuşmuyorum sıkıntı çıkmasın diye. Ama sevgilim sevmediğimi bildiği halde bana savunuyor geriliyorum konuşmayalım diyorum ne gerek var gerilmeye biz hiçbir şey konuşamayacak mıyız diyor. Bu yüzden hep sorun yaşıyoruz ne ben ılımlı olabiliyorum ne o. Bunları konuşmayalım dedim defalarca ama vakit geçirdikçe ister istemez konu açılıyor dile geliyor. Ne önerirsiniz?

Benim siyasi fikrimi kendi annem babam bile bilmez. Hiç bir arkadaşım da bunu sormaya cesaret bile edemedi. Çünkü ben kimseyle konuşmam konusulmasini da sevmem bu konuda çok netimdir. Sevmiyorsaniz net olun konusturmayin. Sevmediginiz konuları konuşmak zorunda değilsiniz. Kesin bir dille uyarın sevgilinizi. Onun konusmaktan haz etmediği bir konu varsa her siyasi konu açtığında siz de o konuyu açın , anlasın böylece.

Evet haklısınız aslında tamam bunu deneyeceğim teşekkür ederim

Ortak bir noktada anlaşmalısınız, aslında bir insanın siyasi görüşü biraz insanın yaşam tarzınıda belli ediyor,peki yaşam tarzlarınız arasında bir fark var mı

Hayata farklı pencerelerden bakıyorsunuz muhtemelen.Siyasi olarak ele almıyorum sadece bütün olarak ..beraberinde gelebilecek ayrılıklar ,farklılıklar için de düşünüyorum ..
İnsan hayatı kiminle paylaşırken mutlu olur ?Sevgi aşk,meşk bir yere kadar aynı dili konuşmak çok önemli .Dik başlıysa devam edecek ,sonra beraberinde mutsuz olacaksınız.Farklı konularda konuşup,hayata bakış açısını iyi analiz etmenizi öneririm .

Ortak bir noktada anlaşmalısınız, aslında bir insanın siyasi görüşü biraz insanın yaşam tarzınıda belli ediyor,peki yaşam tarzlarınız arasında bir fark var mı

Yani kastınız birimizin muhafazakar birimizin serbest bi hayatı olması gibiyse hayır yaşam tarzlarımız çoğu yönden benzer

Çok doğru diyorsunuz aynı dili konuştuğumuz konular da çok var ama siyaset konusunda kesinlikle uyuşmuyoruz

Eşimle 9 yıldır beraberiz bunun 7 yılı evlilik.. Hangi partiyi desteklediğimi bilmez. Konuşuruz arada ama fanatik tarzda değil. Yani siyaset konuşmadan birbirimizi iğnelemeden de hayat gayet güzel gidiyo. Ama bu çekişme halini alırsa birlikte yaşamayı çok zorlaştırır. Şahsen ben yapamazdım. Ona doğru gelen o ki öyle düşünüyo, bana doğru gelen bu ki böyle düşünüyorum diye karşılıklı saygı olması gerekiyor yoksa zor..

Evet zaten bu konuyu ben açmıyorum saygı duymaya çalışıyorum peki siz baştan beri mi hiç konuşmadınız çünkü ben konuşup anlaşabileceğimizi düşündüğüm için çok kez konuştum

Benim de sevgilimle fikir ayrılıklarım vardı siyasi olarak. Konuşmamayı tercih ediyorduk çünkü birbirimizi kırabiliyorduk ve beraberinde soğukluk getiriyordu.

Sevgiliniz düşüncelerini körü körüne savunan bir tipe benziyor,konu açmamaya çalışın.
Siyaset insanı yıpratır hele ki karşıt görüşler de iki insanı daha çok yıpratır.
Evlendiğiniz de bu bir sorun oluşturabilir.
Benim eski erkek arkadaşımla görüşlerimiz çok zıttı tartışırken de eğleniyorduk hatta o bana bir şey anlatıyordu ben ona böylelikle ikimiz de yeni şeyler öğreniyorduk zıt olmasına rağmen çok iyi anlaşıyorduk.
Karşınızda ki beyfendi böyle bir adama benzemiyor o yüzden emin adımlar atın.

Ben insanlar fikirlerini söylerken tartışmam dinler anlamaya çalışırım. Düşünceme taban tabana zıt şeyler soylese de dinlerim. Tabi ki tahrik etme ve kavga çıkarma amaçlı konuşmuyorsa; normal sohbetten bahsediyorum. Böyle konuları acmamaya çalışın. Velev ki açıldı dinleyin kısa ve öz yorumlar yapin yargılamayin. Yargılayıci hiçbir yorum işi çözmez hep kavgayı körükler gerek yok. Zaten karşı yorum yapmayınca mevzu kısa sürede kapanıyor. Kısacası size uymuyorsa hak vermeyin ama kavga çıkaracak zit yorumlar yapmayın

Siyasi düşüncesi herkesin farklı olabilir ve özeldir . Insanların bir nevi yasam görüşünü de belli eder . Yasam görüşünüz zaten bariz farklıysa yapamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…