Fikir istiyorum kızlar yardım lutfen

Pinki-dream

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2017
1.210
646
53
32
Kızlar merhabalar aklım da kalbımde cok karışık siz olsanız ?
B yere basvurmustuk adını veremıyorum ceza gelıyor sonra ) ev için fakat cıkmadı bize bugun üzüldüm acıkcası cnku baya ümitliydik ona gore planlar yapmıştık eşimle smdi bizim kendi evimiz yok ve almayıda cok istiyoruz kiradayız 1000 tl oduyoruz ankarada yasıyoruz ve ucuncu senemiz evliligimizin borcumuz yok smdiki evimizde hem kira cok ucuz deil hem işlerimize yakın deil hemde ev dokzuuncu kat ve cok soguk kışın duurlmuyor oyle bir esiyorki asansör sıkca bozuluyor felan :KK43: Bebişde var kredi cekip eve grelim dıyoruz ama malum krediler uçukk ;( ne yapacagız blmıyroum biraz daha kirada kalalım evi taşıyalım desem taısnma masrafları acayip tutuyor yeni ev depozto felan :KK43: şaştım kaldım sizce nasıl bir yol izlenmeli (( ben memurum eşim ozel sektorde durumumuz fena degil ama masraflarmız cok )) ailelerden Yardım gelmez onlarda zar zor geciniyorlar birikmiş 10-000 tl miz var sadece
Düzenleme not : Hanımlar saolun evet faizler uçuk resmen odememiz yok bir yere ama su an 10,000 dışında 40.000 tl lik arabamızda var borcsuz- sadece onu satmak ıstemıyoruz evimize en az 6000 bazen 7500 giriyor tamamı kredi cekmek mantıksız olur deil mi ? Yani evet geri odemesi cok ama cok yuksek ama kirayada 1000 tl gdıyor ayda evde istedigim gbi degl kac kez asansorde kaldık :(

Son düzenleme:
allah ev alanın yardımcısı olurmus.. sorması ayıp aylık eve giren para nedir acaba ? çevrenizden borç alsanız hiç yokmu ? geri kalanını kredi çekseniz en azından 1000tlnn üzerine biraz daha koyar krediyi öderdnz. . bizim şirkette bi ablamz var temızlk işlerine bakıyor. onnda 40.000 birikmişi vardı. karı koca çalışıyolr. . kızı uni okuyo. . 40bın peşinatla kredi çekip ev aldılar öduyolr suan baya zorlandılr baslarda ama kadın suan rahatladım dıyo.. Altınn falan yokmu ev için bozdurabilirsin bence ev için değer. .

İşinize yakın bir eve kiraya taşının

Babam derdi ki kiracı iken tüm evler senindir beğenmezsen değiştirirsin vs

Bir evde kirada oturuyorduk banyosu altı taşındık şimdi kendi eviniz üst kayın banyosu akıyor taşınamıyoruz yaptırmak vs uğraşıyoruz

Geliriniz var ödeyin kiranızı huzurla oturun

10 bin birikmiş ile bu devirde kredi ile ev alma sıkıntısına girmeye değmez

Sadece onbin TL birikmişle ev alınmaz. Şu ara krediler zaten uçmuş durumda. Bir süre daha bekleyin, bu süreçte hem para biriktirin hem de kredi kampanyalarını takip edin. Bütçenize uygun bir fırsat olduğunda alın.

Yani o kadar çıkmaz bir soru sordunuz ki.

Ben de bilemedim ama sanırım is yerinize yakin bir eve çıkmak şu an en mantıklısı. Evet depozito taşınma filan masraflı ama bir kere ödenecek. En azindan iş yerine gidip gelmek kolay olacak.

Kredi ile ev alma zamanı değil. Zaten birikmis yok sayılır. Ev almayı erteleyin

10 bin birikmiş çok azmış, hayallerinizi yıkmak istemem ama
zaten %20 si peşinat vermeniz gerekiyor bir kere, hepsini kredi çekemezsiniz.
maaşınız falan hepsi önemli tabi ki

şimdilik işinize yakın daha mantıklı bir eve geçin bence.

burda okumuştum konut kredileri düşecek diyordu bir arkadaş o yüzden acele etmeyin
ama keşke baştan 9. kata taşınmasaydınız
Allah kolaylık versin

iş yerinize yakın, kirası daha uygun ve ısınma problemi olmayan ev demek, buradan cebinize kalanla taşınabilirsiniz demek zaten.

10 bin peşinatla hiç bir şey yapamazsınız
yine kiraya çıkın,
50-60 bin biriktirene kadar bekleyin

en iyi yöntem birikim yapıp temelden ev almaktır ama 10 bin tl masraflarınıza anca yeter acele etmeyin derim sektör durgun buradaki bazı çalıştığım müteahhitler kendileri konut kredisi vermeye başladı evler satılmayınca piyasa zaten durgun orada da illa ki bir çözüm gelecektir acele etmeyin hiç ev alınacak zaman değil yapan biri olarak söylüyorum

Başka yere kiraya çıkın derim.
Ev kredileri çok yüksek. Ev fiyatlarının bir süre sonra düşeceği de ortada. Paranız vadelide dursun, kiraya çıkın.

B yere basvurmustuk adını veremıyorum ceza gelıyor sonra ) ev için fakat cıkmadı bize bugun üzüldüm acıkcası cnku baya ümitliydik ona gore planlar yapmıştık eşimle smdi bizim kendi evimiz yok ve almayıda cok istiyoruz kiradayız 1000 tl oduyoruz ankarada yasıyoruz ve ucuncu senemiz evliligimizin borcumuz yok smdiki evimizde hem kira cok ucuz deil hem işlerimize yakın deil hemde ev dokzuuncu kat ve cok soguk kışın duurlmuyor oyle bir esiyorki asansör sıkca bozuluyor felan :KK43: Bebişde var kredi cekip eve grelim dıyoruz ama malum krediler uçukk ;( ne yapacagız blmıyroum biraz daha kirada kalalım evi taşıyalım desem taısnma masrafları acayip tutuyor yeni ev depozto felan :KK43: şaştım kaldım sizce nasıl bir yol izlenmeli (( ben memurum eşim ozel sektorde durumumuz fena degil ama masraflarmız cok )) ailelerden Yardım gelmez onlarda zar zor geciniyorlar birikmiş 10-000 tl miz var sadece
Bende ankarada oturuyorum, 2 yıllık evliyim evimize toplamda 5000-5500 tl arası bir maaş giriyor ikimizde özel sektördeyiz, ev almayı çok istiyoruz elimizde yaklaşık 60,000 tl birikmiş paramız var ( bilezikler vs dahil 20,000 tl de nakit paramız var) şu şartlarda krediye bulaşmak istemiyoruz faizler çok yüksek, o yüzden beklemedyiz. 10,000 tl ile cesaret edemezdim galiba.

Ev almak güzel bir şey olurdu ama şuan sadece 10.000 tl birikim ile araba bile alamazsınız kredi çekip. Kredi fazileri uçuk. Çekeceğiniz paranın en az 2 katı faiz ödersiniz. Ayrıca evin sadece %75 ine kredi çıkar gerisi peşin ödemelisiniz.

En az 3 yıl ev almayı unutun bence. Kendinize bir birikim planı yapım ve paranızı TL de tutmayın, dolar, euro ya da gram altın alın. Maaşınız yatar yatmaz mesela 2000 tl lik alın ve geri kalanla geçinmeye bakın. Böylece sağlıklı birikim yaparsınız.

36*2000 : 72.000 yapar. Paranızı dolar ya da altında tuttuğunuz için +8000-10.000 de öyle değerlendiğini düşünürsek 80-85000 tl paranız olur. O zaman onu peşinat olarak kullanır ve kendinize bir ev alırsınız .

Siz memursunuz ve eşiniz özel sektörde. En az 6.000 tl geliriniz olduğunu düşünüyorum. Hedefiniz uğrunda ayda 2.000 atabiliyor olmanız gerekli en az.

Ben olsam tasinirim 1000 liraya mis gibi evler var Ankara'da. Ayrıca bu evden çıkarken depozito alacaksınız, yeni eve verirsiniz. Sirf i iki uc bin masraf icin istemediğim bir evde oturmam. Sonuçta taşınma masrafı sizi ne kısaltır ne uzatır ama sonrasında rahat ettirir.

Ev almak güzel bir şey olurdu ama şuan sadece 10.000 tl birikim ile araba bile alamazsınız kredi çekip. Kredi fazileri uçuk. Çekeceğiniz paranın en az 2 katı faiz ödersiniz. Ayrıca evin sadece %75 ine kredi çıkar gerisi peşin ödemelisiniz.

En az 3 yıl ev almayı unutun bence. Kendinize bir birikim planı yapım ve paranızı TL de tutmayın, dolar, euro ya da gram altın alın. Maaşınız yatar yatmaz mesela 2000 tl lik alın ve geri kalanla geçinmeye bakın. Böylece sağlıklı birikim yaparsınız.

36*2000 : 72.000 yapar. Paranızı dolar ya da altında tuttuğunuz için +8000-10.000 de öyle değerlendiğini düşünürsek 80-85000 tl paranız olur. O zaman onu peşinat olarak kullanır ve kendinize bir ev alırsınız .

Siz memursunuz ve eşiniz özel sektörde. En az 6.000 tl geliriniz olduğunu düşünüyorum. Hedefiniz uğrunda ayda 2.000 atabiliyor olmanız gerekli en az.
Sağolun bzimde 40.000 araba 10-000 artı var işte bebişş oldu cok brktrmedik malesef su an sadece uc sneedir evden cekmedigim kalmadı cok sorunlu bir ev kirada yuksek tamamı kredi ceksek odeme iki katı ama sonucta ev bizim olucak dıyorum b yandan da blemedm

Düzgün yere kiraya çıkmak daha mantıklı duruyor...
Ev almak için kenarda en az 75.000 tl sabit para olması şart.
Alamazsanız da boşverin.

Ben olsam tasinirim 1000 liraya mis gibi evler var Ankara'da. Ayrıca bu evden çıkarken depozito alacaksınız, yeni eve verirsiniz. Sirf i iki uc bin masraf icin istemediğim bir evde oturmam. Sonuçta taşınma masrafı sizi ne kısaltır ne uzatır ama sonrasında rahat ettirir.
Bi kira peşin istiyorlar bide taşınma masrafı 2000 de oyle en az 3000 gdecek kısaca taşınırken evet beklesem içime sinmiyor tasınayım dıyorum bebiş var taşınmak o kdr zorki sonra ev alırken bdaha taşınıcam :( bu eve gelirken taşımacıalr camımı krdılar beyaz esyamı cokturduler mobilyalar ciizildi cok sorun yasaıdk bde :(

Ev için niye acele ediyorsunuz?
Biz ilk evimizi aldığımızda 12 yıllık evliydik.
Ki eski bir evdi.
Şu anda iyi bir muhitte,sıfır aldığımız,
orta karar bir dairede oturuyoruz,
bu evimize de 17 yıllık evliyken geçtik,
karı-koca ikimiz de çalıştığımız halde evin
6'da 1 miktarını kredi çekerek ödedik.
6'da 1'ini de eşimin ailesi karşılıksız verdi.

Bu ekonomik ortamda,bu faiz oranlarıyla ve bu kadar az peşinatla ev almak sizi çok zorlar.
Daha uygun bir eve kiraya geçmeniz en mantıklı yol olur.
Bir kaç yıl daha birikim yapmaya çalışın.
Allah rastgetirsin inşallah,gönlünüze göre olsun.

Bi kira peşin istiyorlar bide taşınma masrafı 2000 de oyle en az 3000 gdecek kısaca taşınırken evet beklesem içime sinmiyor tasınayım dıyorum bebiş var taşınmak o kdr zorki sonra ev alırken bdaha taşınıcam :KK43: bu eve gelirken taşımacıalr camımı krdılar beyaz esyamı cokturduler mobilyalar ciizildi cok sorun yasaıdk bde :KK43:

3bin lira harcamak gözünde büyüyor fakat diger taraftanda en az 250bin-300bin harcamak istiyorsun bir ev için. Bu elbette mantikli degil.

Esya çizilirse çizilsin, asansör bozuk diyorsun, kisin soguk diyorsun. Yani bebegin hasta olabilir, asansörde takili kalmak tehlikeli. Bunlarin yaninda esyanin çizilmesi bir hiç. Evet tasinmak zor (cidden nefret ederim) fakat senin durumunda gerekli.

Biraz kendinizi zorlayacaksiniz fakat diger kiralik eve, istedigin ferah ve ise yakin bir eve tasindiktan sonra bir oh çekersiniz. Hem yol masrafiniz az olur, hem evi daha çok seversiniz. Ondan sonrada plan yapip para biriktrin.

Bi kira peşin istiyorlar bide taşınma masrafı 2000 de oyle en az 3000 gdecek kısaca taşınırken evet beklesem içime sinmiyor tasınayım dıyorum bebiş var taşınmak o kdr zorki sonra ev alırken bdaha taşınıcam :KK43: bu eve gelirken taşımacıalr camımı krdılar beyaz esyamı cokturduler mobilyalar ciizildi cok sorun yasaıdk bde :KK43:
Bu evin kirasını peşin odemediniz mi?

0.98 faizle kredi veren emlak firmalarının evlerine bakın odeyebileceginjz ölçüde gerekiyorsa 10 yıllık vade ile kredi alırsınız ama arabayı da satmanız gerekir yani hem durumunuz ortada hem arabayı satmiyim hem sadece10.000 TL birikmiş var olmaz. Zaten o konutlardan size cikmamasinin temel nedeni arabanızın olması bile olabilir. Zaten bir süre sonra ödediğiniz kredi taksidi sizi zorlamamaya başlar çünkü hem eşiniz hem de sizin maasiniza zam gelecek tüm bunları düşünüp iyi bir kritik yapın

Back
X