Fikir istiyorum kızlar yardım lutfen

Bu eve ödediğiniz depozitoyu ya kiraya saydıracaksınız ya geri alacaksınız zaten. Taşınma masrafını da göze alacaksınız rahatınız için. Tasarruf edeceğiniz yakıt ve yol masrafları orayı karşılar zaten.

Ev alma mevzusuna gelince bu kadar az virikmiş ve az gelirle bu faiz oranlarında o işe girilmez.

1100 lira kira veriyoruz, kenarda 150 bin kadar birikmişimiz var. Ailelerden de borç olarak alabileceğimiz 50 bin lira var fakat bulunduğumuz yerde ortalama bir ev 350 bin lira. Kalan 150 bin için kredi çekmeyi düşündük iki katından fazlasını geri ödeyeceğiz diye cesaret edemedik. Doğrusu biz her ay kenara bir miktar para atarak ilerliyoruz. İki ya da en geç üç ayda bir bilezik alıyorum o parayla.
İkiniz de memur olsanız biraz rahat olurdu sanki. Özel sektör riskli olabiliyor. Şu an çalışmıyorum diye ben para biriktirme yolunu seçtim. Allah yardımcınız olsun. Belki daha uygun bir eve geçip birkaç yıl birikim yapıp sonra kredi çekebilirsiniz. Hem seçime yakın kredi faizleri de düşer belki.

Niye bu kdar üzgün konuştunuz ki. Tokiden bahsediyorsanız eğer o proje yenimahallenin bir ucundaydı bu kez de konumundan dert yanacaktınız. Değiştirin evi rahat edin 1000 liraya gene ev bulunur

Ya ben anlamıyorum kira ödeyebilir durumda olanlar ev için aşırı üzülüyor bu da beni üzüyor. Sanırım çevre baskısı, büyükler hani ev almıyonuz mu diye sora sora insanlar da kendini eksik hissediyor.

Back
X