- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.719
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
şimdiden evham yapman doğru değilGünaydın kızlar,
Tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum. yakın zamanda nişanlandım. kaynanamla aram iyi ama burdaki konuları gördükçe evlendikten sonra değişmesinden korkmuyor değilim. soğuk olmadan mesafeyi nasıl korurum.
nişanlım evin tek oğlu. tabiki saygıda kusur etmek istemiyorum yanlış anlaşılmasın benim anneme verdiğim değeri tabiki onunda annesine vereceğim. buradaki konuları görünce ciddi ciddi korktum bende kasıldım. şimdi ufak tefek şeyleri büyütmek mesele yapmakta doğru gelmiyor. sadece çok içli dışlı olmak istemiyorum.ben bu "mesafe koymak"teriminden hoşlanmıyorum.mesafe koymak değil de,insani ilişkilerde olması gereken, sevgi ve
saygı kuralları çerçevesinde davranmak doğru olur diye düşünüyorum.
daha aranızda bir sorun yokken,bunları dert etmeyin kendinize,eğer ki karşı taraftan olumsuz bir davranış görürseniz,alttan alttan laf sokmaya veya ters davranmaya değil,anlayaca bir dilde kibarca,bu hareketten hoşlanmadığınızı söyleyebilirsiniz.
yeni jenerasyon kayınvalideler,zannettiğiniz kadar anlayışsız ve kötü değiller...
not:kayınvalide adayıyım.
Canim saygilida kusur etme yeter, oda anlayisli saygin biriyse hersey iyi olur. Iyi dusun iyi olsun. Baskalari ne yasiyor bende acaba yasarmiyim diye hic kafani yorma. Tadini cikarmaya bakGünaydın kızlar,
Tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum. yakın zamanda nişanlandım. kaynanamla aram iyi ama burdaki konuları gördükçe evlendikten sonra değişmesinden korkmuyor değilim. soğuk olmadan mesafeyi nasıl korurum.
Kesinlikle ben nasıl anneme saygı gösterilmesini istiyorsam bende annesine göstereceğim. ya aslında ufak tefek şeyleri görüyorum o yüzden şimdiden kötü olmadan birbirimize karşı saygılı olmaya çalışıyorum.Herkes aynı olacak diye bir kural yok canım.
Ben kayınvalidesi ile çok çok iyi olanda gördüm. Kadın bana kötü davranır diye de soğuk olma.
bana şunu dedi ne demek istedi kötü mü dedi falan diye davranma.
Bir ömür yüz yüze bakıcaksın.. Annen gibi düşün. Evleneceğin adamın annesi. Saygı hakeder.
ben evli değilim. haziranda 5yıl olacak inşallah birlikteliğim var ailesiyle tanıştım. kendim gibiyim artı hiçbir şey yapmıyorum.Kesinlikle ben nasıl anneme saygı gösterilmesini istiyorsam bende annesine göstereceğim. ya aslında ufak tefek şeyleri görüyorum o yüzden şimdiden kötü olmadan birbirimize karşı saygılı olmaya çalışıyorum.
ufak şeyleri sorun yapma en temel nokta bu bence,şöyle düşün kaynanam bana bunu yaptı aynısını annem yapsaydı ne hisseder ne düşünürdüm..ve ona göre tepkini koy.
kendini doldurma,olmadık şeyleri dert etme ancak ezilme de tabii.bazen k.valideler de can sıkıcı davranıyor ama sen kendi olduğun gibi davranır öyle tepki verirsen alışmak daha olay olur.k.validelerimizi elbette annemiz gibi sevemeyiz hatta belki de sevmek zorunda değiliz ancak saygı duymak zorundayız.
ben hep şöyle düşünürüm; bu kadın benim sevdiğim adamı dünyaya getirmiş,ben şimdi çocuklarımı ne zorluklarla büyüttüysem belki o iki katını çekmiş sırf bu yüzden,eşimin annesi olduğu için saygıyı hak ediyor.
annem yapsa kızardım ama sonra gönlümü alırdım. annem onu unuturdu beni kimseye şikayet etmezdi. ufak tavizler ileride daha büyük tavizlere dönüşmesinden korkuyorum.
ayy bekarlık ayrı dert evli olmak ayrı dert valla yaa :) çok sağol canımtaviz vermeyeceksin ki.bak ne demişim sen kendin ol zaten ona sana uyum sağlar.ilk mesajımı yazarken kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak yazdım,k.validesi düğününü terk etmiş ve eşinden ayırmak için yapmadığı şeyi bırakmamış biriyim ben ama öğrendim ki bir yapmacık olmadan kendini anlatacıksın iki azıcık empati yapacaksın.ha baktın olmuyor salon kadını çizginden kayarsın
seviyorum kiz seni her zaman hislerime tercumansinBuradaki bazı ekstrem olayları bir yana bırakarak diyorum ki bir insana nasıl davranırsanız o da size öyle davranır. Etki tepki meselesi. Burda yazılan bir çok konuda bir de kayınvalideyi dinleyebilsek neler çıkar hiç düşündünüz mü? O yüzden burda tek taraflı dinlediğiniz/okuduğunuz olaylara göre hareket etmeyin. Zira gerçeklik payı %50 dir en fazla.