• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikir lütfen...

Teşekkürler. Evet herkesin hassasiyeti farklı olabilir. Ailemde bir sürü hastalıklar var. Yıllardır hastanelerdeyim bir şekilde. Belkide bu yüzden sigaraya karşı çok tepkiliyim. Tam nedenini bilmiyorum, hatta tüm yorumlara hak da veriyorum, abartıyor muyum diye de düşünüyorum; ama tepkiliyim işte. Beynimi mi değiştireyim:KK43:
bir arkadaş daha vardı burda B birsenh diye
onun da en büyük dertlerinden biriydi sigara
yoksa o musun :) diyomuşum şimdi çok tepkiler aldı çünkü
konnua gelince eşin seni kandırmış olsaydı evlenip bikaç ay sonra başlardı
bence onun da elinde değil seviyo adam.. en azından sana kokutmasın

Madem yeniden başlayacaktı o zaman hiç bırakmasaydı. Üstelik o kadar uzun süre bırakıp içmeyen insan isterse bırakır yine sigarayı aşırı bagımlı olsa zaten hiç bırakmazdı.. Sizin hassas oldugunuzu bile bile içmesi hoş değil

O kadar içmemiş içmemiş neden başlamış bir daha? Ne kadar yazık etmiş kendine.
Ben de istemezdim içmesini.

Bende öyle diyorum işte. o kadar zaman içmedi. hatta sigara kokusundan rahatsız olur hale gelmişti. bende vücudundan atmışken, yapma bunu kendine diyorum. çok saçma geliyor. :(

Madem yeniden başlayacaktı o zaman hiç bırakmasaydı. Üstelik o kadar uzun süre bırakıp içmeyen insan isterse bırakır yine sigarayı aşırı bagımlı olsa zaten hiç bırakmazdı.. Sizin hassas oldugunuzu bile bile içmesi hoş değil
aynen öyle. istesem bırakırım diyor zaten. ama istemiyormuş !! ben kahroluyorum, konuşmuyorum iki gündür, istese yapabileceği bir şeyi yapmıyor. inanın deniyorum ama olmuyor dese bu kadar sinirlenmezdim. destek olurdum ama bu şekilde.. 'senin için her şeyi yaparım' cümlelerinin ne kadar boş olduğunu anlıyorum...

bir arkadaş daha vardı burda B birsenh diye
onun da en büyük dertlerinden biriydi sigara
yoksa o musun :) diyomuşum şimdi çok tepkiler aldı çünkü
konnua gelince eşin seni kandırmış olsaydı evlenip bikaç ay sonra başlardı
bence onun da elinde değil seviyo adam.. en azından sana kokutmasın
o değilim, ama onunla konuşmak isterdim. sonuçta na yaptı bilginiz var mı acaba :)

Evlenmeden önce, sigara içen biriyle evlenmek istemediğimi net bir şekilde söylemiştim. Sigarayı bıraktıktan bir yıl sonra evlenmeye karar verdik. Şimdi beş yıl sonra yeniden sigaraya başladığı öğrendim. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu konuda hassasiyetim var, başka hiç bir şeyine karışmam...

İki gündür konuşmuyoruz. Ben sigara içmesini asla kabul etmeyeceğim, o da asla bırakmayacak... Bu durum bizi çok yıpratacak. Ne yapmalıyım??
Evlenmeden önce hassasiyetinizi özellikle belirtmişsiniz ve sizi istediği için kaybetmemek için bırakmış. Şimdi ise gene başlamış. Artık sizi kaybetmekten korkmuyor sanırım..

Seçimini yapsın o zaman ya sigara ya sen seni çok seviyor olsa sigara ne ki biz hayatlarımızı alt üst ediyoruz nelerden vazgeçiyoruz erkekler için belli ki sizin ikna olacağınızı düşünüyor bi söyler iki söyler pes eder diyor

siz bu şekilde davranırsanız o daha çok içerki..
sigara içediğiniz için eşiniz tarafından bakamıyorsunuz..

Başlamak için nedeni var mı kendince?

başlamak için bazen sadece can isteğide olabilirki.. ben geçen gün arkadaş ortamındayken için.. keyif için..

sizi çok iyi anlıyorum. aynı dert bendede var. nefret ediyorum sigara kokusundan ama malesef bu konuda eşler bencil oluyor biraz. benim eşimde bırakmak istemiyor o kendini haklı görüyor bende kendimi. balkonda içiyor dişlerini fırçalıyor ama ne yaparsa yapsın teni kokuyor sanki:KK14: hele ki elleri iğrençççç
çok yol denedim ben bıraktıramadım.kavga etmek çözüm değil boşuna huzurunuzu kaçırmayın başka yollar arayın bulursanız banada söyleyin:)
hatta kp günde 3 paket içiyordu. geçen sene kp kaybettik bu illet yüzünden ama ders olmadı.
sigara malesef sadece kendisine değil her türlü zarar. evimizin rızkını zehire yatırıyor yetmedi kendini zehirliyor . kokusu ve ilerde onada birşey olcak endişesi bana zarar veriyor. daha bir çok şey sayabilirim bu konuda.

Kendi iradesiyle bırakmadığı müddetçe sizin dayatmalarınızla kaçak göçek de olsa muhakkak içecektir.
Yakın çevremde bu duruma tanıklık ettim ne yazık ki.
Umarım orta yolu bulabilirsiniz...

Sigara bir bağımlılık. Çocuk oyuncağı gibi, zırt diye bırakamaz herkes. Veya bıraktıktan sonra tekrar başlamayacak diye bir kural yok. O kadar kolay olsaydı bağımlılıklar için tedavi merkezleri, psikolojik destekler olmazdı.

Ben sigara içmiyorum ama içen birini de anlayabiliyorum.

Hani diyorsunuz ya "seven her şeyi yapar" diye, başka bir açıdan bakarsak niye o yapsın illa? "Seviyorsan katlan sigaraya" diyebilir o da. Her şey çift taraflı unutmayın.

Sigara bir bağımlılık. Çocuk oyuncağı gibi, zırt diye bırakamaz herkes. Veya bıraktıktan sonra tekrar başlamayacak diye bir kural yok. O kadar kolay olsaydı bağımlılıklar için tedavi merkezleri, psikolojik destekler olmazdı.

Ben sigara içmiyorum ama içen birini de anlayabiliyorum.

Hani diyorsunuz ya "seven her şeyi yapar" diye, başka bir açıdan bakarsak niye o yapsın illa? "Seviyorsan katlan sigaraya" diyebilir o da. Her şey çift taraflı unutmayın.

çok doğru... o da öyle diyor zaten.. ama ikimizde biri inadından vazgeçmek zorunda. neden ben vazgeçeyim ki? sigara yararlı bir şey olsa benim vazgeçmem makul olurdu.. ama bu durumda bence o vezgeçmeli. yanılıyor muyum?

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Hepsini okuyup, değerlendiriyorum kafamda.. Ama hala ne yapmam gerektiğini bilmiyorum... Bazı yorumlara göre, inadı bırakıp onu bu şekilde kabullenmeliyim. Bana hak veren yorumlarda var, bunlara göre de sanırım inat edersem belki sigarayı bıraktırabilirim.

Ama gerçek olan şu.. .İşten çıkıp eve gittiğimde yine konuşmadan etmeden bir gün geçirip, yarın işe geleceğim. Bu nereye kadar gidecek ki. Biliyorum, çok basit bir şey gibi gözüküyor kiminize de; ama benim için değil işte. :(:(:(:(

Kendi haline birak bence. Ben de sigara kullaniyorum, sozlum de. Ama ben 5-6 yildir icmeme ragmen hic tiryaki olmadim, yeri gelir gunde yarim paket bir paket icerim, ama 1 hafta icmesem aklima gelmez o derece. Ama sozlum tiryaki. Cok fazla icmiyor, hani siradan bir gunde yarim paketi cok gecmiyor ama hic icme desem yapamaz. Dedim de. Cunku ben birakabilirim, tiryakilik ne demek hic bilmedim. Hic aramadim sigara. Benim icin yapacagini soyledi onu zorlarsam, ama ben hic istemeden yapacagini biliyordum. Bir sure konustum sonra sustum. :KK14:

Simdi kendisi, kendiliginden azaltmaya karar vermis, gecenlerde soyledi. Bir seyden rahatsiz olmus, sigaradan olabilecegini dusunmus, gunde 5 ile sinirlamis. Zamanla tamamen de birakir. Sen de ustune gitme :KK51:

Back
X