• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikir verebilir misiniz?(annem)

bs2810

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2013
15
0
6
35
Ankara
Arkadaşlar annem hiç hata kabul etmeyen biri ve bazen nefret ettiriyo ve baba tarafımda bundan rahatsız halamada her gittiğimde hep annemi eleştiriyoruz karşılıklı bazen rahatsız oluyorum o da annem olduğu için ama haklı olduğumuz içinde çoğu zaman rahatsız olmuyorum. Sizce yaptığım doğru mu halama annemi eleştirmesi için fırsat vermem doğru mu?

Anneniz iyi veya kötü bence başkalarının onu eleştirmesine izin vermemelisiniz.

Benim annemin de hoşuma gitmeyen yönleri var ama onun arkasından birinin konuşmasına asla müsaade etmem.

asla annenı kımsenın yanında elestırme gun gelır herkes gıder annen kalır yanında.dusunsene kulagına gıtse nasıl kırılır sana.

Arkadaşlar annem hiç hata kabul etmeyen biri ve bazen nefret ettiriyo ve baba tarafımda bundan rahatsız halamada her gittiğimde hep annemi eleştiriyoruz karşılıklı bazen rahatsız oluyorum o da annem olduğu için ama haklı olduğumuz içinde çoğu zaman rahatsız olmuyorum. Sizce yaptığım doğru mu halama annemi eleştirmesi için fırsat vermem doğru mu?

Kesinlikle doğru değil.. Annen duysa onu çekiştirdiğini, helede görümcesine çekiştirdiğini ne kadar kızar kırılır..

Annenizin hatalarını, eleştirdiğiniz yönlerini yüzüne söyleyin.
Arkasından çekiştirmeyin kiminle olursa olsun.

Halan , annenin görümcesi.
Yani oturup anneni çekiştireceğin en son kişi.
Yapma bence.

Ne kadar kötü olursa olsun darda kaldığınızda ilk anneniz koşar halanız değil.
Anne demek can demek asla halanıza anlatmayın,ne oluyorsa sizde olup bitsin

Yani gorumce yegeniyle gelinlerinin dedikodusunu yapıyor oyle mi?

Sizin ağzından laf alıyor olmasın sakin?

Bence evlat olarak annenizi oldugu gibi kabul edip
halanizi susturmaniz gerekirken yaptığıniz davranışi yeniden gözden geçirin. ..

Güzelimmm ben bu yaşımaa geldimm hayatımdaa annemii eleştirmedim eleştirtmedim dee ne olursa olsun içim rahat etmez bi keree yapma bence :)

Anne demek can demek. Ne demek sağda solda çekiştirilip dedikodusunun yapılması? Çok çok çirkin.

annenele sıkıntın varsa ya çözersin ya da kabullenirsin halanla çekiştirmen çok çirkin ya. kim bilir neler düşünüyordur halan kendi kızı bile eleştiriyor beğenmiyor diye

Bence neolursa olsun annenizin hatalarini başkasıyla konuşup açığını vermeyin Heleki halaniza.kimse anneniz gibi olamaz bu hayatta kendisiyle konuşun başkalarına fırsat vermeyin. Bende anne adayıyım annenizin yerine kendimi koydumda çok kırıcı

herkesi herkesle eleştirebilirsiniz ama annenizi ancak annenizin kendisi ile eleştirebilirsiniz.hele ki bir görümce bir kayınvalide aman aman. benimde anneme kızdığım şeyler vardır ama hepsi bir yana benim her zaman sırtımı dayayacağım insandır zor günümde koşa koşa ilk gelecek candan gelecek,karşılık beklemeyecek olandır.hele anne olunca insan daha bir anne kıymeti anlıyormuş.annenizin sorunu mükemmelliyetçi olması,hatalara tolerans göstermemesi ise bunu annenizle konuşabilirsiniz yeri geldiğinde eleştirebilirsiniz.halanız size konu açıyorsada kaç yaşına gelmiş kadın ve kendince doğruları var,biz ne desek olmaz deyip kapatmalısınız

Kesinlikle halanla anneni çekiştirmen çok çok yanlış ve çok ayıp. Bir derdin varsa bunu açık açık annenle konuşmalısın . Halan senin bir yere kadar yanında durur ancak anne candır senin yanında her zaman annen olacak . Ve şöyle düşün annenle halan arasında bir tartışma bir kavga çıksa halan annene demiycekmi senin kızın bile gelip senin dedikodunu yapıyor bana diye ? çok çok yanlış yapıyorsun..

Sende yavrusu değil,kuması gibi milletle oturup anneni eleştiriyorsun yani :37:
Yanlış ve yapmamalısın...
Annen ne kadar yanlış yaparsa yapsın,o senin canın ciğerin
Ele tutup da anneni çekiştirmen ve onun çekiştirmesine de izin vermen kabul edilir bişey değil :37:

Biz annemle bi'gün kedi köpek gibi ertesi gün can ciğer oluyoruz.
Ama bi'gün olsun arkasından konuşturmam konuşanın da ağzına tıkarım lafı.
Halanla hemfikir olabilirsiniz ama sen evlatsın git annene söyle anne bu huyların yanlış geliyo karşındakine vs de ama başkası annen hakkında konuşma hakkını kendinde bulamasın.

Benim abimin sevgilisi anneme kirilmisti, bana anlatti sitem etti. Ilk basta hakli gibi geldi, ses cikarmadim dinledim. Ama sonra o sitemin dozu artti. Neredeyse hakarete vardi. Bu hala cikmiyor icimden, cunku o an mudahale etmedim salak gibi. Belki de onu hep dinledigim icin bu cesareti kendinde buldu bilemiyorum.
Zaten kisa bir sure sonra birtakim olaylar patlak verince de benim o hihi evet deyip susmalarimi kendi anneme onun yaninda atip tutuyorum olarak ortaya doktu.

Ben bu kadar soyluyorum artik... Ki benim bahsettigim olayda henuz bir gelin-kaynana iliskisi yok bile. Seninki annenin gorumcesi. Kimsenin gunahini almak istemem ama yarin bir gun kendi kizi bile benimle annesini cekistiriyor diyebilir.

Kusura bakmada sen resmen annenin arkasindan dedikodusunu yapiyosun hani bazen derler ya dusmana gerek yok dusman zaten bizim icimizde diye ben kim olursa olsun hakli veya haksiz annemin elestirisini yapmasina izin vermem birde sizinde bu elestirelere katilmaniz hic ama hic hos bisey deyil :19:

Back
X