Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Fikir verin yardım edin

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

meltemkaraca

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2016
35
22
18
Merhaba 26 aylık oğlum var krese başlatmayı düşünüyorum daha yeni yeni anne baba demeye başladı erken mi bu yaskarda başlayanlar var mı kendimi arada hissediyorum

Benim ilk çocugum 30 aylikken krese gitmisti
Dil gelişimi içinde faydası olur.ama güvendiginiz bir yere verin kreş seçerken
Bizim kreş aile dostumuzundu ve tam bir ev ortamı sıcaklığındaydi
O yuzden şansliydik

çalışıyor musunuz?
çalışmıyorsanız başka bir sebep yoksa hiç gerek yok
çalışmıyorsanız 4 yaş çalışıyorsanız da en az 3 yaş kreş başlama yaşı bence

çok hasta olacak birde bunu da göze alın
(inşallah olmaz tabi de)

çalışıyor musunuz?
çalışmıyorsanız başka bir sebep yoksa hiç gerek yok
çalışmıyorsanız 4 yaş çalışıyorsanız da en az 3 yaş kreş başlama yaşı bence

çok hasta olacak birde bunu da göze alın
(inşallah olmaz tabi de)
Evet aynen hastaliğı söylemeyi unutmuşum gittigimiz ilk hafta su çiçegi oldu sonra kış aylarinda bir hafta hasta bir hafta iyi hep böyle devam ettik

Eğer çok geçerli sebebiniz yoksa kendiniz bakın en iyi kreş bile bi çocuğa ev ortamı hele hele anne aile sıcaklığını hayatta hissettiremez hele de haberlerde sürekli kreşlerle ilgili sıkandalları görünce insan korkuyor

Kızımı tam 25 aylıkken kreşe vermek zorunda kaldım ( işe başladığım için) ilk 2 hafta tam bir vicdan azabı, ağlamalarım vs.daha ilk hafta hasta oldu.dedim yok işi bırakıcam alıcam çocugumu.ama hem okul hemde işten bu konuda tecrübeli arkadaşlarım moral verdiler teskin ettiler.1 ay içinde hem kızım hem ben alıştık.şimdi kreşten eve gelmek istemiyor.kızım başladığında sadece tek tek kelime söyluyordu.en basit cümle anne gel.yani en fazla 2 kelimelik cümle kuruyordu.başlayalı nerdeyse 4 ay oldu şuan maşallah bülbül ( kafam şişiyor :))) ) kendi kendine yemek yiyor.inanılmaz faydası oldu birçok konuda.çok memnunum.şuan tuvalet alıştırma aşamasındayız.öğretmeni ile koordineli gidiyoruz inşallah yakın zamanda bunuda başarırız :)

Merhaba 26 aylık oğlum var krese başlatmayı düşünüyorum daha yeni yeni anne baba demeye başladı erken mi bu yaskarda başlayanlar var mı kendimi arada hissediyorum

benim oğlum 30 aylıkken başladı. ama mecburiyetten ziyade evde durmadığı için. ev ona az geliyordu. normal büyük gibi konuşuyordu tuvalet eğitimini de tamamlamıştı. ev yetmiyordu biz de kreşe verdik.
sorunun cevabını çocuğa göre değişir olarak vermek istiyorum. her çocuk bir değil. bir arkadaşın da 4 yaşındaki çocuğu kreşe gidince bunalıma girdi mesela. benimki alıştırma süresini bile beklemedi 2. günde tam gün gitti. her çocuk bir değil. bence yeni anne baba diyorsa biraz kendini ifade etmesini bekleyebilirsin. en azından min. 2-3 kelimeli cümleler kurabilmeli.

Çocuğun dil gelişimine bağlı karar verilmeli bence. kendini ifade edemiyorsa kreşe verilmesi doğru gelmiyor bana. Tabi çalışıyorsanız bu zorunluluktan kaynaklanan bir mecburiyetse iyi yönlerini düşünün kreşin çocuğun dil gelişimi ve motor gelişimi üzerinde büyük etkisi olduğu söyleniyor. Benim kızım şuan 23 aylık tek kelimeler söylüyor yaklaşık 80-90 kelimesi vardır basit iki kelimelik cümleler kuruyor. Ancak başına gelen bir olumsuzluğu ifade edemez henüz oyuzden kendi kızım için erken olduğunu düşünüyorum

Back
X