Fikir verir misiniz?

Ozgu96

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2021
55
18
8
Merhaba hepinize. Biraz iç dökmek istiyorum daha önce de yapmıştım ve iyi hissetmemi sağlamıştı.
Ben biraz hassas, içe kapanık ve sakin biriyimdir. Çocukluğumda da böyleydim. Çoğu insan gibi ben de bu konuda zorbalığa uğradım hatta neredeyse gözlerimi kaybediyordum. Dalga geçilirdi çünkü karşılık veremeyeceğimi bilirlerdi. Koskoca insan oldum pek de bir şey değişmedi. Zaman zaman düşüncelerde çok boğuluyorum geçmişte uğradığım haksızlıklara hala üzülüyorum ve kafaya takıyorum. Tabi ki pek çoğunu geride bıraktım ama bazı kişileri yaşattıklarından dolayı affedemiyorum. Bir de en önemli sebep akraba olmamız ve hala görüşmek durumunda olmamız. Kendi halinde biriyimdir benden kimseye zarar gelmez. Tanıyan herkes bilir. Bu yüzden anlayamıyorum neden uğraşırlar benimle. Kusurlarımla dalga geçtiler küçük düşürdüler mesela. Ben de doğal olarak mesafe koydum. Bu kez de yapmadığım şeyleri yapmışım gibi anlatıp yalancılıkla suçladılar. Kendimi savundum tabi ki ama sadece yalnızken yakaladıklarında yaptıkları için kendimi ispatlayamadım. Karşı taraf kalabalık olduğu için haliyle beni bastırdılar. Şu an biliyorum ki o kişiler aklandı ben ise böyle damgalı gibi kaldım. Ufak şeyler de olmadığı için ailede bazı kişiler geri dönülmez şekilde tavır aldı bana.
Unutmak istiyorum ama unutamıyorum dediğim gibi hala görüşüyor olmamızın etkisi büyük. Normal davranıyorum ben yine hiçbir şey olmamış gibi ama mesafeli. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama uğraşmak istemiyorum artık kalbim kırık. Siz olsanız ne yapardınız ? Hiçbir şey olmamış gibi davranırken bunu zihnimde de başarmak istiyorum.

Tam anlayamadım kim bu kişiler ve sizi neyle itham ettiler?
Bazı akrabalar. Mesela işte dışarıda karşılaşmışız ben selam bile vermemiş görmezden gelmişim. Yemek ısmarlamayı teklif etmişler ama ben tersleyip hakaret edip gitmişim.

Böyle basit şeyler için mi size tavır aldılar yani anlayamadım?
Yok öncesinde dalga geçip küçük düşürdüler bazı fiziksel özelliklerimle. Ben de mesafe koydum onlar gayet anladılar tabi. Aileye sonradan giren kişiler olduğu için daha öncesi yok. Kusura bakmayın çok da açık edemiyorum.

Bazı akrabalar. Mesela işte dışarıda karşılaşmışız ben selam bile vermemiş görmezden gelmişim. Yemek ısmarlamayı teklif etmişler ama ben tersleyip hakaret edip gitmişim.
Sizi pasif görmüşler anlaşılan şu dediklerini gerçekten yapsanız keşke gıkları çıkamaz.

Herşeyi abartan akrabalara uygulanacak tarife 😂
121095177_1075932889525503_3363173959281603378_n.webp

Sonradan giren kişiler, kardeşlerin arası bozuldu falan demenizden muhtemelen erkek kardeşinizin eşinden bahsediyorsunuz. Belki kız kardeşinizin eşidir de düşük ihtimal.

Sizi bu kadar pasif yapan ne? Ben çok dişli olduğumdan samimi şekilde anlayamıyorum. Yazınızı okurken bile içim daralıyor. Bu kibarlık iyilik değil. Kendinizi ifade etmeyi, hakkınızı savunmayı öğrenmeniz lazım. Eğer kendi kendinize başaramıyorsanız uzman yardımı alın.

Bastırmaktan kastınız ne bilmiyorum ama karşı taraf çirkefse de konuşmayı kesin. Gel git yapmayın, görüşüp de canınız sıkılacağına görüşmeyin onların canı sıkılsın. 3 günlük dünyada değmez.

Uğradığınız zorbalıklara üzüldüm. Ben hiçbir akrabamı önemseyip umursamıyorum. Boş verin ya böyle toksik insanlar sizi hep dibe çeker. Hiç muhatap olmayın.
Size ailenizden kim tavır aldı?
Haklısınız. Muhatap olmamak biraz zor çünkü ailem aman kötü bir şey olmasın küslük olmasın sen yapma falan diyorlar. Aileden erkek kardeş. Daha da açık yazabilirim ama şanssızlığıma denk gelir biri okur diye tan detaylı yazamıyorum. Ne kadar yorulduysam😊

Haklısınız. Muhatap olmamak biraz zor çünkü ailem aman kötü bir şey olmasın küslük olmasın sen yapma falan diyorlar. Aileden erkek kardeş. Daha da açık yazabilirim ama şanssızlığıma denk gelir biri okur diye tan detaylı yazamıyorum. Ne kadar yorulduysam😊
Ayyy “Aman Ali Rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın” denilen Yaprak Dökümü dizisinin finalini de gördük Ali Rıza Bey felç kaldı 😒
Boş verin kendinizi önemseyin size bunları yaşatan insanlarla aileniz bile mesafeli olması gerekirken size aman kötü bir şey olmasın demeleri de ayrı bir saçma.
Herkes kendi için biriciktir lütfen siz de kendinizin biriciği olun ve diğer insanları bu kadar önemsemeyin 🌸

Sonradan giren kişiler, kardeşlerin arası bozuldu falan demenizden muhtemelen erkek kardeşinizin eşinden bahsediyorsunuz. Belki kız kardeşinizin eşidir de düşük ihtimal.

Sizi bu kadar pasif yapan ne? Ben çok dişli olduğumdan samimi şekilde anlayamıyorum. Yazınızı okurken bile içim daralıyor. Bu kibarlık iyilik değil. Kendinizi ifade etmeyi, hakkınızı savunmayı öğrenmeniz lazım. Eğer kendi kendinize başaramıyorsanız uzman yardımı alın.

Bastırmaktan kastınız ne bilmiyorum ama karşı taraf çirkefse de konuşmayı kesin. Gel git yapmayın, görüşüp de canınız sıkılacağına görüşmeyin onların canı sıkılsın. 3 günlük dünyada değmez.
Yaradılış diyebilirim. Biraz da baskıcı aileden kaynaklı. Tabi ki söyledim gerekeni kendimi savundum. Aile de yapma etme onlar yapsın sen yapma yüz yüze bakıyoruz kafasındalar. O dönem bizi yan yana getirmediler zaten kendimi zor tuttuğum zamanlar da oldu. Yani değmez. Kalp kırmaya kesinlikle değmez.

Ayyy “Aman Ali Rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın” denilen Yaprak Dökümü dizisinin finalini de gördük Ali Rıza Bey felç kaldı 😒
Boş verin kendinizi önemseyin size bunları yaşatan insanlarla aileniz bile mesafeli olması gerekirken size aman kötü bir şey olmasın demeleri de ayrı bir saçma.
Herkes kendi için biriciktir lütfen siz de kendinizin biriciği olun ve diğer insanları bu kadar önemsemeyin 🌸
Çok mutlu oldum teşekkür ediyorum. Onların yaklaşımı hep böyleydi. Biri kazık atar "sen çok yüz verdin ondan oldu". Caddede yürürken sürücü beni farketmez geri gelirken ezilmekten kurtulurum " O taraftan gidersen tabi olur" gibi😊 şakasız .

Çok mutlu oldum teşekkür ediyorum. Onların yaklaşımı hep böyleydi. Biri kazık atar "sen çok yüz verdin ondan oldu". Caddede yürürken sürücü beni farketmez geri gelirken ezilmekten kurtulurum " O taraftan gidersen tabi olur" gibi😊 şakasız .
Eeee oldu yazın kuralık bizi bekliyor oldu olacak onu da sizden bilsinler 😊 Siz ailenizi de boş verin belli ki onlarda da hep bir mağdur suçlayıcılık var.

Yaradılış diyebilirim. Biraz da baskıcı aileden kaynaklı. Tabi ki söyledim gerekeni kendimi savundum. Aile de yapma etme onlar yapsın sen yapma yüz yüze bakıyoruz kafasındalar. O dönem bizi yan yana getirmediler zaten kendimi zor tuttuğum zamanlar da oldu. Yani değmez. Kalp kırmaya kesinlikle değmez.
Tabii herkesin kendi hayatı, bunu da “siz ne yapardınız” diye fikir istediğiniz için yazıyorum, bir kere ben “büyüklük sende kalsın, sen yapma” olaylarına hiç inanmıyorum. Küçüklüğümden beri de inanmadım.

Sevdiğim iki atasözü var eşek olursan semer vuran çok olur ve deli deliyi görünce sopasını saklar. Bu iki söz de o kadar doğru ki. İnsanlar tepki görmeyeceğini anlayınca üste çıkıyor, eşeğe semer vurmak gibi. Bu hayat böyle devam etmesin istiyorsanız, insanların kalbini durduk yere kırmaya gerek yok ama sizinle dalga geçen, iftira atan insanın kalbinin kırılıp kırılmamasından size ne? Yani ben bunu samimi bulmuyorum. Başka bir çekince olmalı.

Tabii bu sevdiğim iki atasözü doğru ve herkese uygun. Şahsi olarak ben “dinsizin hakkından imansız gelir”i de benimsediğim için böyle milletle uğraşan, densiz tipler falan bana hiç bulaşmaz. Oldu da bilemeyip bulaşırlarsa da misliyle karşılık veririm, kimse de bana “sen yapma” demez. Edepsizlik etmeyene de inanılmaz güleryüzlü anlayışlıyımdır, merhametli bilinirim. Hak savunmak deli gibi kalp kırmayı gerektirmiyor.

Back
X