Tabii herkesin kendi hayatı, bunu da “siz ne yapardınız” diye fikir istediğiniz için yazıyorum, bir kere ben “büyüklük sende kalsın, sen yapma” olaylarına hiç inanmıyorum. Küçüklüğümden beri de inanmadım.
Sevdiğim iki atasözü var eşek olursan semer vuran çok olur ve deli deliyi görünce sopasını saklar. Bu iki söz de o kadar doğru ki. İnsanlar tepki görmeyeceğini anlayınca üste çıkıyor, eşeğe semer vurmak gibi. Bu hayat böyle devam etmesin istiyorsanız, insanların kalbini durduk yere kırmaya gerek yok ama sizinle dalga geçen, iftira atan insanın kalbinin kırılıp kırılmamasından size ne? Yani ben bunu samimi bulmuyorum. Başka bir çekince olmalı.
Tabii bu sevdiğim iki atasözü doğru ve herkese uygun. Şahsi olarak ben “dinsizin hakkından imansız gelir”i de benimsediğim için böyle milletle uğraşan, densiz tipler falan bana hiç bulaşmaz. Oldu da bilemeyip bulaşırlarsa da misliyle karşılık veririm, kimse de bana “sen yapma” demez. Edepsizlik etmeyene de inanılmaz güleryüzlü anlayışlıyımdır, merhametli bilinirim. Hak savunmak deli gibi kalp kırmayı gerektirmiyor.