Fikir verir misiniz?

Tabii herkesin kendi hayatı, bunu da “siz ne yapardınız” diye fikir istediğiniz için yazıyorum, bir kere ben “büyüklük sende kalsın, sen yapma” olaylarına hiç inanmıyorum. Küçüklüğümden beri de inanmadım.

Sevdiğim iki atasözü var eşek olursan semer vuran çok olur ve deli deliyi görünce sopasını saklar. Bu iki söz de o kadar doğru ki. İnsanlar tepki görmeyeceğini anlayınca üste çıkıyor, eşeğe semer vurmak gibi. Bu hayat böyle devam etmesin istiyorsanız, insanların kalbini durduk yere kırmaya gerek yok ama sizinle dalga geçen, iftira atan insanın kalbinin kırılıp kırılmamasından size ne? Yani ben bunu samimi bulmuyorum. Başka bir çekince olmalı.

Tabii bu sevdiğim iki atasözü doğru ve herkese uygun. Şahsi olarak ben “dinsizin hakkından imansız gelir”i de benimsediğim için böyle milletle uğraşan, densiz tipler falan bana hiç bulaşmaz. Oldu da bilemeyip bulaşırlarsa da misliyle karşılık veririm, kimse de bana “sen yapma” demez. Edepsizlik etmeyene de inanılmaz güleryüzlü anlayışlıyımdır, merhametli bilinirim. Hak savunmak deli gibi kalp kırmayı gerektirmiyor.
Yok yok onların açısından kalp kırmaya değmez dedim. Hani dediniz ya 3 günlük dünya diye. Benim verdiğim karşılık az bile kaldı ki siz de öyle buldunuz. Benim şanssızlığım tek başıma ve küçük yaşlarda bunlara maruz kalmam oldu. Arada ciddi yaş farkı var. Benim anlamadığım uğraşmaları için ciddi anlamda canını yakmış olmam gerekir. Hem çocuğum hem de alay edildiği için daha mesafeli davranmaya başlamam. Bu da onları kızdırdı. Evet çok saçma değil mi? Çok mantıksız. Yapıyorlar bazıları ve anlam vermek zor.

Merhaba hepinize. Biraz iç dökmek istiyorum daha önce de yapmıştım ve iyi hissetmemi sağlamıştı.
Ben biraz hassas, içe kapanık ve sakin biriyimdir. Çocukluğumda da böyleydim. Çoğu insan gibi ben de bu konuda zorbalığa uğradım hatta neredeyse gözlerimi kaybediyordum. Dalga geçilirdi çünkü karşılık veremeyeceğimi bilirlerdi. Koskoca insan oldum pek de bir şey değişmedi. Zaman zaman düşüncelerde çok boğuluyorum geçmişte uğradığım haksızlıklara hala üzülüyorum ve kafaya takıyorum. Tabi ki pek çoğunu geride bıraktım ama bazı kişileri yaşattıklarından dolayı affedemiyorum. Bir de en önemli sebep akraba olmamız ve hala görüşmek durumunda olmamız. Kendi halinde biriyimdir benden kimseye zarar gelmez. Tanıyan herkes bilir. Bu yüzden anlayamıyorum neden uğraşırlar benimle. Kusurlarımla dalga geçtiler küçük düşürdüler mesela. Ben de doğal olarak mesafe koydum. Bu kez de yapmadığım şeyleri yapmışım gibi anlatıp yalancılıkla suçladılar. Kendimi savundum tabi ki ama sadece yalnızken yakaladıklarında yaptıkları için kendimi ispatlayamadım. Karşı taraf kalabalık olduğu için haliyle beni bastırdılar. Şu an biliyorum ki o kişiler aklandı ben ise böyle damgalı gibi kaldım. Ufak şeyler de olmadığı için ailede bazı kişiler geri dönülmez şekilde tavır aldı bana.
Unutmak istiyorum ama unutamıyorum dediğim gibi hala görüşüyor olmamızın etkisi büyük. Normal davranıyorum ben yine hiçbir şey olmamış gibi ama mesafeli. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama uğraşmak istemiyorum artık kalbim kırık. Siz olsanız ne yapardınız ? Hiçbir şey olmamış gibi davranırken bunu zihnimde de başarmak istiyorum.
Ben hep derim
Gerçekten iyi biriyim ama kötü olmam gerekirse o konuda da iyi biriyim.
Demem şu ki iyi niyetin de bir dozu vardır,kendini ezdirmenin adı iyi niyet değildir.
Kendine bunu yapma

Bazı akrabalar. Mesela işte dışarıda karşılaşmışız ben selam bile vermemiş görmezden gelmişim. Yemek ısmarlamayı teklif etmişler ama ben tersleyip hakaret edip gitmişim.
asdfghjk ben akrabalarıma '' tanışıyor muyuz? '' diyorum :D '' Ben tek siz hepiniz '' modunda oldum hep. Akrabaları pek ciddiye almam. Daha doğrusu bana nasıl davranılırsa öyle karşılık veririm. Sizin çekingenliğinizi fırsat bilmişlerdir. Böyle kafaya takarak hayat geçmez hasta olursunuz.

asdfghjk ben akrabalarıma '' tanışıyor muyuz? '' diyorum :KK70: '' Ben tek siz hepiniz '' modunda oldum hep. Akrabaları pek ciddiye almam. Daha doğrusu bana nasıl davranılırsa öyle karşılık veririm. Sizin çekingenliğinizi fırsat bilmişlerdir. Böyle kafaya takarak hayat geçmez hasta olursunuz.
Güldüm valla😄 Evet doğru ama görüşmek durumundayız. Araya erkekler de girdi çünkü. O gazla dayak bile attırabilirlerdi bana. Bizimkiler de sen sus araları bozulmasın falan diye diye tuttular. Şimdi kim ne oluyor şifreli konuşma diyebilirsiniz belki okurlar böyle de şanssız bir insanım. Başıma durduk yere dert almayayım😄 paranoyak olmuşum ben. 😄

Güldüm valla😄 Evet doğru ama görüşmek durumundayız. Araya erkekler de girdi çünkü. O gazla dayak bile attırabilirlerdi bana. Bizimkiler de sen sus araları bozulmasın falan diye diye tuttular. Şimdi kim ne oluyor şifreli konuşma diyebilirsiniz belki okurlar böyle de şanssız bir insanım. Başıma durduk yere dert almayayım😄 paranoyak olmuşum ben. 😄
O nasıl bir akraba ya mafya gibi :D

Dayak mı? Yaşınız kaç? Acilen ekonomik özgürlüğünüzü kazanıp bu hastalıklı ortamdan çıkın.

Yarıldım😆 yaa işte. Erkekler kadınların dolduruşuyla gaza gelebiliyor. Hele bir de sinirliyse.
Yerim onların sinirini ben.. Bizim köyde teksas gibidir olay bitmez. Dedikodu aldıkları nefes kadar değerlidir, kadınlara pek değer vermezler. Gel gör ki bana gıkını çıkaramazlar öyle laf edecek ha doğduğuna pişman ederim ki etmişliğim var :KK70: Biraz uğraştırdı ama değdi. Siz sürekli içli dışlı olmak zorunda mısınız akrabalarınızla? Benim kuzenlerimde öyle maalesef teyzeleri, enişte dayı kim varsa çoğu zaman bir aradalar bu yüzden kızlar stresten psikoloğa gidecek hale gelmişler bana da '' çok şanslısın bizim gibi her gün görüşsen kafayı yerdin '' diyorlar hatta :) Ben hayatta sık görüşmem. Ha insan olsun canımı yesin. Ama bir saatten fazla oturmak sağlığa zarar asdfghj. Her şey sizde bitiyor dediğim gibi. İzin verdiğiniz müddetçe sonsuza kadar bu sorunlar bitmez.

Yerim onların sinirini ben.. Bizim köyde teksas gibidir olay bitmez. Dedikodu aldıkları nefes kadar değerlidir, kadınlara pek değer vermezler. Gel gör ki bana gıkını çıkaramazlar öyle laf edecek ha doğduğuna pişman ederim ki etmişliğim var :KK70: Biraz uğraştırdı ama değdi. Siz sürekli içli dışlı olmak zorunda mısınız akrabalarınızla? Benim kuzenlerimde öyle maalesef teyzeleri, enişte dayı kim varsa çoğu zaman bir aradalar bu yüzden kızlar stresten psikoloğa gidecek hale gelmişler bana da '' çok şanslısın bizim gibi her gün görüşsen kafayı yerdin '' diyorlar hatta :) Ben hayatta sık görüşmem. Ha insan olsun canımı yesin. Ama bir saatten fazla oturmak sağlığa zarar asdfghj. Her şey sizde bitiyor dediğim gibi. İzin verdiğiniz müddetçe sonsuza kadar bu sorunlar bitmez.
Yok şimdi akraba denilince burada kaynımın eniştesinin yengesi gibi anlaşılıyor da öyle değil. Zaten yüzde doksanıyla görüşmüyoruz. Kardeşin eşi diyelim. Ay cidden paranoyak oldum sanki okunacakmış gibi geliyor😄 vallahi en güzeli sizinki. Yedi kat yabancı bile akrabalardan çok iyidir ne çevremiz oldu kardeş gibi hepsi. Artık yapamıyorlar hem büyüdüm hem de üzerinden zaman geçti biraz. Büyüklük bende mi kalmış oldu ben de bilemiyorum😄 O kızları anlayabiliyorum o durumda olan çok arkadaşım oldu. En güzeli sizinki😉

Yok şimdi akraba denilince burada kaynımın eniştesinin yengesi gibi anlaşılıyor da öyle değil. Zaten yüzde doksanıyla görüşmüyoruz. Kardeşin eşi diyelim. Ay cidden paranoyak oldum sanki okunacakmış gibi geliyor😄 vallahi en güzeli sizinki. Yedi kat yabancı bile akrabalardan çok iyidir ne çevremiz oldu kardeş gibi hepsi. Artık yapamıyorlar hem büyüdüm hem de üzerinden zaman geçti biraz. Büyüklük bende mi kalmış oldu ben de bilemiyorum😄 O kızları anlayabiliyorum o durumda olan çok arkadaşım oldu. En güzeli sizinki😉
Küçük gorumce olduğunuzu anladım yazınızdan, kimseye zararı dokunmayan küçük kız çocuğundan ne istiyor bu gelinler tövbe yarabbim evlerden ırak, abiler küçük kız kardeşlerini sever korur diye bilirdim ben nasıl abiymis bunlar dövebilecek kadar karılarinin lafına bakan. Burda açıkça yazmaya bile cekiniyorsunuz nasıl da sindirmişler sizi, anne babanız size sahip çıksın ezdirmesin, yarın gelinler bakmaz sizin elinize düşerler.

Konu sahibi ben tam anlayamadım durumu.Mesela nasıl gözlerinizi kaybediyordunuz?Şiddet durumu mu var?

Konu sahibi ben tam anlayamadım durumu.Mesela nasıl gözlerinizi kaybediyordunuz?Şiddet durumu mu var?
Çocukken bu sessizliğimden ötürü zorbalığa uğrardım yaşıtları bilirsiniz. Okul servisinde bile çıtım çıkmazdı. Yine bir gün servisteyken iki kişi geldi dediler ki bana gözlerini aç. İyice aç ama diyorlar böyle. Ben de 9 yaşında falanım. Aklıma kötü bir şey gelmiyor. Gözlerimi iyice açıyorum ve o kişi iki avcuna doldurduğu simleri gözüme üflüyor hem de ne üfleme. Son dakika kapatabildim ama gözümün içine doldu yine de.
Aylar sonra bile saç diplerimden simler parlardı öyle. Diğer anlattığım konu ise bundan bağımsız ama bende değişen hiçbir şey olmadığı için insanlar bu özelliklerimden kolay yararlandılar.

Çocukken bu sessizliğimden ötürü zorbalığa uğrardım yaşıtları bilirsiniz. Okul servisinde bile çıtım çıkmazdı. Yine bir gün servisteyken iki kişi geldi dediler ki bana gözlerini aç. İyice aç ama diyorlar böyle. Ben de 9 yaşında falanım. Aklıma kötü bir şey gelmiyor. Gözlerimi iyice açıyorum ve o kişi iki avcuna doldurduğu simleri gözüme üflüyor hem de ne üfleme. Son dakika kapatabildim ama gözümün içine doldu yine de.
Aylar sonra bile saç diplerimden simler parlardı öyle. Diğer anlattığım konu ise bundan bağımsız ama bende değişen hiçbir şey olmadığı için insanlar bu özelliklerimden kolay yararlandılar.
Benim kardeşim de böyleydi.Aramızda 3,5 yaş vardı.Öyle iyi niyetli,öyle sakin ve sessizdi ki.Çocukken yeri geldi bende ezdim onu.Ama çokta korudum.Çok endişelenirdim onun için.Biri ona vursa,gidip ben onu korumak için kavga ederdim.Hep ben olmasam nasıl hayatta kalır diye düşünürdüm çocuk aklımla.Yıllar geçti büyüdük.O hala çok naif,kibar,sessiz.Ben de onun aksine belki onun yüzünden daha güçlü,hakkını savunan,kendini ezdirmeyen biri oldum.Ama hala o benim vicdanımdır.Bir konuyu ona danışırsam onun bana dürüstçe doğru olanı söyleyeceğini biliyorum.
Konu sahibi bu karakter meselesi belki de.Siz hep nazik,kibar biriymişsiniz.Ama hayat acımasız,kendinizi korumayı da öğrenmeniz lazım.Size kötü olun demiyorum,insanlara size nasıl yaklaşırlarsa öyle davranın.
Yaşınızı,işinizi,okulunuzu bilmiyorum.Eğitiminize devam edin,çalışın,kendi ayaklarınız üstünde durun.Ve o toksik akrabalarınızı hayatınızdan çıkarın.Dönüp, arkanıza bile bakmayın.

Sizi anlıyorum. Bunun tek çözümü sürekli taviz veren taraf artık olmamalısınız. Sizi üzen kimse akraba bile olsa direk çizin üzerini ve şunu unutmayın kimseyle akraba diye görüşmek zorunluluğunuz yok. Ben açıkcası akraba geçinen böyle asalakları çıkarttım keyfim çok yerinde şiddetle öneririm deneyin

Ailenizden insanların tavır alacak kadar yaptıkları şey resmen iftira. mecburi ortamlar dışında (cenaze düğün ) hiç bir şekilde bir araya gelmem bir yere davetliysem o kişiler de orda olacaksa daveti reddederim. mesafeniz başarısız olmuş. siz normal davrandiginiz için söyledikleri iftiralar " demek ki .... " Diye anlaşılmış. Net bir şekilde tavır almadiginiz sürece bu böyle devam edecek. sizi bu denli üzen bir hayata dur deyin.

Back
X