• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlenirinize onem veriyorum

Doğru söylüyorsunuz hepiniz,
Okulum yarım kaldı,çocuk bir yaş daha büyüsün okulunu bitir çalış diyor suan izin vermiyor

Canım yanlış anlamassan kaç yaşındasın acaba:87:

Bence iptal ettirme. Telefon her zaman gerekli acil bişey olur falan nasıl arıyacaksın ? 35 Tl heryere harcanıyor zaten...

ablası istedigini desin, o hemen kabullenip size teklif getirmemeli.
sizi ikna etmek icin "ben de bu ıvırzıvırları almayacagım" diye baslamalı soze. üstelik ilk tasarrufu sizden yapma pesinde...

hem onun ailesi aradı, sorunu çözmüş mü oluyorsunuz? sen anneni nasıl arayacaksın?
zaten çalışmana izin vermedigi icin maddi manevi kısıtlanmış oluyorsun, bir de ailenle gorusmeni mi kısıtlayacak?

bu arada okulu bitirip calışma konusunda anlasmıssınız zaten. o yuzden yorum yapmıyorum.
ama oyalamak icin diyorsa 1yıl sonra ne derse desin git çalış.
evin dışında kalan kimseye de faturanın hesabını yapmalarına izin vermemiş olursun.

ablası istedigini desin, o hemen kabullenip size teklif getirmemeli.
sizi ikna etmek icin "ben de bu ıvırzıvırları almayacagım" diye baslamalı soze. üstelik ilk tasarrufu sizden yapma pesinde...

hem onun ailesi aradı, sorunu çözmüş mü oluyorsunuz? sen anneni nasıl arayacaksın?
zaten çalışmana izin vermedigi icin maddi manevi kısıtlanmış oluyorsun, bir de ailenle gorusmeni mi kısıtlayacak?

bu arada okulu bitirip calışma konusunda anlasmıssınız zaten. o yuzden yorum yapmıyorum.
ama oyalamak icin diyorsa 1yıl sonra ne derse desin git çalış.
evin dışında kalan kimseye de faturanın hesabını yapmalarına izin vermemiş olursun.

Yok oyaladgini sanmam çünkü istiyor diploma almami,lise yarım kaldı açıköğretim den önce lise sonra unv inşallah

Asgari ücretle geçinilen bir evde,kira olmasa bile çocukta var 35 çok gelebilir.Ablası sizin geçiminizi düşünerek fikir söylemiştir.Faturalı hattın vergisi oluyor.Kontörlü kullanırsan ,kullanmana biraz daha dikkat eder,en azından kimseyi sık sık aramazsın.Evde el işleri yapıp eşine katkı sağlayabilirsin.

Canım inşallah en kısa sürede diplomanı alıp ayaklarının üstünde durursun hakkında hayırlısı olsun tekrar :21:

Yok oyaladgini sanmam çünkü istiyor diploma almami,lise yarım kaldı açıköğretim den önce lise sonra unv inşallah

anladım. umarım istedigin gibi hedeflerine ulasırsın canım...

bu arada hep iptal ettirme dedik ama her ay 35tl az para degil aslında...
ama bunu direkt senden cıkarmaya calısması yanlıs geldi bana.
karıkoca oturup hesap yaparsınız, aldıgınız alacagınız her seyi birbirinize sorarak almaya calısırsınız tamam derim.
ama bu haliyle sadece sana yuklenmek oluyor. kontorluye donsen 2-3ayda bir sana lafı ikiletmeden hemen alacak mı acaba?
ya da sana belli bir butce ayıracak, sen o parayla ister kontor alırsın ister fatura odersin istersen hic konusmaz kıyafet alırsın, istersen hep biriktirir cocuk icin kendin icin yatırım yaparsın.

anladım. umarım istedigin gibi hedeflerine ulasırsın canım...

bu arada hep iptal ettirme dedik ama her ay 35tl az para degil aslında...
ama bunu direkt senden cıkarmaya calısması yanlıs geldi bana.
karıkoca oturup hesap yaparsınız, aldıgınız alacagınız her seyi birbirinize sorarak almaya calısırsınız tamam derim.
ama bu haliyle sadece sana yuklenmek oluyor. kontorluye donsen 2-3ayda bir sana lafı ikiletmeden hemen alacak mı acaba?
ya da sana belli bir butce ayıracak, sen o parayla ister kontor alırsın ister fatura odersin istersen hic konusmaz kıyafet alırsın, istersen hep biriktirir cocuk icin kendin icin yatırım yaparsın.

Evet ışte benim sinir olduğumda buya zaten,ben iptal ettirince karşılıklı kısıtlamalar yapsak neâla ama benim tanıdığım eşim yapmaz kendince ihtiyac gördüğü ihtiyaclarini kisitlamaz,ha şu da var hakkı geçmesin şimdi ,heray maasta harcligimi verir nealdigima ne yaptığıma karışmaz ,tabi gereksiz harcamadigimi ufaktefek bikoseye ayirdigimi bilir miktar sormaz ama bilir yani parayı ne yaptigimi,birde heray kıyafet çanta ayakkabı vs istemem çocuk bişey ister onu alırım canım bişey çeker onu alırım bi miktar biriktiririm tabi bahsettiğim meblalar yüksek degil:-)50verir bazen 70.bende 10-20ne olursa koyarım koseye..
Şimdi ozaman bana harçlık veriyor ya 50lira(bu ay zam istedim)ben faturami bana verdiği harcliktan mi odemeliyim?ben öyle birşey yapmiyordumki harcligimi ayrı veriyor fatura kendine ait.kafam karıştı simdi

Evet ışte benim sinir olduğumda buya zaten,ben iptal ettirince karşılıklı kısıtlamalar yapsak neâla ama benim tanıdığım eşim yapmaz kendince ihtiyac gördüğü ihtiyaclarini kisitlamaz,ha şu da var hakkı geçmesin şimdi ,heray maasta harcligimi verir nealdigima ne yaptığıma karışmaz ,tabi gereksiz harcamadigimi ufaktefek bikoseye ayirdigimi bilir miktar sormaz ama bilir yani parayı ne yaptigimi,birde heray kıyafet çanta ayakkabı vs istemem çocuk bişey ister onu alırım canım bişey çeker onu alırım bi miktar biriktiririm tabi bahsettiğim meblalar yüksek degil:-)50verir bazen 70.bende 10-20ne olursa koyarım koseye..
Şimdi ozaman bana harçlık veriyor ya 50lira(bu ay zam istedim)ben faturami bana verdiği harcliktan mi odemeliyim?ben öyle birşey yapmiyordumki harcligimi ayrı veriyor fatura kendine ait.kafam karıştı simdi

tabi ki o zaman 50 olan bu meblanın artması gerek.
ama konusmanı onun karsılaması mı daha iyi senin icin yoksa birz daha arttırılmıs olarak vermesi mi bunu iyi hesap etmen gerekiyor...
bence sen baştan bi itiraz et, gereksiz seyler almayalım vs de. sonra ona gore kararını ver bu fatura olayı icin.

tabi ki o zaman 50 olan bu meblanın artması gerek.
ama konusmanı onun karsılaması mı daha iyi senin icin yoksa birz daha arttırılmıs olarak vermesi mi bunu iyi hesap etmen gerekiyor...
bence sen baştan bi itiraz et, gereksiz seyler almayalım vs de. sonra ona gore kararını ver bu fatura olayı icin.

Akşam konusucam insallah

Ben çalışıyorum, tasarrufu da seven biriyim
Telefon muhabbetlerini sevmediğimden kontörlü kullanıyorum, kampanya süresini bile bitiremiyorum pek kullanmadığımdan bana göre evet faturalıya gerek yok.

Ama siz annenizle tüm akrabalarla sık sık görüşen biriyseniz bundan kısmanıza gerek yok
Sadece telefon faturası ile de tasarruf olmaz, su-elektrik, bahsettiğiniz kişel alışverişler vb. şeylerden de kısılmalı ki elle tutulabilir bi tasarruf olsun
Yılda 35*12=420 lira yapıyo, 420 ile zengin olan görmedim ben.

Son düzenleme:
Ben çalışıyorum, tasarrufu da seven biriyim
Telefon muhabbetlerini sevmediğimden kontörlü kullanıyorum, kampanya süresini bile bitiremiyorum pek kullanmadığımdan bana göre evet faturalıya gerek yok.

Ama siz annenizle tüm akrabalarla sık sık görüşen biriyseniz bundan kısmanıza gerek yok
Sadece telefon faturası ile de tasarruf olmaz, su-elektrik, bahsettiğiniz kişel alışverişler vb. şeylerden de kısılmalı ki elle tutulabilir bi tasarruf olsun
Yılda 35*12=420 lira yapıyo, 420 ile zengin olan görmedim ben.
:-),tsekkur ederim yorumun için

:-),tsekkur ederim yorumun için

Rica ederim.
Kişiye ve durumuna bağlı
Sen telefonda çok konuşan birisindir, annene de yakın değilsindir telefonla iletişim kurarsın bu durumda faturalı bi ihtiyaç bence.
Bense telefon muhabbetlerinden hoşlanmayan anneme yakın olan ziyaretlerine giden biriyimdir, kontörlü kampanyaları bile bitiremiyoken faturalıya geçmem gereksizdir.

Hem çalıştırmayıp hemde kısıtlama yapanlara nasıl çok kızıyorum yaaa.. Çalışma diyorsa senin ihtiyaçlarını karşılayabilirim demek olur.
Çok zaruri harcamanız yoksa tutumsuz biri değilseniz o kadarını hakedersiniz diye düşünüyorum ben..
sigara kullanıyor musunuz

Telefon gereklilik, küçük çocuğunuz var, acil bir şey oldu kontörünüz yok, karşıda ki de duymadı çağrınızı falan ne yapacaksınız Allah korusun. Ayda 35 lira ile zengin olunmaz, bulunsun yanınızda, eşinizde çok daralıyorsa başka yerden tasarruf etsin. Koskoca kadınsınız 35 liranın hesabımı olur ya, çok kızdım eşinize kusura bakmayın :50:

Arkadaslar başlıkta da dediğim gibi olumlu olumsuz düşünceleriniz karar vermem için onemli.
Ben ikibuçuk yıldır faturali hat kullanıyorum,sms konuşması sınırsız interneti icinde 35lira.eşim büyük ablasiyla konusurken "boşuna masraf kontorluye çevir 3ayda bir yuklersin bizi caldirir bizde ararız" dedi,
esimde "bakarız" dedi aradan 4ay geçti eşim bu sabah kahvaltıda;
"nedersin kontorluye gecirelimmi dedi,
niye ki alıştım ben dedim ,parası çok sıkısıyorum" dedi bende çocukla ilgilenip gecistirdim.
Ben evdeyim çalışmıyorum,kira vermiyoruz kp evinde oturuyoruz, esimde asgari ücret+mesai yaparsa 250-300arasi ek alıyor,annem hasta olduğu için yanında olamadığım günler arıyorum sıksık,sadece kendi akrabalarimi değil eşimin akrabalarını ablalarini da ihmal etmem arar sorarım yine sıksık.
Simdi ben karar veremiyorum.Faturaliyi iptal ettirsem o 35lirayla eşim tasarruf yapicak degil,elektronik eşyalara çok düşkün ,ben nekadar tasarruf edip ,kendime birşeyler almayı ertelesemde aman para gitmesin diye dusunsemde,o yine bildiğini yapar alır ,lüzumsuz esyalar alma sorumlusu adeta,barfix demirleri mekik çekme aletleri vs.
Biryandanda yazık diyorum demekki çok geliyor ki dile getirdi zorlanmasin birini ararsamda ondan ararim diye düşünüyorum.(Ama sunu da biliyorum;ben para gitmesin diye faturaliyi iptal ettirsemde ,o 3 ay almaz 4.ay indirimdeydi der alır ben kargo gelince öğrenirim, belki çok değil 10-20lira ama olsun sonuçta ben tasarruf ediyorsam onunda etmesi lazım ama 5yıllık kocam tanıdım artık etmez ben kizmim diye de 10liraliksa5liralık der,)ben çalışmıyorum bile ne hakkım var ondan böyle bir masraf çıkarmaya, ama calismamada izin vermiyor.
Karar veremedim..

35 lirayla kalıyosa sıkıntı yok bence kontorlüye geçince de çok farketmicek ayrıca eşinin keyfi harcamaları oluyomuş o kazanıyo ben evdeyim düşüncesine girmen çok yanlış ben sen yok biz var ya ikinizde dikkat edeceksiniz ya da o dikkat etmiyorsa sen bu en doğal hakkından vazgeçmeyeceksin

Son düzenleme:
Hem çalıştırmayıp hemde kısıtlama yapanlara nasıl çok kızıyorum yaaa.. Çalışma diyorsa senin ihtiyaçlarını karşılayabilirim demek olur.
Çok zaruri harcamanız yoksa tutumsuz biri değilseniz o kadarını hakedersiniz diye düşünüyorum ben..
sigara kullanıyor musunuz
Hayır ikimizde icmiyoruz.

Back
X