Fikirlere ihtiyacım var

Mutlak Butlan

i hate dingils
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
8.886
16.663
Arkadaşlar eşim ben onu tanımadan ve hatta tanıyıp arkadaş olduğumda dahi bana söylemediği borçları varmış. Hiçbir şeyi takmayan derdi olmayan bir insan imajı çiziyordu meğerse her şeyden vazgeçmiş ve umursamama nedeni buymuş. Evlendikten sonra öğrendim bunları. Parça parça borçlar çıktı. Bir kısmını kendide beklemiyordu. Kurduğu şirket batmış ve daha sonradan bankalardan vergi dairelerinden çeşitli cezai işlem paraları geldi evliliğimiz süresince. Temelinde battığını bana söylememesini kabul ettim. Yani tamam bana söylesen senle olmazdım kaybetmemek için anlıyorum diyerek yanında oldum. Zaman içerisinde başka borçlar çıktı geçmişe dair. Tam toparladık derken çıktı her seferinde ve ben ilk zamanlardaki gibi iyimser olamadım. Eşimden çok daha fazla kazanıyorum ve ona maddi anlamda destek oldum evliliğimiz süresince. 1 senedir evliyiz ayrıca belirtmeyi unuttum. Şimdi yine banka ile ilgili başka bir borç çıktı ve ben istemsizce gülüyorum. Ben güldükçe o delirdi ve bana destek olmuyorsun demeye başladı az önce. Ya hu sinirlerim bozuluyor artık gülmekten başka şey. gelmiyor aklıma. Yanımda değilsin demesini anlamıyorum. Koşulsuz bir teslimiyet bekliyor olmalı.
Şimdi benim asıl sorum şu, ben geçmişine dair borçları kabul ettim ya şimdi kendi elinde olmadan yine dediğim gibi kurumların sonradan işlediği borçlar yüzünden sinirlerimin bozulması ve benim bu borçlar bitmez diye istemsizce gülmem haksız bir davranış mı? Diğer sorum ise bana en başında bunları söylememesi ( onunla asla evlenmem diye ki haklı evet evlenmezdim) affedilebilir mi sizce ? Sinirlerim o kadar yıprandı ki size anlatamam. Yani bunu gerçekten yaşayan bilir. Off farklı fikirlere ihtiyacım var benim, beni anlamıyor. Çok bencil olduğumu düşünmeye başladım ben ya. Bildiğiniz baya karmakarışığım. Her yeni borç geldiğinde ben daha çok yıkılıyorum. Anlamıyor beni benden destek isterken tamam olur öderiz boşver hiç üzülme deme mi bekliyor bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var. Bu arada sabırsız bir yapım var bu borçlar tabi ki biter ama ben sabırsızlığım yüzünden çabuk pes ediyorum. Tabi yine de beraber çalışıp ödüyoruz her şeyi..

siz yüzü vermişiniz astarinida istiyor simdi...
asla eski borclarini yuklenme gibi bi sorumlulugunuz yok ve buna ragmen fedakarlik adi altinda iyi niyetinizi suistimal ediyor ...cok sevdigim bi soz var....

FEDAKARLİK KARSİLİKLİDİR ...
Bİ TARAF 'FEDA' EDERKEN Bİ TARAF 'KAR' EDİYORSA
ONA TİCARET DENiR....

Biraz duygusal yaklaşacagım sanırım ama milletin kocası karı kızla yiyor borç yapıyor sizinki en azından iş için yapmış ve sizi kaybetmekten korkmuş belki bu sebepten sinirim hafiflerdi sonuçta mecbur değilsiniz tabi ki onun,borcu ona lafım yok haklısınız da ben duygusalım ona olan sevgim gerçekten çoksa ve beni incitecek sebeb olmadığından ötürü ya sabır derdim sanırım. Onunda sinirleri bozulmuştur borçlardan size karşı mahcubiyetten birbirinizi kırmayın.

siz yüzü vermişiniz astarinida istiyor simdi...
asla eski borclarini yuklenme gibi bi sorumlulugunuz yok ve buna ragmen fedakarlik adi altinda iyi niyetinizi suistimal ediyor ...cok sevdigim bi soz var....

FEDAKARLİK KARSİLİKLİDİR ...
Bİ TARAF 'FEDA' EDERKEN Bİ TARAF 'KAR' EDİYORSA
ONA TİCARET DENiR....
Ah ah bana çalışma borç benim borcum demişti ya da verme para ama nasıl dururum eşim icraya düşerken ben? Yapamam ki. Kim olsa duramaz eminim. Bunun dışında iyidir ama bu borçlar bizi çok yıprattı :KK43: ben kendi birikimimi yapmaya çalışıyorum bir yandan bu arada. Çok üzülüyor, geceleri uyuyamıyor kahroluyorum ama dedim ya pat diye bir şey çıkınca artık fren tutmuyor bende. Suçluyorum artık.

Biraz duygusal yaklaşacagım sanırım ama milletin kocası karı kızla yiyor borç yapıyor sizinki en azından iş için yapmış ve sizi kaybetmekten korkmuş belki bu sebepten sinirim hafiflerdi sonuçta mecbur değilsiniz tabi ki onun,borcu ona lafım yok haklısınız da ben duygusalım ona olan sevgim gerçekten çoksa ve beni incitecek sebeb olmadığından ötürü ya sabır derdim sanırım. Onunda sinirleri bozulmuştur borçlardan size karşı mahcubiyetten birbirinizi kırmayın.
Ben de hep böyle düşündüm sabrettim ama olmadık şeyler ortaya çıktıkça sinirlerim harap oldu. Tam toparladık diyorum hoop yine borç. Güvenim kalmadı acaba bu sefer ne olaca diye bekler oldum..Teşekkür ederim yorum için...

Ben de hep böyle düşündüm sabrettim ama olmadık şeyler ortaya çıktıkça sinirlerim harap oldu. Tam toparladık diyorum hoop yine borç. Güvenim kalmadı acaba bu sefer ne olaca diye bekler oldum..Teşekkür ederim yorum için...

Dua edin ve sabredin... Yapacak pek birsey yok. Anladığım kadarıyla eşiniz de sizde birbirinizi seviyorsunuz.. Bu da sizin imtihanınız öyle düşünün. Hayatta herkesin başına herşey geliyor inanın o yüzden para pul için birbirinizi üzmeyin. Herşey gönlünüzce olsun.

Sizi kırmak istemem ama anlattıklarınızdan sonra bende oluşan izlenim, eşinizin sizinle maddi kaygılarla evlendiği. Ne demek borçlarını saklamak, kendini affettirince de "bana destek olmuyorsun" demek?
Ben de aynı şeyleri düşündüm ancak maddi değil psikolojik destekten bahsediyormuş sonradan anladım. Maddi olarak destek olmasam icralık olurdu o istemedi ben üstlendim her şeyi. Ben yardım etmesem yıllarca uğraşırdı ve hiçbir artısı olmazdı bize. Tek başıma mal mülk edinirdim işte. Böyle bir evliliği de ben istemedim. Ev arkadaşı gibi.. sadece yanında varlığım olsa ona yeter ama ben rahatken faizlerle, avukatlık ücretiyle, ana para borcuyla boğuşan bir eşle rahat edemezdim.

Benim eşim de yatağını ayırsaydı, ailesine beni ezdirseydi, sevgisini göstermeseydi, çalışmasadı, aldatsaydı ne bileyim asla kabul etmeyeceğim bir konuyla karşıma çıksaydı çok farklı olurdu bu açtığım konu. Elim kolum bağlı, karşımda geçmişe dair borçları dışında bana karşı çok iyi bir insan var. Alın işte size sınav.. bana hakaret ettikleri için tüm ailesini sildi ya. Peki bendeki bu duygu ne? Benden önce olmuş şeyleri neden ben ödüyorum salak mıyım bırak başının çaresine baksın duygusu ve yapamamak. Çok çok iyi bir para kazanıp hepsini sıfırlayıp ona göre karar verebilsem hemen. Tüm borçlar bitince de aynı olacak mı düşüncesi de var tabi. Güvensizliğim yine iş başında

Ben de aynı şeyleri düşündüm ancak maddi değil psikolojik destekten bahsediyormuş sonradan anladım. Maddi olarak destek olmasam icralık olurdu o istemedi ben üstlendim her şeyi. Ben yardım etmesem yıllarca uğraşırdı ve hiçbir artısı olmazdı bize. Tek başıma mal mülk edinirdim işte. Böyle bir evliliği de ben istemedim. Ev arkadaşı gibi.. sadece yanında varlığım olsa ona yeter ama ben rahatken faizlerle, avukatlık ücretiyle, ana para borcuyla boğuşan bir eşle rahat edemezdim.
O da sizin nasıl olsa yardım edeceğinize güvenmiş, blöf yapmış olabilir.

eşiniz utanmış o yüzden size tepki göstermiş, borçlu olmak utanılacak birşey değil ama erkekler bu konuları gurur meselesi yapıyor hele de eşi bu konuda haklı da olsa tepki gösterince. Oturup geçmişteki borçları vs, hepsini anlatmasını isteyin en azından bilginiz olsun, şu an borç yapabileceği risk alacağı bir iş mi yapıyor peki ? Birbirinizi seven bir çiftsiniz para meselesi yüzünden birbirinizi kırmamaya çalışın, ama geçmişteki borçlar bugününüzü etkiliyorsa bu konuda şeffaf olması gerek bunu onu kırmadan anlatın, canınızı sıkmamaya çalışın sizi seven bir eşiniz var bir arkadaşın yazdığı gibi bu kumar borcu değil iş yapmış olmamış

eşiniz utanmış o yüzden size tepki göstermiş, borçlu olmak utanılacak birşey değil ama erkekler bu konuları gurur meselesi yapıyor hele de eşi bu konuda haklı da olsa tepki gösterince. Oturup geçmişteki borçları vs, hepsini anlatmasını isteyin en azından bilginiz olsun, şu an borç yapabileceği risk alacağı bir iş mi yapıyor peki ? Birbirinizi seven bir çiftsiniz para meselesi yüzünden birbirinizi kırmamaya çalışın, ama geçmişteki borçlar bugününüzü etkiliyorsa bu konuda şeffaf olması gerek bunu onu kırmadan anlatın, canınızı sıkmamaya çalışın sizi seven bir eşiniz var bir arkadaşın yazdığı gibi bu kumar borcu değil iş yapmış olmamış
Her şey artık ortada diye düşünüyorum resmen eksi yüzbinlerde bir insan tekrar doğuyor, her gün borç için arayan bankalar şimdi kredi verebilcek durumda istesek. Benle beraber çok fazla artışa geçti eşim. Sorun borcun ödenmesi değil çok şükür borçlar ödeniyorda asıl sorun şu; benimle hiç ama hiç alakası olmayan borçları ödemek şimdi zoruma gitmeye başladı. Sevgimde azalma yok ama hırslanmaya başladım. Hani hiç parası olmasın, asgari ücretle çalışsın bunu hissetmezdim. Çok bencillik yapıyorum galiba diye düşünüyorum. Benden önce yaptıklarına kızıyorum. Benleyken asla onay vermeyeceğim riskleri almasına ve çok güzel para biriktirmemize engel olmasına gıcık oluyorummmm

Başkası olsa 100 kere boşamıştı inan. Bu zamanda kimse kolay kolay böyle sorumluluğun altına girmez . Eşin senin ayağının altını öpmeli. Evlenmeden önce borçlarını sizden saklaması bana sinsice bir plan gibi geldi. Ben olsam sürdüremezdim bu evliliği size helal olsun bu zamanda bir çok eşin yapamayacağını yapmışsınız. Umarım değer ..

Konuyu ablam açmış gibi :KK57:
Ama bizde durum biraz farklı. Eniştem olacak üçkağıtçı düzenbaz 'karıma ve çocuğuma asla para yedirmeyeceğim. İş bahanesiyle gezicem,otellerde kalıp cebimden harcıycam,yeter ki onlara kalmasın' diye yemin etmiş gibi.

Boyle şeyler duydukça okudukça gerçekten çok üzülüyorum.. borçları saklamayı becerebildiği gibi ödemeyi de becerseymis ya.. birde bu tur durumlarda psikolojik baskı uygular gibi alınıp destek beklemeleri yok mu? Karşısındaki insanin düşüncesi ne hissettiği hiçte önemli değil.. maksat işleri görülsün.. size iyi güvenmiş.. anne baba yok mu bu arkadasin? onlarla paylaşın bu konuyu... borclarin kefileri kimmiş? Allah korusun sizin maaşınızda haciz uygulatabilinir..

Boyle şeyler duydukça okudukça gerçekten çok üzülüyorum.. borçları saklamayı becerebildiği gibi ödemeyi de becerseymis ya.. birde bu tur durumlarda psikolojik baskı uygular gibi alınıp destek beklemeleri yok mu? Karşısındaki insanin düşüncesi ne hissettiği hiçte önemli değil.. maksat işleri görülsün.. size iyi güvenmiş.. anne baba yok mu bu arkadasin? onlarla paylaşın bu konuyu... borclarin kefileri kimmiş? Allah korusun sizin maaşınızda haciz uygulatabilinir..
Yok canım uygulatamaz, maaş almıyorum zaten kendi bürom var. Kendi adıma kredi işine felan girmem ödenebilirse ödenir yoksa bi bardak soğuk su içeriz. Ailesini bana karşılar diye sildi görüşmüyor. Zaten borç azaldı rahata erdi baya. Asıl sıkıntı zaten beni anlamıyorsun destek olmuyorsun baskısı. Resti çektim zaten evet olmuyorum, olamıyorum psikoloji bırakmadın diye. Kendi bilir ben bekarlığımı çok özledim zaten her an yeni bir düzen kurabilirim.

X