Fikirlerinize çok ihtiyacım var..

arkadaşlar,netten ve alt komşumun sayesinde,adem güneş adlı bir pedagog doktoru öğrendim,çocuk ve ergen gelişimi üzerine çok duruyor,nette program arşivi var,adını yazınca çıkıyor,ben soru göndermeyi istiyorum,kaç gündür,dinliyorum,müsbet yönde,çok faydası oldu,birde kitapları var,onlarıda almayı düşünüyorum,zararın neresinden dönersem kardır.çocuklarımın ikiside büyük,kızıma yararlı olmak onu,anneliğe ve evliliğe sağlıklı hazırlamak istiyorum.buda annenin kendini önce eğitmesiyle başlıyor,anne donanımlı olursa,evladına da faydası oluyor.

Hemen konuya gireyim.20 yaşının içinde bir oğlum var,aramızdaki iletişim kopma noktasında,nasıl davranırsam davranayım,ters anlıyor,iyide söylesem,kötüde söylesem,hakarete varan cümleler kuruyor,ne yapma lazım,aramızdaki uçurum hızla büyüyor,bana yardımcı olun..

ben psıkologa gıtmenızıtavsıye ederım cunku cok hassas bır konu en ıyısı bır uzman yardımıdır.

babası çok katı ve sinirlidir,zamanında,normal liseye vermedi,açıktan yanında kuran kursuna verdi,geçen yıl tekamül hocası oldu,ama parası az diye,çıktı ordan,başka yurda ve dershaneye verdik,maddi olarak epey zorlandık,babası ilk başta çok kaktı başına,çok para gidiyor diye,bu o psikolojiyi atlamadı,değişik bir ortama adapte ve derslere konstre olamadı,ben kendi imkanımla.gönderdim psikoloğa,2 seans gitti,sonra çok para,dedi,geri parayı da gezerek yedi,bulmuş bir kız sürekli onunla,istiklal de geziyor,yurdu dinlemiyor,yasak olduğu halde ,arkadaşlarında kalıyor,babası izin vermiyor,onuda dinlemiyor,daha lise bitmedi,bu yıl sınavı geçerse biticek,hayatımı kararttınız deyip duruyor kafayı yicem artık,çok zoruma gidiyor lafları.

ergenlik deyip geçiştirmeyin,
oğlum madem hayatını kararttık bu saatten sonra ne yapmamız gerekiyorsa sen söyle,kararları hep beraber verelim deyin.
gençlerin en büyük kozudur bu aileyi suçlama,güzelce konuşup sorumluluğunu kendine verin.
dershaneye gitmek istemiyorsa ne iş yapacağını sorun ve ona istediği işi bulmaya çalışacağınızı söyleyin.
20 yaş küçük bir yaş değil,madem okumaya niyeti yok sorumluluklarının bilincine varmalı.

canım cevabın için sağol,maddi olarak hiç sıkıntısı yok,ne isterse marka olarak gidip beğenip alıyor,şimdide kız arkadaş bulmuş.bilmem kaçıncı,bu yıl dershaneye gidiyor,dedim kaç kere kız işi olmaz,derslerine bak,hep bizi suçluyor,bana sevgi vermediniz,para verip,çocuk okutulunca her şey bitmişmi oluyor,yanlızım deyip duruyor.

babası çok katı ve sinirlidir,zamanında,normal liseye vermedi,açıktan yanında kuran kursuna verdi,geçen yıl tekamül hocası oldu,ama parası az diye,çıktı ordan,başka yurda ve dershaneye verdik,maddi olarak epey zorlandık,babası ilk başta çok kaktı başına,çok para gidiyor diye,bu o psikolojiyi atlamadı,değişik bir ortama adapte ve derslere konstre olamadı,ben kendi imkanımla.gönderdim psikoloğa,2 seans gitti,sonra çok para,dedi,geri parayı da gezerek yedi,bulmuş bir kız sürekli onunla,istiklal de geziyor,yurdu dinlemiyor,yasak olduğu halde ,arkadaşlarında kalıyor,babası izin vermiyor,onuda dinlemiyor,daha lise bitmedi,bu yıl sınavı geçerse biticek,hayatımı kararttınız deyip duruyor kafayı yicem artık,çok zoruma gidiyor lafları.

Ben anlamadım...

Hem para sıkıntısından bahsediyorsunuz hem de her istediği markayı giyiyor diyorsunuz.

Zamanında çocuğunuzu eğitim alanında daha uygun ve onun ideallerine göre yönlendirseydiniz;sanıyorum şu an mesleki ve gelecek endişesi açısından daha az zorlanırdı.

Haliyle sizide az zorlardı...

Baba bu kadar müdahaleci ve kararlarında etkense gerçekten;çocuğunuz bir nebze haklı "hayatımı kararttınız" söyleminde...:ssz:

İnsnalar ergenlikte kendi kişiliklerini oluşturabilmek için, tüm diğer görüşleri reddetmesi gerektiğine inanırlar, ailenin tüm fikirlerini reddeder ellerinin, ailenin her yaptığını, her öğüdünü küçümserler ama normalde 17-18 gibi biter bu dönem. Sizin oğlunuz sanırım yetişme tarzı sebebiyle, okulunda aldığı eğitim sebebiyle kendi kimliğini oluşturma olayında biraz geç kalmış o yüzden hala ergenlik halleri devam ediyor, bir de bazı dershaneler yurtlar vs. insanın yaşam tarzını da değiştirmeye onu tektipleştirmeye çalışıyor öyle bir ortamdan yeni çıkıp normal gençlerle tanıştıysa, onların yaşam tarzını kendine daha yakın gördüyse, hayattaki farklı yolları tanımasına izin vermediğinizi, gençliğinin bir kısmını harcadığınızı vs. düşünüyor olabilir hayatımı mahvettiniz derken kendince haklıdır buyüzden olayları biraz dramatikleştirmiş olsa da

kızlar sizlere çok teşekkür ederim,sizden aldığım fikirlerle,oğlumla konuştum,burada yazan gençleri dinledim.aynı sizin dediğiniz gibi oldu,oğlum artık büyüdüğünü,hayatına saygılı olmam gerektiğini söyledi.bende dilim döndüğünce dedim birşeyler.onu anladığımı,arkadaşının olmasını,bunu derslerini etkilemeyeceğini söyledim,onu sınavdan alacağı not için değil,kendisi olduğu için sevdiğimi,değer verdiğimi söyledim,oda özür diledi ,çok ağır laflar ettim hakkını helal et dedi,ohh içimdeki sıkıntı gitti,hastaymış yavrum kıyamam,et tırnaktan ayrılırmı değilmi,sizler sayesinde oğluma tekrar kavuştum, Allah razı olsun..

Çok sevindim yaa Allah daim etsin

evladınızla aranızın düzelmesine çok sevindim.benimde 17 yaşında oğlum var .1,5 yıl önce çok şeyler atlattık ama artık duruldu çok iyi aramız.onlar bizim canlarımız ve bizden başka sığınacak gerçek bir limanları yok..sevgiler:16:

Back
X