- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
Merhaba arkadaşlar, geçen yılda bir konu açmıştım kızımın kilo zorunu başlığı altında ve hala kilo problemimiz devam etmekte. Şu an 11 yaşında ve 53 kg. Yaklaşık 4 aydır düzenli olarak diyetisyene gidiyoruz. Fakat 1,5 kilo dışında kilo kaybı olmadı. Aynı zamanda çocuk endokronoloji bölümüne de götürüyorum. Şubat ayında şekeri 30'lardaydı. 3 hafta önce götürdüğümde yeniden bakıldı ve doktor yine 30 ve üstü olursa ilaca başlayacak demişti çok şükür 13,5'e düşmüş şeker. Ama ne yaparsak yapalım kilo veremiyor sürekli bir yeme isteği içinde, garip ama doymayacağım korkusu yaşıyor sanki. Evde yemeklerini yedirip parka gitsek orada birilerinin bir şey yediğini görünce anne acıktım demeye başlıyor. Eşim diyetisyene boşuna götürüyorsun 4 aydır ne oldu kilo vermeye niyeti yok ki diyor. (Normalde çocuklarına çok düşkün ve bir o kadarda anlayışlı bir baba olmasına rağmen bu konuda maalesef ki aynı özeni göstermemeye başladı artık) Diyetisyen Cumartesi günü gittiğimizde 2 hafta sonra tekrar çağırdı kilo kaybı olmazsa yapamazsa pedagoga götürmenizi tavsiye edeceğim çünkü beynindeki yemek yeme isteğinin önüne geçilmesi gerekiyor. Bunu da ancak bir uzman yardımıyla atlatabilir dedi. Bende peki dedim eşime söyledim hepsi para tuzağı dedi bana, diyetisyen baktı ki başarılı değil pedagoga yönlendirmeye çalışıyor dedi. Tamam ona da götür ama bu böyle olmaz. Yedirmeyeceksin dedi. Sert davranacaksın başka türlü olmaz diyor eşim. Hemen hemen her gün bu konu yüzünden çocuklar uyuduktan sonra tartışıyoruz. Bana önünden yemek almak, kilo vermen gerekiyor sen kilolu bir çocuksun o yüzden yemesende olur demek gibi davranmayı aklımdan geçirmek bile kendimi kötü hissetmeme yetiyor. Hep kızımın yanında oldum, hep iyilikle anlattım hala da öyle yapıyorum. O da çok üzülüyor ama yapamıyor diyete uyamıyor. Hafta sonu yeğenlerim geldi onlar gittikten sonra anne kuzenlerim ne kadar güzel zayıflar benim şu halime bak dedi gözleri doldu istersen başarırsın anneciğim, ayrıca kilolu olduğun için kendini kötü hissetmene gerek yok ben senin kilolarından rahatsız değilim, sağlık sorunların endişelendiriyor beni dedim. Eşimde sen böyle davranmaya devam edersen hiçbir şey değişmez dedi. Ve birkaç kez kızımın yanında da boşuna uğraşma kilo filan veremez diye söyledi (eminimki o da çok üzülüyor kızımın sağlık problemlerinden dolayı sanki baskı uygularsa daha iyi sonuç alacakmış gibi hissediyor). Bense arada kaldım bu konuda, bir anne olarak bu konuda sizden tavsiye bekliyorum. Kızımı nasıl motive edebilirim bu konuda. Çok teşekkür ederim.