Fikirlerinize çok ihtiyacım var.

cancangunes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
706
745
103
39
Babamı bundan 8 yıl önce kaybettik. Hem annemin tek olması hemde ekonomik olarak zorlanmamız sebebiyle anneannemle beraber yaşama kararı aldık. Teyze ve dayılarımda bunu destekledi. Anneannemin kira olan evine yerleştik. Annanemin çok az aldığı bir maaşı var. Annemin babamdan kalan memlekette küçük bir dükkanı var ondan kira alıyor. Daha sonra annem kardeşime de baktığı için çalışmaya başladı. Hem aldığı kira hemde maaşıyla ciddi iyi bir geliri oldu. Her ne kadar anneannemin evine gitmiş olsakta tüm kira ve diğer giderler bir süre sonra tamamen annemin üzerine kaldı. Bu arada teyzem ve dayımlar bu ev annemizin evi diyerek her gün bize geldiler. Hergün gelip yiyip içip gidiyorlar. Hergünü abartmıyorm. Teyzemler ,dayımlar , çocukları. Annem hem çalışıp hemde onlara hizmet ediyor. Ve bunu herkes annemizin evi diye yapıyor.Annemde madem annenizin evi ben ayrılim bu evden herkes katkı yapsın annesine destekolsun beraber bakalım dedi. Bunuda asla kabul etmediler. Para vermek zor geldi hepsine. Bir süre sonra bu durum kabak tadı vermeye başladı. Kendi evimizde sığıntı durumuna düştük. Anneannem zaten geçinmesi çok zor bi insan. Burası benim evim , çocuklarım gelecek tabi diyor. Ama gelen çocukların hiç biri eline bir ise atmıyor. herkes evde gelip uzanıp yiyip içip gidiyor. Bir gün annem teyzemle kavga etti. Büyük bir kavgaydı. Kavganın sebebi de onun hediye ettiği süs eşyasının yerini annem nasıl değiştirirmiş. Anneannemde teyzemden yana oldu.Annemle küstü.Annem annesini aramasına rağmen konuşmadı çok kötü laflar söyledi. Annemde ben de bidaha aramayacağım dedi. Yıllardır görüşmüyorlar. Ama annesi ile görüşmemenin onu üzdüğünü biliyorum. En çokta annesinin onu bir kere bile merak edip aramamasına üzülüyor. Arayamaya cesareti yok . Zaten teyzemler annemden nefret ediyorlar. O yüzden onu görüştürmezler. Annem hem allah korkusu ile vicdan azabı çekiyor. Hemde annesini özlüyor. Sizce ne yapsın. Bu arada hiç bir kardeşiylede görüşmüyor.

Çok zor allah kolaylık versin.Belki siz teyzelerinize bir ziyarete giderek arayı yumuşatabilirsiniz?

Allah herşeyi görüyor bırakın görüşmesinler..

o annaneniz görmüyormuydu annenize ne kadar zor geldiğini..
bazen anneler-babalar böyle taraf tutabiliyorlar bırakın böyle kalsın diğer türlüsü sizin annenize eziyet başka bişey değil.

yazık kadına çok üzüldüm ya ne vicdansız kardeşleri varmış

Sonucta bazi seyler olmuyorsa olmuyordur ,anneannen egriyi ,dogruyu ayirt edemeyecek kadar yasli mi bilmiyorum ama annene haksizlik yapmis ,
Zaten teyzen ,dayin yeme meraklisi ,verdigin surece dost,
Anladigim kadariyla ayri bir eve ciktiniz ,anneniz yapilan hakdizliga uzuluyordur,
Gorusemedigine degil,bir sure sonra bakmak zor gelince anneannezi size paslarlar emin olun ,siz karistirmayin ortaligi ,
Anneniz daha fazla ezilmesin

Çok zor allah kolaylık versin.Belki siz teyzelerinize bir ziyarete giderek arayı yumuşatabilirsiniz?
Teyzemler gerçekten çok hainler. Annemi üzmek için annesi ile görüşmesine izin vermiyorlar. Anneannem sonuçta yaşlı bir kadın tek olsa onu ikna etmesi kolay ama sürekli onu doldurduklarını biliyorum.

Sonucta bazi seyler olmuyorsa olmuyordur ,anneannen egriyi ,dogruyu ayirt edemeyecek kadar yasli mi bilmiyorum ama annene haksizlik yapmis ,
Zaten teyzen ,dayin yeme meraklisi ,verdigin surece dost,
Anladigim kadariyla ayri bir eve ciktiniz ,anneniz yapilan hakdizliga uzuluyordur,
Gorusemedigine degil,bir sure sonra bakmak zor gelince anneannezi size paslarlar emin olun ,siz karistirmayin ortaligi ,
Anneniz daha fazla ezilmesin
Anneme , annesine bakmak kesinlikle zor gelmiyor. Zaten bakıma muhtaç değil. Kendi işini kendi görebiliyor. Ama evinde huzurla oturamıyor. Kardeşleri sürekli anneme hizmetçi muamelesi yapıyordu. Yemek hazırla, Sofrayı kur kaldır, evi temizle. Gerçekten teyzem sofradan bardak kaldırmaz...

Allah herşeyi görüyor bırakın görüşmesinler..

o annaneniz görmüyormuydu annenize ne kadar zor geldiğini..
bazen anneler-babalar böyle taraf tutabiliyorlar bırakın böyle kalsın diğer türlüsü sizin annenize eziyet başka bişey değil.

yazık kadına çok üzüldüm ya ne vicdansız kardeşleri varmış
Annemin vicdan azabı çok fazla. Annesini üzdüğünü düşünüyor. Barışmak istiyor ama annesi o kadar kötü laflar etti ki annem çok ağladı. Dahada aramayacağım dedi.

"Ev ev üstüne olmaz" lafının doğruluğunu bir kez daha gördüm.
İnsanın kendi annesi bile olsa olmuyor.
Evlenip kv ve kp yanında yaşamak isteyenler için kamu spotu idi bu.

Konu sahibi size gelince, annenize destek olun. Anneniz, onun değerini bilmeyenler için üzülmesin.

Uzun zamanmış,ananen hiç sana sormuyor mu annen ne yapıyor diye
Bir kere bile aramadı. Merak etmedi.Annem asıl en çok ona üzülüyor. O anne hiç mi merak etmez insan çocuğunu tek başına ne yapıyor diye dedi. Çünkü annem annesine bişey demedi. Kardeşi ile kavga etti.

Bende senin gibi düşünüyorum. Anneme bu konuda baskı yapıyorum. Ama o bana yine laf sayacak. Kardeşlerim üstüme saldıracak diye çekiniyor.....

bunca yıl geçmiş..en faza bu zamana kadar nerdeydin derler..direk annesine gitsin görsün gelsin..gerçi aile içindeki küslükler çok zor..

Kendi tecrübelerimi,anneciğimin yaşadıklarını vs göz önüne alınca tek yorumum akraba = akrep.
Bizim teyzeler dayılar da böyleydi belki de daha fena ama işte bir şey söyledin mi kötü sen oluyorsun. Annneanneler de genellikle kolay dolduruşa geliyor.

bunca yıl geçmiş..en faza bu zamana kadar nerdeydin derler..direk annesine gitsin görsün gelsin..gerçi aile içindeki küslükler çok zor..
Şuan teyzemde kalıyormuş. Bayada uzaklar. Tek kalsa hemen giderdik. Teyzemin evine gidemeyiz kafamıza göre. Nasıl yapabiliriz. Onu merak ediyorum.

Kendi tecrübelerimi,anneciğimin yaşadıklarını vs göz önüne alınca tek yorumum akraba = akrep.
Bizim teyzeler dayılar da böyleydi belki de daha fena ama işte bir şey söyledin mi kötü sen oluyorsun. Annneanneler de genellikle kolay dolduruşa geliyor.
Allah onların şerrinden korusun insanı. Gerçekten çok kötü kalpliler..

Back
X