Merhaba

İlk başta söylemek istediğim şey belirtilere takılmaman.Göğüs şişmesi,kasık batması,ağızdaki tat değişikliği vs bunların hepsi adet geçmeden başlamıyor.Yaşadığını sandığın şeyler psikolojik olabiliyor.İnsanı ümide sürüklüyor,adet gecikiyor ve sonu hüsran.Kimbilir belki seninde benimki gibi hiç belirti yaşamadan hamile kalacaksın.6-7.haftalardayken başlamıştı benim belirtilerim.
Pembe akıntın yerleşme olabilir,tabi ilk ilişki tuttuysa.Yerleşme 7-15 gün geçtikten sonra olurmuş.Bende o da olmadı.
Eczaneden aldığın test 30tllik de olsa en az 14 gün geçmeden pozitif göstermiyor.Yumurta döllenmesi,rahme inip yerleşmesi süreci 12 günden fazla sürüyor çünkü.Yerleşip hormonlarını çalıştırmaya başlamadan o testler sonuç vermiyor.Yumurtan çatladıktan 15 gün sonra adet oluyorsun.Döllenirse adet gelmiyor ve testler pozitif çıkıyor.O yüzden drlar adet geçmeden test yapmayın diyorlar.Hatta adetin 10 gün kadar gecikmesi bile normal olabilir diyor drlar.Hiç gecikmez benimki diyenler bile 15 gün sonra adet olabiliyorlar.Tamamen psikolojik yani.
İlk gece hamile kalan da var ilk denemede umutsuz olmanı gerektirecek bi durum yok.İnşallah olmuştur.
Kendi hikayemi anlatmak istiyorum izninle...Ben yumurtalama tarihimi tutturmak için ovulasyon testi kullandım.Çatladığı günden sonra 4 gün ilişkiye girdik.Adetime 5 gün varken gırgır olsun diye test yaptım işyerimde,öğlen 13'te.Umudum da yoktu çıkmaz diye.Nitekim çıkmadı da.Testi çöpte gören olur diye atamadım,çantamda eve getirdim.17'de baktım yine bişey yoktu.10 dk sonra çıkan sonuç geçersiz diyor testler ama insan umut ediyor yinede.19:30'da tekrar baktım çöpe atmak için.2.çizgi hayalet gibiydi.7 saat sonra çıkan çizginin doğruluğu tartışılmaz bile ama gelde anlat kendine.Ertesi sabah ilk idrarımla tekrar ettim testi.Bu sefer 5 dk içinde çıktı çizgi.Demekki yerleştiği gün dünmüş dedim.Kan değerim 22 çıktı,bir gün arayla kanı tekrarladık 98e yükseldi.Ve hala adetim geçmemişti.Çok erken öğrenen nadir insanlardan biriyim.Hemde 7 saat sonra çıkan silik çizgiyle... Gayet sağlıklı ve rahat bir gebelik yaşıyorum.Nurtopu gibi bi kızım olacak inşallah.Ne belirti yaşadım,ne bulantı,ne kusma...
Belirtilere takılıp,adet gününü sayma.Günlük işlerini yap,kendini oyalayacak bişeylerle ilgilen.Kim hamile kaldıysa "bu ay olmaz kesin az ilişki oldu,tek ilişki oldu,yumurtlamayı denk getiremedik" dediler.Kim kafaya takmadı o ay hamile kaldı.Topiğimize gelirsen o kadar çok mucize yaşadıkki bu konuda şaşarsın.

Allah dileğen,bekleyen,yüreğine annelik duygusu düşmüş herkese nasip etsin bu minik tekmeleri