fikirlerinize ihtiyacım var .. çalışan anneyim :/

kuzey2706

Guru
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
83
28
288
Mrb herkese ... çalışan bir anneyim kv nin altkatında oturuyorum ev 1+1 ve eski kötü durumda çocuğum şuan 3,5 yaşında kv bakıcağı için taşınmıştım idare ediyodum o evde şimdi kv de yorulduğunu kaçmak için sürekli bahaneler uydurmaya başlayınca evi taşımaya karar verdik çocuğumda kreşe başladı kreşe yakın bir ev bulduk kiraladık ben işe giderken kv aşağıya inip karnını doyurup kreşe bırakıyor akşamda alıyordu şimdi taşınınca bu durum ortadan kalkıcak ben bırakıp akşamda artık babası ben yada babaannesi alıcak .. sorunum şu ki dün kv bana sen çok zorlanıcaksın sabahları bırakıp gidiyodun ben çocuğun keyfine göre kreşe bırakıyodum sen sabah işe nasıl yetişiceksn ya çocuk gitmek istemzse napıcaksın diye moralimi bozdu aldı beni bir düşünce ama böylede çocuk çok düzensiz geç gidiyo sabah kalkmıyo gece geç yatıyo doğru düzgün bir düzeni olmadı kayınvaldemde mızmızlanıodu bende şimdi kışın sabahları zorlanırmıyım çocuğu harab edermiyim diye korkmaya başladım :/ çocuğu kreşe bırakıp işe giden annelerden yada bu durum hakkında yorumlarınızı bekliyorum

kızım geçen sene 29 aylıkken eylül ayında kreşe başladı ilk 3 gün birkaç saat bıraktım geç bıraktım tabiki izin almıştım sonra tam gün devam ettik, ilk 3 ay gitmek istemedi hep ağladı ama yinede pes etmedim sonunda alıştı. bu süreçte ben işe geç gidip erken çıkmaya başladım bir ay sonrada kızımı servise yazdırdık sabah evden alıp eve bırakıyorlardı ama servisin saatleri benim mesai saatlerine uymadığından durumu iş yerime anlattım ve bana insiyatif gösterdiler ama iş yerinde bu durumu yaşayan ilk kişi değilim zaten mayısa kadar gitti , şimdi yazlıkt annemlerle tatil modunda Eylül de yeniden aynı kreşe devam edecek..
Koşturmacanız olacak tabiki, eşinizin saatleri uygunsa o bırakır akşam geçte alsanız sıkıntı yok ama sabah erken bırakamnız şart , hem uyku ve yemek düzeni de oluşuyor kreş gelişimine de olumlu etkiler yapıyor...
kv denizi katmayın işin içine sadece çocuk hasta olur kreşe gidemez o zamanlarda yardım alın ben o zamanlarda ya rapor alıyorum ya da uzarsa hastalık annemlerii çağırıyorum gelip onlar bakıyorlar kreş döneminde...
Şunu da belirteyim kreşe gidene kadar ailem baktı kızıma bizimel yaşadılar ara ara memlekete gittiler kızımla beraber ve kızım onlara alışkın olduğundan bizi aramaz bile rahatça kalıyor yanlarında.. Yazları da dört duvara hapsetmek istemediğimden imkan varken faydalansın diye yazlığa gönderiyorum , bende haftasonları gidiyorum yaklaşık 4 ay git gel yapıyorum haftasonu ordayım hafta içi kendi evimdeyim..

Bence kreşin amacı birazda çocuğu okulu hazırlamaktır. Okula başlayınca da “aman ilk derse gitmesin 3.ye girer” diyemeyeceğimize göre bence iyi olur sizin sabah düzenli olarak aynı saatte götürmeniz. Akşam uyku düzeninizi de oturtursanız bir problem olacağını sanmıyorum. Hem çocuklar düzeni sever. Rutine bindiği zaman herşey tıkır tıkır ilerleyecektir. Siz ferah tutun içinizi.

İyi de kreşin saati yok mu

Yani oğlum 4 yıl kreşe gitti geç kalmadı hiç

Dokuzda kahvaltı başlar tüm çocuklar gelir

İstisnai olarak doktora vs giden geç gelenidir de çoğunluk zaten saatinde okulda olur

Sizinki de alışır düzene sabah kalkılır anne baba işe çocuk kreşe gider

Ama siz bıraktığınızda kreşte kim oluyor onu kontrol edin yeni sabah nöbet sınıfı var mı öğretmen gelinceye kadar kim bakıyor

Taşınıyosunuz diye bozulmuş kv fesat sokmuş içinize ,düzen oturur çocukda telef olmaz merak etmeyin.

biz ev bakarken bu lafları hiç söylemiyordu sonra tuttuğumuz ev gerçekten güzel kullanışlı bir ev bu da evi gördükten sonra böyle konuşmaya başladı :/ benim için önemli olan çocuğum onun telef olmasını istemiyorum inşallah söylediği gibi olmaz :/

Çocukta yeni düzene alışır ,herkesin çocuğu alışıyor,arkadaşları olacak eğitim alacak olaya bu tarafından bakın hayırlı olsun yeni ev

kreş sabah 8 akşam 6 öğretmenlerde oluyor ama benim çocuğum sabah kalkmak istemiyormuş ben işte olduğum için kv beni arıyor kreşe gitmek istemiyo uyanmıyo kahvaltısı yapmıyo diyor çocuk artık 10-11 gibi gidiyo akşamda geç yatıyo birşey söylesem 10 cevabı birden alıyorum bende düzeni olsun istiyorum ama kadın evi tuttuktan sonra sürekli olumsuz konuşunca bende korkmaya başladım kaş yapayım derken göz mü çıkarıyorum diye düşünmeye başladım

içinizi ferah tutun
zaten çocuğunuz da düzene alışır merak etmeyin.
her çocuk gidebiliyorsa sizin çocuğunuz da pek ala kalkıp gidebilir.
hem erkenden de uyur, size de eşinizle beraber vaktiniz kalır.
1+1 çocuk büyütmek için mantıklı değil.

Merak etmeyin. Her çocuk o düzene bir şekilde alışıyor.Bu şekilde hem düzenli bir hayata hem de sağlıklı bir eve kavuşmuş oluyor yavrunuz.

10-11 gibi gidilmeyeceğini çocuğa öğreteceksiniz

Ben çocuk sabah kalkmıyor nasıl bir şey bilemiyorum

Hiç kalkmadığı olmadı oğlum 9 yaşında

Bir de kalkmazsa alır kucağına çıkarsın ayılır yolda kahvaltısını da kreşte yapar

Evde babaanne olunca ona nazlanır tabii şimdi kimse olmayacak

Son düzenleme:

benim işyerimde bu geç gidip erken çıkmama insiyatif gösterdiler ama birsüre sonra surat yapmaya başladılar bende mesai saatlerinde işyernde olmk istiyorum babası akşam alır onda sorun yok sabahlarıda bir gün geç birgün erken gidiyo işe ben babası idare etmeye çalışıp düzene sokmak istiyorum hasta filan olunca bakar babannesi o yüzden çok uzağa taşınmadım

o surat hep yapılıyorda umurumda değil açıkcası ben iş yerine geldikten sonra günlük işimi aksatmadıktan sonra kimsei takamayacağım çocuğum daha önemli benim için ( ben kamuda çalışıyorum bu arada)

şöyle birşey mesela sizin 8 de evden çıkmanız gerekir ama çocuk geç yatmıştır, uyuyacağı tutmuştur saat gelir uyanmaz uyandırmaya çalışırsınız ağlar zırlar evde kıyamet kopar evden çıkarsınız ama tüm apartman sizi dinler çocuk büyükse zaten kalkar ama 3-4 yaş grubu ve altı yaşlar sıkıntılı oluyor..

işte benim korkularımda ya böyle olursa diye .. zaten uykusu düzensiz bende düzene girsin istiyorum

Ama oğlum 9 yaşında diyorum yani 3-4 yaşında da oldu

25 aylıktı kreşe başladı

Başıma hiç gelmedi

Çocuk düzenli yaşarsa sıkıntı olmaz ki

Mesela 3-4 yaşındaki çocuk neden gece geç yatsın tek istisnası hasta olmasıdır

Çocuklar kolay düzene girer kolay düzeni bozulur

Örneğin yarın tatil aman geç yatsın biz de gezelim hiç demedim çocuğun uyku saati geçmemeli benim için o Zaman da sabah kalkamadığı olmadı

inşallah bizdede böyle olur şimdi aradım evi kahvaltı yapmamış hala okulada gitmek istemiyormuş ne diyim ben şimdi :/ bizde evde çocuk kuralları sağlıyo gibi oluyor ben o biizm kurallarımıza uysun istiyorum ilerde ben nasıl başederim sonra böyle alışırsa

Ama evde birisi var çocuk neden gitsin

Kendi işim var bazen işe gitmem gerekmiyor

Ama oğlum 4 yıllık kreş hayatında hiç kafa tatili yapmadı yani her gün sabah 9 akşam 5 kreşte idi

Ben işe gitmeyeceksem bile işe gider gibi giyinir hazırlanır okula bırakır eve döner akşama da aynı kıyafetleri giyer okuldan alırdım

Evet evde birisi varken herkes evde kalmak ister zira kreşte kural var evde parmağında oynattığı babaanne

Alışır yeni düzene ama biraz da sizin bu konudaki dirayetiniz önemli

Ayyy uyanamadı babaanneyi çağıralım ayy uyanamadı babası yarım saat geç gitsin moduna girerseniz çocuk bunu kullanır

Oğlumun öğretmeni nöbetçi olduğu gün kızını yarım saat erken bırakıyormuş çocuk o gün kalkmıyor ağlıyormuş vs

O değil eşi bırakmaya başlayınca sıkıntı da bitmiş

bende dirayetli olmaya çalışıcam kararlarımda hep net olduğumu bilsin istiyorum çünki ben ne söylersem yapıyo hiçbizaman onu kandırmak için birşeyler uydurmadım yemeğini yerse senle oyun oynıcaz diyorum yiyo onu oynarız diye kandırmıyorum o yüzden taşınıp ben bırakınca beni dinler diye düşündüm ama kv öyle bi knuştu ki akşam korktum

her çocuk farklıdır her çocuk 9 da uyuyacak diye bir kuralda yok, sizinkiler uyumlu çocuklar olabilir ama mesela benim kızım genelde en geç 22:00 de yatmasına rağmen bazen istemezse saatlerce oyalandığı ve geç yattığı oluyor tv, telefon,ışıklar vs hepsini kapatmamıza rağmen uyumadığı olmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…