fikirlerinize ihtiyacım var .. çalışan anneyim :/

Gun icinde acik havada yorulacagi aktiviteler yapin, parka goturun, kossun, oynasin. Aksam da yatmadan once sut, yogurt vs tuketsin ve inatla erken yatirin. En gec 9.30da yatakta olsun. O zaman sabah erken uyanacktir diye dusunuyorum. Benim oglum 22 aylik. Aksam 9.30-10.00 gibi uyutmus oluyorum. Sabah en gec 8de uyaniyor. Uykusunu alinca kalkiyor mecbur.

kreş sabah 8 akşam 6 öğretmenlerde oluyor ama benim çocuğum sabah kalkmak istemiyormuş ben işte olduğum için kv beni arıyor kreşe gitmek istemiyo uyanmıyo kahvaltısı yapmıyo diyor çocuk artık 10-11 gibi gidiyo akşamda geç yatıyo birşey söylesem 10 cevabı birden alıyorum bende düzeni olsun istiyorum ama kadın evi tuttuktan sonra sürekli olumsuz konuşunca bende korkmaya başladım kaş yapayım derken göz mü çıkarıyorum diye düşünmeye başladım
canım kreş sabah 8 de açılıyor ise kahvaltısını kreşte yapması lazım zaten,
hızlıca giydirip çıkarsın evden geç kalmazsın o zaman
hatta bir arkadaşıp uyurken kucaklayıp gecelikleri ile götürüyor idi arabaya, çantasına kıyafetini tokasını koyuyurdu
kreşte öğretmenleri giydirip saçını topluyorlardı
erken kalkınca da akşam 9da sızıp kalacak erkenden uyucak, daha rahat olur senin için

Taşınmanız bence isabet olmuş.
Canı isteyince geç gidip canı istemeyince gitmeyince kreşe gitmesinin pek mantığı kalmıyor ki. Bu şekilde akşam uyuma saati de belirsiz kalır.

Çocuğun bir düzene ve bu düzene alışmaya ihtiyacı var, belki bir süre zorlanırsınız ama çocuklar düzenli yaşamı sever.

Mrb herkese ... çalışan bir anneyim kv nin altkatında oturuyorum ev 1+1 ve eski kötü durumda çocuğum şuan 3,5 yaşında kv bakıcağı için taşınmıştım idare ediyodum o evde şimdi kv de yorulduğunu kaçmak için sürekli bahaneler uydurmaya başlayınca evi taşımaya karar verdik çocuğumda kreşe başladı kreşe yakın bir ev bulduk kiraladık ben işe giderken kv aşağıya inip karnını doyurup kreşe bırakıyor akşamda alıyordu şimdi taşınınca bu durum ortadan kalkıcak ben bırakıp akşamda artık babası ben yada babaannesi alıcak .. sorunum şu ki dün kv bana sen çok zorlanıcaksın sabahları bırakıp gidiyodun ben çocuğun keyfine göre kreşe bırakıyodum sen sabah işe nasıl yetişiceksn ya çocuk gitmek istemzse napıcaksın diye moralimi bozdu aldı beni bir düşünce :KK43: ama böylede çocuk çok düzensiz geç gidiyo sabah kalkmıyo gece geç yatıyo doğru düzgün bir düzeni olmadı kayınvaldemde mızmızlanıodu bende şimdi kışın sabahları zorlanırmıyım çocuğu harab edermiyim diye korkmaya başladım :/ çocuğu kreşe bırakıp işe giden annelerden yada bu durum hakkında yorumlarınızı bekliyorum :KK43:

merhabalar oğlum 3 yaşında başladı kreşi, bu sene 2. yılımız, yakınımda yardımcı olacak kimsem olmadı ve bir yıl boyunca yaz kış sabah 07:30 da bıraktım. İlk zamanlar haliyle zorlandım ama bir müddet sonra alışılıyor. yağmurlu havalarda bebek arabası kullandık bi şekilde bir yılı bitirdik şükür, bu senede aynı sistemde devam edeceğiz Allah kolaylık versin

cocuga secenek sunarsaniz, ay dur ben duzenli olayim, sabah kalkip zamaninda hazirlanayim falan demez ki.

2 oglum da 24 aylikken krese basladilar, sabah 8 aksam 5.
evde kimse yok bizden baska, baska secenek de yok haliyle,
he tabi sabahlarimiz illa bir curcuna oluyor da, ona da hazirlikli oluyorsunuz zaten.

cocuk hasta oldugunda veya bu tarz acil durumlarda kayinvalide kartini kullanmak hala sansiniz olacak sizin zaten,
o yuzden kendinizi sansli gorun,
bakin benim oyle bir samsim da yok, yillik izinlerimizin yarisini kisin cocuklar icin kullaniyoruz genellikle.

Ben sabahları 3.5 yaş ve 5.5 yaş iki oğlumu okula bırakıp işe geliyorum. Okulları farklı yerde. Zaman zaman dirençle karşılaştığım tabii ki oluyor. Ama sürekli onlara empoze ettiğim düşünce şu: anne babalar işe gider, çocuklar da okul yaşı gelince okula gider. Yolda giderken hep formayla okula giden çocukları gösteriyorum bak o da sizin gibi okula gidiyor diye. Benim de canım bazen işe gitmek istemiyor ama gidiyorum çünkü gitmek zorundayım. Çocuklar için de aynısı geçerli. Sizin daha çok sınır sorunlarınız var gibi duruyor. Kuralı babanne veya çocuk koymaz
Anne baba koyar. Çocuk ve diğer bakimverenler de buna uymalı.

Mrb herkese ... çalışan bir anneyim kv nin altkatında oturuyorum ev 1+1 ve eski kötü durumda çocuğum şuan 3,5 yaşında kv bakıcağı için taşınmıştım idare ediyodum o evde şimdi kv de yorulduğunu kaçmak için sürekli bahaneler uydurmaya başlayınca evi taşımaya karar verdik çocuğumda kreşe başladı kreşe yakın bir ev bulduk kiraladık ben işe giderken kv aşağıya inip karnını doyurup kreşe bırakıyor akşamda alıyordu şimdi taşınınca bu durum ortadan kalkıcak ben bırakıp akşamda artık babası ben yada babaannesi alıcak .. sorunum şu ki dün kv bana sen çok zorlanıcaksın sabahları bırakıp gidiyodun ben çocuğun keyfine göre kreşe bırakıyodum sen sabah işe nasıl yetişiceksn ya çocuk gitmek istemzse napıcaksın diye moralimi bozdu aldı beni bir düşünce :KK43: ama böylede çocuk çok düzensiz geç gidiyo sabah kalkmıyo gece geç yatıyo doğru düzgün bir düzeni olmadı kayınvaldemde mızmızlanıodu bende şimdi kışın sabahları zorlanırmıyım çocuğu harab edermiyim diye korkmaya başladım :/ çocuğu kreşe bırakıp işe giden annelerden yada bu durum hakkında yorumlarınızı bekliyorum :KK43:

Keyfi bi durum yok ortada. Çalışıyorsunuz ve çocuğunuzda birşeyler öğrenmek sosyalleşmel için gidiyor okula. Düzen iyidir. Çocukta alışır zamanla, bu kadar dert edecek birşey yok. Kv ni takma he de geç

kreş sabah 8 akşam 6 öğretmenlerde oluyor ama benim çocuğum sabah kalkmak istemiyormuş ben işte olduğum için kv beni arıyor kreşe gitmek istemiyo uyanmıyo kahvaltısı yapmıyo diyor çocuk artık 10-11 gibi gidiyo akşamda geç yatıyo birşey söylesem 10 cevabı birden alıyorum bende düzeni olsun istiyorum ama kadın evi tuttuktan sonra sürekli olumsuz konuşunca bende korkmaya başladım kaş yapayım derken göz mü çıkarıyorum diye düşünmeye başladım
Muhtemelen babaanne bir kaç kere kalk diyor, o da nazlanıyor. Anne ve babaya yapamadığı nazı niyazı büyüklere yapıyordur. Siz kesin bir dille neden kalkıp gitmesi gerektiğini, bir önceki seneden farkını, tölarans gösteremeyeceğinizi anlatırsanız sizi anlayacaktır. Bir kaç haftada alışır. Bu arada siz de tedbir olsun diye bir süre daha erken kalkıp kendi hazırlıklarını tamamlayın ki, uyandırma aşamasına daha çok vakit kalsın. Alıştıkça, sevdikçe kendi bile kalkmaya başlar

Biri bebek, digeri kreste iki cocuklu bekar anneyim. Her sbh bebegimi bakicisinin evine, digerini krese birakip ise gidiyorum. Zor ama imkansiz degil yapiyorum. Yanlislikla plaj terligi giyip ise gittigim oldu, araba ve evin anahtarlarini icerde unutup sokakta kaldigim oldu. Cok sey oldu ama hala tek parcayiz😁 Insanin imkanlari ne kdr fazla olursa o kdr rahatina duser. Cocukta ne kdr nazlanirsa o kdr simarir. Caninin istedigi saatte krese giden cocuk egitim hayatinda cok yorar sizi.

Back
X