fikirlerinize ihtiyacım var,lütfen yardım !!!

tsemavi

KüçükBaLIğıMlaSanaEmANtiz
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
1.559
123
363
arkadaşlar merhabalar ,
nasıl anlatılır tam bilmiyorum ama kac gündür hep aklımda ve ben yardımcı olmak adına fikir üretemiyorum.
dert benim değil şükür ama dayımızın oğlu gelin hanımı aldatıyor.
abimin yaşı 35 lerde filan ablam(yenge ama abla diyorum ben) 30 larında liseye giden kızları ve ortaokula giden oğulları var.
7-8 yıl önce ilçeye taşındılar.önceden köyde yaşayan mütevazi hayat süren insanlardı ama ilçeye geldiler, iş kurdular yani aştılar daha dogrusu abim olacak kişi baya aştı kendini.1-2 yıldır da süren bi ilişkisi varmıs.yaklaşık 1 yıl önce de patlak verdi olay.kızı eve bırakırken kızın babası görmüş ve kavga etmişler galiba abimi bıcaklamıs bi kaç yerinden.o olaydan sonra herkes ögrendi.eşi yıkıldı.cocuklar perişan.
sevgilisi olacak kız(23) da benim liseden arkadaşım ama görüşmüyorum.tanırız birbirimizi ama samimiyetimiz yoktur.bıcaklama olayından sonra kızdan ayrıldığını söylemiş af dilemiş bişey olmamış gibi devam ediyorlarmıs cok detaylı bilmiyorum.(annemin bana anlattığı kadar bilgim)
bu arada dayımlar da oğullarına bıcaklama olayından sonra küsmüşler hiç konusmamıslar sadece gelinle görüşüyolarmış.yakın zamanda yine görülmüşlermi nasıl olduysa artık ayrılmadıkları ortaya cıkmıs dayım kıza haber göndermiş bırak, yoluna git diye.kız ondan sonra evi basmış ablama bir sürü hakaretler,laflar,sen bu evde benim sayemde oturuyorsun gibi sözler sarfetmiş.ablam da sesini cıkarmamış hiç.zaten cok mülayim sessiz sakin cok iyi birisidir.ablam şuan bitik halde liseye giden kızı da sürekli ağlıyormuş.dayım da babamdan yardım istemiş.nasıl yapıp ne edip de kurtarıcaz göz göre göre yuvaları yıkılmasın demiş.

bende çok üzgünüm.çünkü bu durumu ortaokul caglarımda bende yaşadım.babamda aynı haltı yedi.o dönemden sonra da hiç babamla aram iyi olmadı ,bi düşman gibi olduk aynı evde ve bu hayatımın her alanına yansıdı.baba sevgisinin eksikliğinden hatalar da yaptım.bi sürü şeyler.bu kızın da böyle şeyler yaşamasını istemiyorum ama zaten olan olmuş.insanın güveneceği babası da olmazsa ne yapsın ki.boşansın neden hala çekiyor o adamın kahrını el kadar kızdan laf duymuş,cocukların da iyice psikolojisi bozulmasın bari dedim ama ablam da heralde babasız büyümesinler, zamanla düzelir diye düşünüyor olmalı ki ayrılmıyormuş.bir de yıllarca köyde zorlugu ablam yaşadı tam rahata kavusmusken başına gelene bakın.... fikirlerinize ihtiyacım var.ne yapılabilir neler söylenebilir.yada biz hiç karışmasak mı.off çok karısık bi durum.karışık anlattıysam kusura bakmayın.
teşekkür ederim şimdiden​

valla allah eşine ve çocuklarına sabır versin canım çok zor böyle bişeyi hazmetmek ama
siz napabilirsiniz ki en fazla aile büyükleri bi kenara çekip konuşur
ama bence böyle insanlar başına bi musibet gelmeden akıllanmazlar

haklısın valla su testisi su yolunda kırılır derler. anneanneminde meşhur sözü kuyu başında oynayan çark evinde çıkarmış.inş. böyle olmadan aklını başına toplasa da yuvasına sahip cıksa ama ben kızın evi basıp da benim sayemde burdasın demesine cok sinir oldum.bişey yapamamısmı dedim yok ne yapsın diyor.ablam da haklı çirkefle çirkef olunmazki.ablama da üzülüyorum ama cocuklar da içimi acıtıyor.

zaten olan çocuklara oluyor hayatları boyunca unutmayacakları travmalar yaşıyorlar işte
ben anlamıyorum böyle insanları ya insan kendini ailesini nasıl bu duruma sokar niye yapar bunu
peki yengenin ayrılmak gibi bi niyeti yok mu bence en doğrusu işin bukadar rezili çıktıktan sonra çocuklarını alıp adamı bırakmak

su testisi su yolunda kırılır olan o cocuklara olur bu durumda büyüklere zerre kadar üzülmüyorum .....

evet canım aynen öylee.en cok etkilenen cocuklar.bütün hayatı bitiyor.o kız artık nasıl bir erkeğe güvensin de evlilik düşünsün.dayımlar da cok üzgün cünkü yıllarını verdi o gelin onlara.öz kızlarından farksız.yengem de ayrılmayı düşünmüyor heralde tam içlerini bilmiyorum ama genc kız var oğlan var.yengemin işi yok gitse nereye gidicek.köye babasının yanına dönse cocukların hayatları tamamen değişecek.o da tam bir cıkmazda.benim kızı arayıp konusmam cok mu sacma olur aceba.gerci arasam ne diyebilirimki zaten göze almıs herseyi babasının ögrenmesi bile fayda etmemiş.Rabbim yardımcıları olsun.

valla o zaman kayınpeder destek olacak kıza en azından torunları için ki gelınlerını sevıyorlarmıs madem ilgilenirler bana göre oğullarınıda allaha havale etsınler

o kıza bişey söyleyip de burdan uyarı almak istemiyorum şimdi..konuşsan da işe yarayacağını sanmam iyice gemi azıya almış belli ki
ya bilmiyorum ki o kızdan ayrılsa bile artık o aile nasıl olur, o sıcaklık tekrar oluşmaz ki ayrıca ben bukadar alenen yapabilen insanların uslanacağını düşünmüyorum onu bırakır başkasını bulur yani
işleri çok zor ne diyim
allah bir şeyi vesile kılıp o adama ailesinin kıymetini öğretsin.....

yani siz karışsanızda değişen birşey olmaz
çünkü ablanız ses çıkarmıyor ki çok ağır bir durum bir paçozun ev basması...çok üzüldüm çok..

abinizde bıçaklanmasına rağmen vazgeçmemiş...yani siz engel olmazsınız bu işe

karısı boşarsa boşar boşamazsa da böyle devam eder ve zaten bu saatten sonra hiç birşey eskisi gibi olmayacak ortada yuva kalmamış...

siz müdahale etmeyin bence...

adam rezil olmuş ama devam ediyor...

ablan boşasa aldatmayı da ispat etse tazmınat alır ama o da bi değişik yani...kıza ağzını açmaması tuhaf...

valla o zaman kayınpeder destek olacak kıza en azından torunları için ki gelınlerını sevıyorlarmıs madem ilgilenirler bana göre oğullarınıda allaha havale etsınler

dayımlarda 65 inde yaslı insanlar onlarda babama soruyorlar ne yapabiliriz,nasıl ayırabiliriz diye onlarda yazık caresizler.adam şeyinin zevkine düşmüş ana baba karı coluk cocuk bişey görmez olmus nasıl iştir aklım ermiyor.hadi yaptın bi hata.ortaya cıkınca devam etme bari ama ...

haklısın valla bende konusmayı gecirmiştim aklımdan.o kadar badireyi atlatan bi aşkı !! benmi sonlandırıcam demii.aminn inş. kafasına saksı mı düşer taş mı düşer bişey düşse de aklını başına alsa.ağzımı bozmak istemiyorum ama kendi kızları yapsa evli bi adamla asarlar keserler baskasının kızına da gözlarini dikerler.akraba olarak filan göremiyorum pislik heriff

boşasa da rahata erseler keske ama yengenin gidecek yeri yokki köye dönse cocukların okulu ,masrafları hertürlüsünü düşünüyor sanırım.çünkü benim annemde babasız büyütmek istemedi kötü de olsa babaları basarında olsun düşüncesi oldu bizim oranın insanı genelde öyle düşünüyor sanırım.bu cocukların psikolojisi nolcak diye düşünen yok..zaten bu ilk değil bundan ayrılsa da son olacagına inanmıyorum ama benim bildiğim kişiyi bilmiyolar sanırım.bizim sınıfta baska bi kız daha vardı o da kötü bi kızdı erkeklerden para kazanan onla da görüşmüş diye duymustum.

en güzeli kayınpeder oğlunun üzerindeki malı-mülkü alsın, gelinin üzerine yapsın.

o zaman görelim. adamın malı kalmayınca kıymeti kalıyor mu aşiftenin gözünde? o koca olacak adam için karısı mı daha kıymetli oluyor, el kızı mı?

iyi fikir dükkan dayımla abim olacak sahsın üzerine.söylerim dayıma.ama nasıl bi insansa evine yaptıgı alışverişin aynısını kızın evine de yapıyormus.kızın ailesini de anlamadım nasıl karsı cıkamıyorlar,nası engelleyemiyorlar.gerci aile kökten bozuk sanırım kızın abisi de kız kacırarak evlenmişti.bunun da evli adamlarla takılması normaldir onlara göre heralde

eğer maddi durum iyiyse, para akıyorsa şereften yoksun ve mezhebi geniş insanlar aldatmayı sorun olarak görmüyor.

siz o musluğu kesin, ondan sonra görün yaygarayı.

eğer maddi durum iyiyse, para akıyorsa şereften yoksun ve mezhebi geniş insanlar aldatmayı sorun olarak görmüyor.

siz o musluğu kesin, ondan sonra görün yaygarayı.

teşekkür ederim canım gercekten süper fikir ben nasıl düşünemedim bunu daha önce.sürekli kızla mı konusulsa,adamla mı konusulsa da ayrılsalar diye düşünüyorduk.psikolojik baskı filan işe yaramaz gerci cocuklarını düşünmüş olsa zaten yapmazdı.

rica ederim.

bıçaklanmış, o bile işe yaramamış. konuşmak hiçbir işe yaramaz.

en azından bu şekilde kadıncağız ve çocukları gelecek kaygısı yaşamaz, eğer isterse rahatça ayrılabilir aldatan eşinden.

bakalım yasak aşkları ne kadar sürecek para bitince?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…