• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerinize ihtiyacim var

annem 49 yaşında bakımlı sarışın bir hatun. eskiden beri öyleydi annem. bizi sanki is yapmak için doğurmuş. kendi sadece yemeği yapar küçüklüğümden beri (8 yasindaydim) bulaşık temizlik vs kitler bana. ortaokuldaudim yazlikta arkadaşlarım bana yardıma gelirlerdi ki onlarla dışarı cikabileyim. ki o arkadaşlarım kendi evlerinde is yapmazlardi. akşam yemegini yemeye gelmezdim eve ki dışarda sahilde oturalım ama eve geldiğim gibi muslugun icine koymuş bulasiklari beni beklerdi. bu yüzden ahdim var bir kızım olsun kesinlikle ona is yaptirmauacagim. evlenince veya üniversiteye gittiğinde eve çıktığında zaten öğrenir.
Bir arkadaşımın annesi böyleydi.... arkadaşım okuldan gelir , ödevi yapar dışarı çıkmak için sokaktaki annesinden izin alırdı, ya da almasına bile gerek kalmadan bilirdi o 3 parcali tezgah, ocak, lavabo içi bulasik ve çöp dolu olurdu ...biz 3 arkadaş ona yardima giderdik bulasik evi sil Süpür toz al işlerinde arkadaşımıza yardım ederdik ve cok üzülurdük durumuna...

Ne yazık sabahın köründe okula giden evladına tüm işi bırakıp sokak sokak gezen anne evladına.

Akşam odanıza çıkma saatinde evinize gidin bence.
Sonra öğle arasında yada akşam gelin yemek fazla yapın ki diğer güne kalsın öğlen anneniz yedirir.

Gecmis olsun , acil sifa diliyorum babaniza
Artik eve donmeniz gerekiyor , kari kocayi yanliz birakin , bir evlat olarak fazlasini yapmissiniz belli ki anneniz bozuluyor bu duruma
Bir es , bir anne ve bir evlat olarak yaziyorum size , onlari basbasa birakmaniz gerekir
Bu sene benzer bir surec yasadik , babam 3 ay hastanede yatti , olumden dondu o yuzden sizi cok iyi anliyorum ama annem bize hic izi. Vermedi , karisi benim ben olursem siz bakarsiniz dedi , sadece gormeye gittik babami ve anneme destek olduk
Bence anneniz farkli sekilde yansitiyor tepjisini ama onlari yalniz birakin bence

erkek kardeşim kız kardeşim annanem evde biz gitsekte tek kalamayacaklarki. çok geçmiş olsun. benim annem öyle değil ışte. güçlü değil. babam sadece konusamiyordu ilk zamanlar hiç birşey soyleyemiyordu ama hissediyordum beni tanıyordu. annem sürekli yok baban bizi tanımıyor babam bir iki kelime söylemeye başladı babam bizi tanıyor ama algılanıyor. annem hep olumsuz düşünüyor halbuki babam algilayabiliyordu sadece tepki veremiyordu

Ya babanızı alın ya onun eve bir yardımcı tutun.

Yetersiz beslenme nedir ya. Anne coktan uçmuş, onun dediğine, yaptığına alınacak boyut geçilmiş.

Size de eşinize de yazık.

Ya babanızı alın ya onun eve bir yardımcı tutun.

Yetersiz beslenme nedir ya. Anne coktan uçmuş, onun dediğine, yaptığına alınacak boyut geçilmiş.

Size de eşinize de yazık.

annemi 1 buçuk senede ne zaman arasam habersiz yemeği olmuyordu. bilmiyorum belki babam diyet yapıyormuş bir süredir belki ondan kimsenin günahını almiyim fakat kağıdında yetersiz beslenme yaziyordu. babam yogun bakımda yemek istemediginde kagidi onada gösterdim hatta.

erkek kardeşim kız kardeşim annanem evde biz gitsekte tek kalamayacaklarki. çok geçmiş olsun. benim annem öyle değil ışte. güçlü değil. babam sadece konusamiyordu ilk zamanlar hiç birşey soyleyemiyordu ama hissediyordum beni tanıyordu. annem sürekli yok baban bizi tanımıyor babam bir iki kelime söylemeye başladı babam bizi tanıyor ama algılanıyor. annem hep olumsuz düşünüyor halbuki babam algilayabiliyordu sadece tepki veremiyordu
Ben sadece siz varsiniz sandim , annenizi alip karsiniza konustunuz mu neden boyle yapiyor diye , cok saglikli degil bu davranislar

Ben sadece siz varsiniz sandim , annenizi alip karsiniza konustunuz mu neden boyle yapiyor diye , cok saglikli degil bu davranislar

Bizim annemle sakin konuşmamız imkansız. dışarıya karşı kızım herşeyini anlatır bana der ama hicbirseyimi anlatmam . anneme de üzülüyorum çok mutsuz çok memnuniyetsiz bir kadın. ve aşırı takintili. su bana niye öyle dedi su beni neden aramadı bir göreyim lafimi sokayacagim soracağım. herşeyi kafasına takar babamın yoğun bakımdan çıkacağını öğrendiğimiz günün bir gün öncesinde annem akşam yemeğinde içeri girmek istedi yoğun bakıma. babaminda yutkunma refleksi daha iyiydi tamam annecim dedim. 2 dakika sonra hemşire kosa kosa beni çağırdı. içeri bir girdim annemin eli kolu titriyor babam genzine kaçmış sürekli oksuruyor neyse babamı sakinlestirdim sonra yemegini yedirdim. hemsireye sordu bana anneniz miydi evet dedim yemeği tıkıyordu ağzına dedi. kötü niyetinden değil babamı çok seviyor anlamamış zaten çok ağladı üzüldü. ben 1 tane haslanmis yumurtayı 45 dakikada yediriyordum. dili yukarda olduğu için yutup yutmadigi tam belli olmuyor ağzını actiriyordum. neyse her gün gelen akrabalar geldi annem diyor ki benim sayemde çıkıyor yoğun bakimdan az kalsin boguyordum çok oksurdu beynindeki ödem dağıldı. birşey demedim dinledim. ordan annemin kuzeninin kocası iyi birşey mi yaptın ya soluk borusuna kacsaydi bak kizin sayesinde toparladı kocan bunubil dedi. herkes oyle söylüyor annem belki ona bozuldu bilmiyorum ama ben dedirtmiyorum. sonra bana sanki herşeyi sen yaptın biz hiçbirşey yapmadık oyle oldu dedi. anne ne alakasi var ben kime ben yaptım dedim. ise gitmeden önce mide koruyucusunu icirdim babama ve anneme baktım uyurken bile mutsuz duruyordu. ben aslında ona üzülüyorum çok kırgınım evet ama keşke o da güçlü toparlayan bir anne olsaydi annemin çocuklarına saygısı yok ben dogurdum sizi istedigimi söylerim kafasında. söylediği işi 10 dakika geç mi yapıyoruz hemen hakaret beddua vakit kaybetmez

Geçmiş olsun.
Allahım en yakın zamanda tüm hastalara şifa versin inşallah...

Annenizin fikri şu; madem evine gitmeyip destek olacam diyorsun ol o zaman diyor.yani amaç yardım etmek değilse neden ordasınız halen.yoğun bakım süreci tamam fedakarlık yaparak destek oldunuz ama artık babanız iyileşme sürecine girmiş.bence evinize dönün eşinizde kalmak istemiyormuş zaten.en doğrusu bu .ay bide ev kalabalıkmış zaten kadın bunalmıştır.hep ben şunu yaptım şunu ettim diyorsunuz.ama anneye gelince yaptıkları yok sayılıyor.yok adamı boğuyordu az kalsın yok babamda yetersiz beslenme çıktı.sanki bebekten bahsediyorsunuz.annenize bi sevgisizliğiniz bi kininiz var gibi.şuan o evi o temizliyor o yemek yapıyor.yani kısacası evi o idare ediyor.sizinde dediğiz gibi yoğun çalıştığınız için pek yardım edemiyorsunuz. yanlış anlamanızı istemem yazınızı okuduğum da bu izlenim uyandı.kırdıysam afola

annenizi biraz başbaşa bırakın
kendini sorgulasın
gidiyorsunuz da yani artık soğuk rüzgar esiyor adam farkediyor sonuçta

gidin 1 hafta gelmeyin azıcık kadını serbest bırakın

Annenizin fikri şu; madem evine gitmeyip destek olacam diyorsun ol o zaman diyor.yani amaç yardım etmek değilse neden ordasınız halen.yoğun bakım süreci tamam fedakarlık yaparak destek oldunuz ama artık babanız iyileşme sürecine girmiş.bence evinize dönün eşinizde kalmak istemiyormuş zaten.en doğrusu bu .ay bide ev kalabalıkmış zaten kadın bunalmıştır.hep ben şunu yaptım şunu ettim diyorsunuz.ama anneye gelince yaptıkları yok sayılıyor.yok adamı boğuyordu az kalsın yok babamda yetersiz beslenme çıktı.sanki bebekten bahsediyorsunuz.annenize bi sevgisizliğiniz bi kininiz var gibi.şuan o evi o temizliyor o yemek yapıyor.yani kısacası evi o idare ediyor.sizinde dediğiz gibi yoğun çalıştığınız için pek yardım edemiyorsunuz. yanlış anlamanızı istemem yazınızı okuduğum da bu izlenim uyandı.kırdıysam afola

akşam yemegini 3 gündür esim benden erken çıktığı için yapıyor. temizlik kız kardesimde. hafta sonları da ben temizlik yapıyorum . annem öğlen yemek hazırlıyor babama ve kendilerine. sabahta kahvaltısını hazırlıyor. bugün evime gideceğim akşamları ugrayacagim. ama bahsettiğiniz gibi anneme tüm işleri kitlemedik. sanırım evime gitmem en sağlıklısı olacak. bir de şunu soyleyeyim babama çaktırmadan söylüyor ama babam görüyor ve kafasını çeviriyor kafası gidiyor geliyor diyor. halbuki evet bir zihin bulanikligi var kelimeleri seçemiyor bu sebeple konuşamıyor ama zamanla daha iyi olacak ben annemin olumsuzlugundan korkuyorum. bir kinin var mi derseniz normalde yoktu ama su son 4 gündür o kadar kirildim ki unuttuğum eskileri hatirladim kendi kendime doldurdum belkide.

Back
X