• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerinize ihtiyacım var

betuya87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2015
4
3
86
38
Merhaba kızlar. 2 yılı biraz geçen bir ilişkim var, detaylar sıkıcı ve biraz karışık olduğu için es geçiyorum, ama bu iki yıl aslında küs barış 1 yıla ancak tekabül eder. son 6-8 aydır çok şükür iyiyiz ve aslında evlilik kararı da aldık ama zaman konusunda anlaşamıyoruz o benim hayal ettiğimden öte bir tarih tasarlıyor ve işin maddi boyutunu göz önüne alırsak haksız da sayılmaz esasında.
Asıl sorunum şu; her fırsatı değerlendirip evlilik tarihiyle ilgili konuyu açmalı mıyım? yoksa aslında konuşulan konuşuldu deyip susup ondan gelecek hamleyi mi beklemeli miyim? Kararsızım ve gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var o_O

Bence önce küs barışsız bi rutine oturtun ilişkinizi
Tarihi öne alınca ne olacak
Uzunsa daha iyi gözlemlersin
Bazı sinyaller varsa evlenmeyin hatta neden bu ısrar

adamın kafasının etini yemeyin bence ona bırakın, yoksa evlilikten soğur mazallah :)

Sorun maddiyatmış ve adama sen de hak vermişsin.

Ee işin maddi kısmına bir çözüm bulamıyorsan, nasıl ben bu tarihte istiyorum, böyle olsun diyebilirsin ki?

Eğer bir kaç yıl öteliyorsa, belki bir şekilde masraflara katkıda bulunup, tarihi öne çekmeyi sağlayabilirsin.

Maddî sorunlar dolayısıyla ertelemek gerekiyorsa düğün masraflarının yarısını siz üstlenmeyi teklif edebilirsiniz. Siz ne zaman düşünüyorsunuz, o ne zaman planlıyor?

Acele etme bence gec olsunda guc olmasin canimHoppabu arada herseyde bi hayir vardir daha iyi gozlemlersin hem,tarihten hic bahsetme bunaltma adami zamana birak umarim saglikli,huzurlu ve mutlu olursunuz:KK36:

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun... Eğer ilişkiniz oturduysa manevi olarak bu adam tamamdır diyorsanız,
Karşınıza alıp açık açık konuşun. Düğün zamanını belirleyin. Bu zaman içinde ortalama ne kadar bütçe ayırmanız gerektiğini, kaç ayda/yılda bu paranın biriktirileceği falan da konuşulur. Sonra ikiniz hesabı kitabı yapar tarihi netleştirisiniz. bu konuşmadan sonra zaten sürekli gündeme getirmek ya da unutmak gibi bir ihtimal kalmıyor. Maalesef evlenmek söz konusu olunca manevi olduğu kadar maddi bir yükün altına da giriyorsunuz. Eğer maddi nedenlerle tarihi ertelemek isterse, sizin desteklerinizde bu zamanı kısaltamıyorsa maalesef bekleyeceksiniz.​

Maddî sorunlar dolayısıyla ertelemek gerekiyorsa düğün masraflarının yarısını siz üstlenmeyi teklif edebilirsiniz. Siz ne zaman düşünüyorsunuz, o ne zaman planlıyor?
Ben 2016 yazı istiyorum o 2017 yazı düğün masraflarına gelince, çok şaşalı her şeyi dört dörtlük bir düğün ve ev istemiyorum ki masraflar noktasında paylaşımcı olmayı da teklif ettim ama klasik Anadolu erkeği işte kız tarafı üzerine düşenden fazlasını yapmaz mantığından çıkamıyor bir türlü :)

Ben 2016 yazı istiyorum o 2017 yazı düğün masraflarına gelince, çok şaşalı her şeyi dört dörtlük bir düğün ve ev istemiyorum ki masraflar noktasında paylaşımcı olmayı da teklif ettim ama klasik Anadolu erkeği işte kız tarafı üzerine düşenden fazlasını yapmaz mantığından çıkamıyor bir türlü :)
Ayy aman hep o modda kalsin:KK70:oynama ayarlariyla:KK53:

Back
X