Fikirlerinize ve tecrübelerinize çok ihtiyacım var.

Excited_00

Başlangıç:82 güncel:71.5 G. 70.0
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
1.285
1.654
63
Öncelikle Mune Mune konumu taşımazsan çok sevinirim.

Selam arkadaşlar,
Hemen konuya gireyim vaktinizi almak istemiyorum.
Ben 14 şubatta Doğum yaptım. Ve şuan hamileyim.
Bebeğim 6 hafta erken doğmuştu 1.900 gr olarak dünyaya gelmişti çok ama çok yıpratıcı bir süreçti.
Oğlumu 4 buçuk ay emzirebildim ne yaptıysam başaramadım. Neyse...

Doktorlarımla uzun bir görüşmemiz oldu (hergün iğne ve çeşitli haplar kullanıyorum)
Bu gebelikte devam etmemi istediler ediyorum.
Şimdi doktorlarım benim normal Doğum yapmamı istiyor. Çok araştırdım ve Türkiye’de bu kadar kısa sürede sezeryandan sonra Doğum yapan birine rastlamadım.

Kızlar kafam çok karışık çok tedirgin ve stresliyim.
Yani her gece nasıl olur diye düşünmeden edemiyorum.
Seseryan sonrası normal yapan arkadaşlar varsa,veya yakınlarınız veya normal Doğum hakkında fikirlerini paylaşmak isteyen arkadaşlar yazarsa çok çok sevinirim...

Facebook ta ssvd Türkiye diye bir grup var.
Oraya bakın mutlaka.
İki Doğum arası 1 sene olup ssvd yapan anneler var orada. Sizinki biraz daha fazla olacak hatta :)
Sağlıkla alın kucağınıza

Benim doktorum bir kaç yıl beklersen ikinciye normal doğum yaptıracağım sana demişti. Oğlumda çok istememe rağmen sezaryen olmuştum çünkü. Ama ben 7 ay sonra hamile kalınca planlar suya düştü.

Ben riske atmazdım bu kadar kısa sürede ama size en iyi cevabı yapanlar verir tabi.

En çok aldığımız soruların başında "ssvd için ne kadar zaman geçmiş olması gerekir" gelmesi sebebiyle.....

Süre olarak gerek ve yeter bir şart durumu söz konusu değil. 30 ay yeterli bir süre ama tek başına yeterli değil. başarılı ssvd için aradan geçen süre tek başına önemli değil. 10 ay ara ile başarılı bir şekilde ssvd yapanlar olduğu gibi 10 yıl geçmesine rağmen yapamayanlar da var. En önemlisi gebelik sürecinin daha da önemlisi doğum eyleminin doğru yönetilmesi ve annenin buna hazır olması.
Psikolojisi bozuk olan,moralsiz, ve korkutulmuş bir annenin başarıyla ssvd yapma şansı yok diyebiliriz.

Bunun için de en önemli şey, kendinize güvenmeniz ve doktorunuzun sizi her konuda desteklemesi ve rahatlatması. Doktorun sen ssvd yapamazsın diyerek moralini bozduğu bir annenin ssvd yapamayacağı gibi, ilk deneyiminde de sen normal yapamazsın dediği bir anne adayının sezaryenden kurtulması oldukça zordur.

Alıntıdır..

Ben de merak edip araştırdım ve bu yazıyı kopyaladım sizin için.

Benim doktorum bir kaç yıl beklersen ikinciye normal doğum yaptıracağım sana demişti. Oğlumda çok istememe rağmen sezaryen olmuştum çünkü. Ama ben 7 ay sonra hamile kalınca planlar suya düştü.

Ben riske atmazdım bu kadar kısa sürede ama size en iyi cevabı yapanlar verir tabi.
Bu tercih malesef bana ait değil yani aslında biraz zorlamaya,Türkiye’den bir doktordan evrak almaya bakar yaparım sezeryan ama doktorlarım bize güven diyorlar bilemedim.
Ya bu arada sizinde kısa süreli olmuşlar allah bağışlasın nasıldı bakımları en korktuğum :KK17:

En çok aldığımız soruların başında "ssvd için ne kadar zaman geçmiş olması gerekir" gelmesi sebebiyle.....

Süre olarak gerek ve yeter bir şart durumu söz konusu değil. 30 ay yeterli bir süre ama tek başına yeterli değil. başarılı ssvd için aradan geçen süre tek başına önemli değil. 10 ay ara ile başarılı bir şekilde ssvd yapanlar olduğu gibi 10 yıl geçmesine rağmen yapamayanlar da var. En önemlisi gebelik sürecinin daha da önemlisi doğum eyleminin doğru yönetilmesi ve annenin buna hazır olması.
Psikolojisi bozuk olan,moralsiz, ve korkutulmuş bir annenin başarıyla ssvd yapma şansı yok diyebiliriz.

Bunun için de en önemli şey, kendinize güvenmeniz ve doktorunuzun sizi her konuda desteklemesi ve rahatlatması. Doktorun sen ssvd yapamazsın diyerek moralini bozduğu bir annenin ssvd yapamayacağı gibi, ilk deneyiminde de sen normal yapamazsın dediği bir anne adayının sezaryenden kurtulması oldukça zordur.

Alıntıdır..

Ben de merak edip araştırdım ve bu yazıyı kopyaladım sizin için.
Ayy çok teşekkür ederim zahmet oldu..
Yaşadığım ülkede halk ve doktorlar seseryana aşırı karşı bir ülke.
Normal Doğum yapmam için gerekli enerjiyi verdiklerini düşünüyorum :)

Bu tercih malesef bana ait değil yani aslında biraz zorlamaya,Türkiye’den bir doktordan evrak almaya bakar yaparım sezeryan ama doktorlarım bize güven diyorlar bilemedim.
Ya bu arada sizinde kısa süreli olmuşlar allah bağışlasın nasıldı bakımları en korktuğum :KK17:

Tabiki bakımları kolay diyemem çok zordu ama unuttum bile. Eş faktörü çok önemli bu durumda. Benim eşim emzirmek dışında herşeylerine yardim etti. Ben yıkadıysam o giydirdi, ben yedirdiysem o uyuttu vs.

Biraz destekle halledersiniz. Kolay ve sağlıklı doğumlar dilerim. Rabbim ikisini de size bağışlasın.

Tabiki bakımları kolay diyemem çok zordu ama unuttum bile. Eş faktörü çok önemli bu durumda. Benim eşim emzirmek dışında herşeylerine yardim etti. Ben yıkadıysam o giydirdi, ben yedirdiysem o uyuttu vs.

Biraz destekle halledersiniz. Kolay ve sağlıklı doğumlar dilerim. Rabbim ikisini de size bağışlasın.
Eşim sağolsun çok yardımcı oluyor şimdilik..
Çok teşekkür ederim cümlemizin evlatlarını inşallah :KK200:

Ilk dogumum normaldi.ikincisi bir takim nedenlerden sezeryan olmustu.cook uzulmustum cok zordu sezeryan ve birde kizim olsun istiyordum.
Ama artik sezeryanliyim yapamam korkusu beni derince bir arastirmaya itti makalelere ,farkli ulkelerdeki ssvd oykuler,genel cerrahini tibbi bakisi vs vs
Ve tum veriler diyorki
Sezeryan sonrasi sezeryan mukererdir ve risklidir
Sezeryan sonrasi vajinal dogum beklenmelidir
Tabi ilk neden sezeryan oldugu onemli
Yani olur hemide iki sezertan ustune bile normal olur.

Simdi bdn ozaman taktim ya kafaya normlal dogum yapabilirmiyim diye basladim arastirmaya.
Gerek sosyal medyadan duyduklarim gerekse birebir felanimin filani diye anlatanlar derkeeen

Bir arkadadimin 2.cocugu sezeryanla dogdu
3 cuyude normsl yapti dimdi 4.hamile normal yapmayi umit ediyor.

Hastanede dogum yapan bir bayan dediki 1.sezeryandi ikizlerim oldu
Ikinci normal 3.sezeyan ne zormus felan dedi.
Yani korkma dr olur derse akisina birak

Ilk dogumum normaldi.ikincisi bir takim nedenlerden sezeryan olmustu.cook uzulmustum cok zordu sezeryan ve birde kizim olsun istiyordum.
Ama artik sezeryanliyim yapamam korkusu beni derince bir arastirmaya itti makalelere ,farkli ulkelerdeki ssvd oykuler,genel cerrahini tibbi bakisi vs vs
Ve tum veriler diyorki
Sezeryan sonrasi sezeryan mukererdir ve risklidir
Sezeryan sonrasi vajinal dogum beklenmelidir
Tabi ilk neden sezeryan oldugu onemli
Yani olur hemide iki sezertan ustune bile normal olur.

Simdi bdn ozaman taktim ya kafaya normlal dogum yapabilirmiyim diye basladim arastirmaya.
Gerek sosyal medyadan duyduklarim gerekse birebir felanimin filani diye anlatanlar derkeeen

Bir arkadadimin 2.cocugu sezeryanla dogdu
3 cuyude normsl yapti dimdi 4.hamile normal yapmayi umit ediyor.

Hastanede dogum yapan bir bayan dediki 1.sezeryandi ikizlerim oldu
Ikinci normal 3.sezeyan ne zormus felan dedi.
Yani korkma dr olur derse akisina birak
Fikirlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim.
Bende ne kadar da normal Doğumdan korksam da bir cesaret bırakmaya çalışıyorum kendimi.
Umarım hayırlısı olur..

Konumu tazelemek istiyorum...
Çok kararsızım 3 haftaya kadar sezeryan yada normal Doğum diye karar vermek zorundayım ama ben şaştım kaldım ...

Back
X