Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar?

_Phantom-Opera_

Her şey kızım için...
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2018
2.475
8.208
78
Şimdi benim derdim şu. Bebeğim 7 aylık oldu ve tv deki her şey çok dikkatini çekiyo. Benim uzun zamandır izlediğğim Müge Anlı programı falan her şeye bakıyo. Sıkıntı şu orada çıkıp ağlayanları falan görünce daha da dikkatle bakıyo bayadır da bu benim içime dert çünkü yavrumun psikolojisiyle oynuyorum ve bunu ne yazık ki yeni farkettim. Çizgi film 1-2 tane izliyo ama onlar da acaba bqğımlılık mı yapar olumsuz mu etkiler diye emin olamıyorum. İşin kötüsü eşimin halası misafirliğe geldi ve başka bi akrabalarının 5 aylık bebeğine ayy aman pek de ilgili çok da titiz her şeye yetişiyo bebeği de çok zor ama ona rağmen şöyle mükemmel böyle harika falan da deyince bu sefer benim iyice moralim bozuldu. Şimdi ben ne yapayım. Tv hiç açmasam tekim çok sıkılıyorum alışmışlık da var. Ne yapayım fikirlerinizi istiyorum bu konuda... Şimdiden çok teşekkür ederim

Açmayın yanında bence. O uyurken izleyin diğer zamanlarda bakmasına gerek yok.

Onlarin hafizalari o kadar kuvvetli ki herseyi kaydediyorlar radyo dinlemeyi deneyin tv sacmaliklarla dolu

Bız gecen gun hastaneye yatırdık bebegımızı , 1 yasını 2 hafta gectı . Neyse bır turlu yatmasını sağlayamadıkları ıcın besıge hemsıre telefondan cızgı fılm açtı , ben ızletmedım , mecburuz fılan dedıler. tamam dedım yınede bakmadı.
7 aylık bebek cızgı fılmmı ızler allahını seversen ?

Gelişimini çok mu olumsuz etkiler mesela yemek programı falan izlesem
İstersen belgesel ızle , onun baktığı sey sadece renkler ve seslerden oturu dıkkatını cekmesı .
Eger yatkınlığı varsa sonra cok pısman olursun . Ha bız evde hıc tv acmıyormuyuz elbette acıyoruz ama sesı cok acık olmuyor zaten ben o uyanıkken bısey ızlıyemıyorum , müge anlıyı o uyuyunca tabletten acıyorum sahsen , tezgaha koyuyorum hem yemek yapıyorum hem ızlıyorum

Şimdi benim derdim şu. Bebeğim 7 aylık oldu ve tv deki her şey çok dikkatini çekiyo. Benim uzun zamandır izlediğğim Müge Anlı programı falan her şeye bakıyo. Sıkıntı şu orada çıkıp ağlayanları falan görünce daha da dikkatle bakıyo bayadır da bu benim içime dert çünkü yavrumun psikolojisiyle oynuyorum ve bunu ne yazık ki yeni farkettim. Çizgi film 1-2 tane izliyo ama onlar da acaba bqğımlılık mı yapar olumsuz mu etkiler diye emin olamıyorum. İşin kötüsü eşimin halası misafirliğe geldi ve başka bi akrabalarının 5 aylık bebeğine ayy aman pek de ilgili çok da titiz her şeye yetişiyo bebeği de çok zor ama ona rağmen şöyle mükemmel böyle harika falan da deyince bu sefer benim iyice moralim bozuldu. Şimdi ben ne yapayım. Tv hiç açmasam tekim çok sıkılıyorum alışmışlık da var. Ne yapayım fikirlerinizi istiyorum bu konuda... Şimdiden çok teşekkür ederim
ingilizce çizgi filmler izlet, ilerde çok faydası olur...

Renkli olduğu için izlemeyi cok seviyolar ama izletme görüntü surekli degistiği için beyin kamera gibi kaydediyormus yani gördüğü şeyi algılamazmış uzmanlar pc den manzara resmi açıp izletin diyolar

Özel olarak oturtup ixletmiyorum ama iş vs yaparken sakinleşmesini sağlamak için açıyorum arada bakıyo kendi kendine oynamaya başlıyo. Ayrıca ben alternatif fikirler bulabilir miyyiim diye soruyorum lütfen "fikri" olan arkadaşlar yorum yazabilir mi?

Ben de tekim kızım 14 aylık TV hiç açmıyorum. Hele muge anlı haberler vs buyuk cocuklar için bile uygun değil. Ha evde kavga etmişsin ha orada bagırış aglayıs dövüş sesleri goruntuleri gostermişsin aynı sey. İlla bir sey izleyecekseniz belgesel falan izleyin bari ya da çizgi film bile daha az zarar verir. Müge anlıya buyuk insanın psikolojisi dayanmaz kucucuk bebek neler kodluyor beynıne kimbilir

Gelişimini çok mu olumsuz etkiler mesela yemek programı falan izlesem
İnsan gibi yemek yapan yemek tarifleri veren program mı var. Hepsi bagırıs cagırıs yarın bir gun cocuk bagırmayı ogrenır sonra da biz hıc bagırmadık da nereden ogrendim bilmem dersiniz. Belgesel izleyin en olmadı cızgı fılm ızleyın ama bunları bırakın lutfen cocugunuz için. Tabi en dogrusu beraber oyunlar oynamak.Dısarı cıksın gezın tozun beraber oynayın kıtap okuyun zaten vakıt gecıyor hemen

İşte yeni farkettim babasıyla oyun oynadığı için bakmıyo sanıyodm belki de o da yeni farketti çünkü daha önce görmedim

Benim kızım 2 yaşındayken biran konusuyordu büyümeye başlayınca başka cocuklarda tv yi gördü oda istemeye başladı yoksa benim hiç aklıma gelmiyordu çizgi film izlemek trt çocuğu açtım diğer saçma çizgi filmleri hiç izletmedim kızım konusmayı daha çok öğrendi biraz buranın sivesiyle konusuyordu babannesi gibi filan onu izledikce çok kibar ve guzel konuşmaya başladı sayıları renkleri hayvanları öğrendi bence trt çocuk takı çizgi filmlerin hiç bi sakıncası yok çünkü hepsi egitici hala izliyor bi sıkıntı da olmadı maşallah çok zeki çok konuskan çok özgüvenli yani gayet iyi

yahu 7 aylık bebeği koy bir fileli oyun havuzu, beşiği artık ona ne deniyorsa ona.ya da ser bir bebek oyun minderi tarzı bir şey yere oyuncaklarıyla beraber kıs sesini televizyonun izle.bebekler sadece renklere ve seslere bakar olaylara değil.rengarenk müzikli müziksiz oyuncaklarını verirsen tv izlemez.

Back
X