- 26 Mayıs 2018
- 8.213
- 38.820
- 548
- 51
- Konu Sahibi _Phantom-Opera_
Merhaba,Merhaba sizi bir süredir takip ediyorum. Öncelikle böyle uzman birinden fikir alabilmek çok güzel bu yuzden sizi tebrik ediyorum. İhtiyacı olan herkese koşuyorsunuz.benim de bir sorunum var özellikle size danışmak istediğim. Kızım 8 aylık bebek arabasına binmek istemiyor ağlıyor. Bugun mesela yağmurluydu hava kucağıma da alamadım eve dönüyorduk biraz ağladı ama hiç susmuyo sesi kısılcak ağlamaktan. Yağmur yağıyo acele acele eve gitmeye calısıyoruz. Bir ara yağmur azalınca aldım hemen kucağıma eşim şimdi alırsan bir daha hiç oturtamazsın bak dedi. Ben de ağlamasının psikolojisi için iyi olmadığını söyledim. O da ters bi laf etti psikolojı artık yetti gibilerinden. Ben doğru mu yaptım eşim mi haklı. Bebeğe bu istediğimiz davranısı nasıl kazandırırız.
Ben de sizi, bebeğinizin istek ve tepkilerine olan duyarlılığınız nedeniyle tebrik ediyorum.
Siz eşiniz beyfendiye direk böyle söylemeyin elbette ama sizin yaklaşımınız doğru.
Bu tip tavır ve yaklaşım farklılıklarını vurgulayıp 'kim haklı?' çekişmelerine girmek aile birliğini zedelediği gibi ortak ebeveyn tavrı geliştirmeyi de zorlaştırır.
Annelik içgüdüsüyle siz doğru olan davranışa yönelip bebeğinizi arabadan alıyorsunuz.
Henüz konuşamayan bebekler tepkilerini, hoşlanmadıkları ve istemedikleri durumları ağlayarak,ittirerek veya kendilerini geriye atarak gösterirler.
Böyle durumlarda bebeği sizin istediğinizi yapması için zorlamak,yetişkin gücünü kullanarak onu zorla oturtup arabaya bağlamak bebeğe şu mesajı verir:
-Senin duygularının bir önemi yok,benim dediğimi yapmalısın.
Bu tavır uzun vadede bebeğin-çocuğun duygularını ve duyularını fark edip tanımasına dolayısıyla da ifade etmesine set çeker.
Duygu ve duyu kavramlarının aynı şeyler olmadığına da dikkatinizi çekerim.
Bebeğiniz arabayı yadırgıyor veya kendini güvende hissetmiyor olabilir.
Siz arabanın arkasında kaldığınız ve sizi göremediği için tedirgin oluyor muhtemelen.
Arabanın tekerleklerini silip bir müddet evde kullanın.
Mutfakta işinizi yaparken bebeğiniz arabada oturup sizi izlesin.
Arabaya oturduğunda dikkatini çekecek oyuncaklar verebilirsiniz bebeğinize.
Sonra evde koridorda kısa süreli arabayı arkasından itip bebeğinizi gezdirin,bunu yaparken onunla konuşun,sesinizi duysun.
Hatta belli bir süre sonra ona görünün,oyuna çevirin bu işi,ceee,anne nerdeymiş? Vb
Bebeğiniz arabaya alıştığı sinyallerini verince
-siz zaten bunu anlarsınız- mümkünse güneşli bir havada dışarıda kısa süreli bir gezi yapın.
Bir müddet sonra alıştığını göreceksiniz.
Umarım faydalı olabilmişimdir.
Yavrunuzu sağlıkla ve sevgiyle büyütün.