Fikirlerinizi öğrenebilir miyimm?

Haklısınız ancak biz ikimizde memuruz ve gelir gider belli. Yani devlet zam yapmadığı sürece 1 kuruş ekstra gelecek yer yok. İkimizin aileleri de ancak kendilerini geçindirecek düzeydeler. Elimize kalan para belli. Doğsunda rızkıyla gelir diyemiyorum. Küçük bir araştırma yaptım hamilelik dahil doğum eşyaları ihtiyaçları 5000-7000 lira harcama yapmış eş dost. Mutlaka her ebeveyn herşeyin en iyisi olsun ister. 1 sene bekle gönlünce olsun herşey diyorum.Sonrada sanki bişeyler kötü gidecek gibi geliyor.
cnm öle bi geçiniliyorki çocukta istediğiniz gibi büyüyo allahım arattırmasında ikiniz çalışıyosunuz herşey zamanla olur sonra bebek fikrini tamamen aklınızdan atabilirsiniz hazır gelmişken bu yaz başlayın derim hayırlısı olsun rabbim arattırmadan versin

Senin saydığın şeyleri neden olarak kabul edersek, çok beklemen lazım, hatta hiç çocuk sahibi olmaman lazım. Yani kiloyu sorun yapacaksan, bunlar senin elinde olan şeyler, dikkat eder sonra verirsin alırsan bile. Ayrıca öyle pat diye çocukta olmuyor, olabilirde oda ihtimal. Bütün bu nedenlerden daha önemlisi bence, ne kadar bebek sahibi olmaya hazırsın. Hazırsan eğer bana göre diğer nedenler neden değil.

Şimdi aklıma şöyle bişey geldi. Genelde bebek isteyenler adet dönemlerini takip ediyorlar. Yumurtaların çatladığı zamanı hesaplıyorlar yada ateş ölçüsü takip ediyorlar ya.Ben 2011 mayıs ayına kadar hiçbir şekilde özel olarak hamile kalmaya uğraşmayacağım. Ama aynı zamanda korunmayacağımda. Hayırlıysa tutar hayırlı değilse olmaz.Yani tamamen akışına bırakacağım.Böylece kendimi de suçlamayacağım.Mantıklı mı?

Şimdi aklıma şöyle bişey geldi. Genelde bebek isteyenler adet dönemlerini takip ediyorlar. Yumurtaların çatladığı zamanı hesaplıyorlar yada ateş ölçüsü takip ediyorlar ya.Ben 2011 mayıs ayına kadar hiçbir şekilde özel olarak hamile kalmaya uğraşmayacağım. Ama aynı zamanda korunmayacağımda. Hayırlıysa tutar hayırlı değilse olmaz.Yani tamamen akışına bırakacağım.Böylece kendimi de suçlamayacağım.Mantıklı mı?

buda bi ihtimal tabii
aslına bakarsan sen bebek için tamamen hazırsın arkadaşım
yoksa korunmayı felan bırakamasın
Allah gönlüne göre versin inşallah
Rabbim annelik duygusunu sana ve isteyen herkese yaşatsın

eger bebekle birlikte maddi SIKINTI gelicekse
bebeginizin tadinida cikartamazsiniz hic birsey istediginiz gibi
gitmez en iyisi bir sene daha beklemek zaman cabuk ilerliyor oda biter
bitmeden 3-4 ay önce baslayabilirsiniz calismalara

Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.

amin işallah:Saruboceq: gerçekten harika bir duygu belki yaşayınca niye ertelemişim diyeceksin.oluruna bırak dediğin gibi hayırlısı olsun.dilerim istediğin zaman bebişin seninle olur.biz çok çektiğimiz için böyle söylüyoruz anlayabilirsin bizi.

biz borçsuz evlenik...3 senelik evliyiz şim*i borcumuz var..yani borcu beklersen ohoooo....şim*i istesen zaten 9 ay sonra geliyo bebek..bence erteleme...yap gitsin...kilo zaten *iyetisyene gi*ersin sorarsın..bi kerelik..zaten anlaşılır..ama ben her arka*aşıma söylüyorum eğer yapacaksanız hemen yapın...uzatmanın anlamı yok..yaş geçme*en..annenler falan yaşlanma*an...ne biim ben hayırlısı inşallah..

:lepi:
Şimdi aklıma şöyle bişey geldi. Genelde bebek isteyenler adet dönemlerini takip ediyorlar. Yumurtaların çatladığı zamanı hesaplıyorlar yada ateş ölçüsü takip ediyorlar ya.Ben 2011 mayıs ayına kadar hiçbir şekilde özel olarak hamile kalmaya uğraşmayacağım. Ama aynı zamanda korunmayacağımda. Hayırlıysa tutar hayırlı değilse olmaz.Yani tamamen akışına bırağım.Böylece kendimi de suçlamayacağım.Mantıklı mı?
:lepi:

tövbe estağfurullah. akannehir:umursamaz:

bence 1 sene bekleyin sonra bebek dusunun 40 kilo vermissiniz bu mutlulugunuzun tadini cikarin..hamilelikte cok kilo alinacak diye bir kaide yok mesela ben sadece 5 kg aldim ama yinede ne olur neolmaz.ayrica maddi anlamda kafanizin rahat olmasida cok onemli.hamile kaldiginizda ayda 1 gidilen doktor kontrolleri,testler ultrason ucreti,dogum masrafi,bebek odasi esyasi vs.. ister istemez epey masrafi var..

Merhabalar! 6 yıllık evliyim. Eşimle bir bebeğimiz olsun diye konuşmaya başladık ancak maddi ve manevi bir takım durumlar var.Sizlerle paylaşıp farklı bakış açıları ve fikirler almak isterim. Yaklaşık 40 kiloya yakın kilo kaybım oldu. Aslında bebek için değildi.Yani diyet yaparken bebeğim olsun diye yapmadım. Şimdi hamilelikte tekrar çok kilo almaktan korkuyorum. Çevremden en az 1 yıl verilen kiloda kalınmasının önemli olduğunu duydum. Yani hamile kalmadan önce 1 yıl bu kilomu korumalıyım ki hamilelikte çok kilo almayayım.Bir diğer sorun maddi. Araba borcumuz var. 2011 martta %50, 2011 kasımda ise %100 rahatlıyoruz. Hamilelikte harcanan paradan çok bebek olduktan sonra harcanacak para sanki daha çok gibi. Doğru mu düşünüyorum? Bu arada 29 yaşındayım.Ben kendimce 2011 mayıs ayında çalışmalara başlamayı mantıksal olarak uygun buldum fakat bebek ben istediğimde gelecek mi bakalım? Kısacası çok kararsızım. Maddiyat bir yandan, tekrar şişme korkusu bir yandan, yaş bir yandan, bebiş isteği bir yanda. Mantığım ve duygularım tamamen zıt birbirine.Siz ne önerirsiniz?

cidden pek bi mantık çerçevesinde bakıyorsunuz olaya zaten bebek isteseniz mantık falan pek kalmıyor bencede doğru zaman olduğuna karra verene kadar bekleyin. umarım sonrasında pişmanlık duymassınız.

Eşinizde zaten yazdan sonra istemiyormu çocugu eylül ekim gibi hamile kalsanız haziran temmuzdada çocuk gelir. Zaten mayıs 2011de borçların yarısı bitiyormuş kasıma kadarda 4 5 ay dişinizi sıkarsınız olur biter. Zaten çocuk doğduğunda torun heyacanıyla aileler ıvırını zıvırını alır. Eş dostta ufak tefek hediyesini alır. Ben çok net bilmiyorum ama ilk aylar sanırım sadece süt içiyor mama derdi yok. Hem bu arada sizde bir yıl byunca kilonuzu korumuş olursunuz. Bence eşinizi dinleyin yazdan sonra çocuk plannı gerçekleştirin :ecrin_bebek:

Ben de aynen sizin gibi düşünüyordum. Yok önce kilo vericem, sigarayı bırakıcam, vs.vs erteleyip duruyordum. Eşimle haftasonu yaptığımız bir Ölüdeniz kaçamağında hamile kalmışım. Gerçi o ben çok konsantre olmuştum diyor :) Benden ziyade o çok istiyordu. Hamile olduğumu öğrenince acayip panikledim tabii. Hatta onu bile suçladım ben daha hazır değildim diye. Ama sonra herşey çok güzel gelişti. Bebeğimiz olduktan sonra resmen hayatımız daha da eğlenceli hale geldi. Allahtan çok uyumlu bir çocuk oldu. Akşam 8 sabah 8 düzeninde uyuduğu için eski hayatımıza devam edebildik. Tabii ki bebek bakımı hem fiziksel hem de ruhsal olarak zor bir iş. Ama neşenizi, huzurunuzu korursanız bebeğiniz de size uyum sağlayacaktır. Bebek sahibi olmanın çok fazla maddi külfet getirdiğini düşünmüyorum açıkçası. Bir bezi bir maması bir de doktor kontrolleri oluyor. Zaten bebeğiniz olduğunda otomatikman sadece ona kıyafet vs almak istediğiniz için sizinkiler kısıtlanmış oluyor. Arkadaşlarıyla saatlerce alışveriş yapan ben şimdi artık ilk girdiğim mağazadan ihtiyacım neyse iki dk da alıp çıkıyorum. Geri kalan zamanlarda da zevkle bebek mağazalarını geziyorum :)
Ben ertelemeyin derim. Özellikle birden fazla çocuk düşünüyorsanız. Çünkü insanın ihtiyaçları, planları bitmiyor. Ev, araba vs bebek olduktan sonra da alınabilir. Zaten bebeğiniz olduğunda onun geleceğini düşünerek daha tutumlu davranırsınız.

Canim kiloyu gecelim hadi ama maddi anlamda sIkIntidaysaniz kesinlikle bebek düsünmeyin bence.
29 yas cok degil. Bizim toplumda nedense 30a gelmeden illa bebek sahibi olacaksin. Böyle bir düsünce cok sacma bence.
Sen kilolarini sorun edeceksen, üzerine birde maddi sIkInti cekecekseniz, o bebegi dogurduguna sevinemezsin bile.
Önce maddi sorunu asin, sonra bebek yapin derim, kiloda alsan bile bu sorun olsa bile senin icin, en azindan maddiyat sorunu kalkar ortadan, birde canini buna sIkmazsin.

"Allah nasılsa rızkını verir" benim gözümde züğürt tesellisidir.

Sebeplerinin ne olduğunun bence o kadar da önemi yok, kendinizi hazır hissetmiyorsanız erteleyin. Bilinçli bir şekilde hamile kalmak ve bilinçli anne olmak iyi bir şey olsa gerek...

Ama bir doğum kontrol uzmanına etraflıca muayene olmanızda fayda var şimdiden, yolunda gitmeyen bir durum varsa bu arada onu da halledersiniz. Veya en azından içiniz rahat eder. Bir sene o kadar da uzun bir zaman değil, ve bebek sahibi olmaya gerçekten hazır olmak için beklemeye değer.

bana kalirsa 1 yil sabredin ve her seyinizi rahat rahat en guzel sekilde yapin.
cocuk sorumluluk istiyor, oyle Allah rizkini verir deyip maddi durum kisitliyken cocuk yapmak mantikli degil.
memuruz diyorsunuz, kazanciniz belli, bebege gelecek rizik belli.

1 yil ne ki, goz acip kapayincaya kadar geciyor niye bu kadar dert ediyorsunuz?
ayrica 40 kilo vermissiniz...gercekten cok ciddi bir rakam bu yani yenilir yutulur degil, eger 1 sene kilonuzu korumaniz gerekiyorsa koruyun bence.
sonra gebelikte yine kilo al, sonra tekrar vermeye calis falan vucudunuz ust uste cok deforme olacak gibi.
1 yilcik bekleyiverin canim cabuk gecer :hulya:

Son düzenleme:
aç kalmaz doğur ne saçma bir açıklama ve teselli.kimse aç kalmaz elbet.ama iyi şartlarda doğmasıyla aç kalmaz bakarız denilen ortmlardan hangisinde yetişmesi daha sağlıklı annem 40 yasında dogurdu ne yani bu kadar illa çocuk diye cevre baskısı evlendiğim ilk hafta banada eşimin sülalesinden ay yasın gectı yap cocuk diyenler coktu.salaklar.onlara kalsa ...ki 25 yasıma yenı gırdım daha hazır değilsen istemıyorsan yapmayacaksın bu kadar

aç kalmaz doğur ne saçma bir açıklama ve teselli.kimse aç kalmaz elbet.ama iyi şartlarda doğmasıyla aç kalmaz bakarız denilen ortmlardan hangisinde yetişmesi daha sağlıklı annem 40 yasında dogurdu ne yani bu kadar illa çocuk diye cevre baskısı evlendiğim ilk hafta banada eşimin sülalesinden ay yasın gectı yap cocuk diyenler coktu.salaklar.onlara kalsa ...ki 25 yasıma yenı gırdım daha hazır değilsen istemıyorsan yapmayacaksın bu kadar
o açıklamayı ben yaptım hiçte saçma değil herkes ayağını yorganına göre uzatırsa gayette iyi bakılır çocuğu gidipte herşeyini marka pahalı yerden almak zorunda değilsin durumun neye elveriyosa onu alırsın yahu kız çalışıyo eşi çalışıyo bi çocuğun ihtiyaçlarını karşılamıyolarsa biz ölelim o zaman tamam yaparsında olucakmı olmıcakmı nerden biliyosun en azından bi sorun varsa genç yaşta tedavi olarak bebek sahibi olabilirsin bence bi bayan için 25 çokta küçük değil ki yaş geçtikten sonra bebek bakmak zor oluyo tahammülün kalmıyo heleki bi taneye sınırlı kalmıcaksa yapılmalı bence hayır yani evin ihtiyacı insan ihtiyacı bitiyomu hep bişiler alıyosun borcun oluyo bunu beklersen ölene kadar çocuğun olmaz ki konu sahibinin eşide bu yaz başlayalım demiş 9 ay hamilelik bu süreçte borçlarının bi kısmını bitirirler ee bunların eşi dostu ailesi yokmu vardır illa onlarda yardımcı olurlar bu kadar büyütmeyin yahu tamam bakmak zor tabiki ama bu kadarda düşünürsen hiç bebek yapmamak lazım hele bi bebekleri olsunda bak o zaman daha önce yapsaydım der bunu yaşamayan bilemezzemuszemus

vallaha abimlerden gördüğüm kadarıyla ve yigenimle çok ilgilendiğim için; cocuk gercekten zor ve ciddi bir şey..
çiftlerin maddi manevi psikolojik olarak hazır olmaları şart..
hele hele manevi ve psikolojik olarak..gercekten çok zor bir şey..
insanın kendini hazır hissetmesi şart..
her cocuk farklı ama gördüğüm kadarıyla en az 3 sene annenin özellikle kendini cocuğa adaması gerek..cocuk konuşup derdini anlatabilene kadar..bu benim gördüğüm tabii ve benim düşüncem..
maddi boyutuna gelince o zaten apayrı bir boyut..
iyiki yengem ve Abi'm var karşımda..onlardan çok şey öğrendim :)))
maddi manevi hazır olmak şart..

sen kendini daha tam hazir hissetmiyorsun
hissetmis olsun bukadar sorunu takmazsin canim aklina
ama haksiz degilsin bencede biraz daha bekle ve dedigin tarihde basla calismalara
ama kilo konusuna gelince sanirim en son takman gereken o
bende 106 kiloyla hamile kaldim evet tam tamina 106
ve doguma 97 kilo ile gittim anlayacan herkes cok asiri kilo alacak diye bisey yok
ayrica bebekten sonrada cabuk verirlir kilolar emin ol
hakkinda kayirlisi

Back
X