Fikre İhtiyacım Var

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4.512
Puanlar
123
Eşimle 2023 yılında düğüne bir hafta kala ayrıldım. Çok sorunlar yaşadık. 2024'te resmen boşandık. Ekim 2025 kanser'e bağlı vefat etti.

Boşandığıma pişman değilim. Severek boşandım. Ayrılmamak için çırpındım. Çoğu kişinin lincini de yedim.

Eşim ayrılmamız , annesi ve kızkardeşinin eski eşimi hor görmeleri( evleniyorsun diye eve para getirmiyorsun gibi ezmeye çalışmaları).
Bu arada eski eşim anne baba ayrıldığı için 11 yaşından 32 küsür yaşına kadar çalışan birisi. Bu yüzden kazandığını hep ailesine harcamış.

Okuyamadım mühendis olmak istiyordum demişti. İçinde ukde kalıp 3 bölüm bitiren birisi aöf ile. Kızkardeşi ayrılmamızın 1 ayında evlenmek istiyor. Eski eşimde önce üniversite bitirmiş sonra evlen diyor. Kızın okumaya niyeti yok tabi. Eşimde rest çekince evden kovuyorlar anne kız. Eski eşim burada senden ayrılınca annemle de yaşamayacagım demişti. Tuttuğumuz evde yaşamaya başlıyor.

Yaklaşık bu 2 senelik ayrılıkta eski eşim zaten çok zayıftı. Baba tarafında da genetik olduğunu söylemişti. Kolon kanserine yakalanarak vefat etti.

Çok üzüldüm. Ağladım. Birdaha evlenmek nasip olmasın gibi dua ettim. Ama şimdide pişmanım demeyimde 8 ay geçti ne onu unuta biliyorum. Ne de yalnız ne yapacağım diye düşünüyorum. Eşimden ayrıldığım zaman bir kişi ile arkadaş ısrarıyla görüştüm. Sevemedim. Ayrıldım.

Sevdiği insan ölüpte hayatına başkasını alan varmı.?
Hem ben kimseye ısınamıyorum. Güvenemiyorum. Herkesin evliliği sorunlu. Arkadaşlarım anlatıyor. Yaşım oldu 33. Artık kimsenin görümce elti kaynana vs muhabbetlerini de çekmek istemiyorum.

Ayrıca ben evlenirsem eski eşimle ahirete kavuşamaz mıyım.

Eşinize üzüldüm Allah rahmet eylesin bu dünyada çektikleri ahiretinde karsilik olsun.
Depremde tüm ailesini çocuklarını eşlerini kaybeden iki öğretmen evlenmişti.boyle hikaye çok var.ama siz acele etmeyin önce destek alın ya da tamamen atlatin.

Başınız sağ olsun
Allah rahmet eylesin
Allahın sen dünyada bile olamamışken ahirette de olmayın
Bu bir süreç atlatırsınız daha yeni bir kayıp yaşamışsınız
Ve ne istediğinizi bilmiyorsunuz gibi

acı çekiyorsun ama gerçekten romantize edilecek bir şey yok. çok gençsin. önünde uzun bir ömür var. eminim karşına güzel kişiler çıkacak.

bu sürekli kocasını evliliğini kötüleyenlerden nefret ediyorum.

öyle bir şey yok canım iyi evlilikler de var devam et sen umudunu kaybetme

Eski eşinize Allah rahmet eylesin.

Her evlilik sorunlu değil. Dünyada çok güzel insanlar da var. Pozitif düşünün, pozitifi çekin.
İmkanınız varsa profesyonel destek alın, akışa bırakın.

Eşimle 2023 yılında düğüne bir hafta kala ayrıldım. Çok sorunlar yaşadık. 2024'te resmen boşandık. Ekim 2025 kanser'e bağlı vefat etti.

Boşandığıma pişman değilim. Severek boşandım. Ayrılmamak için çırpındım. Çoğu kişinin lincini de yedim.

Eşim ayrılmamız , annesi ve kızkardeşinin eski eşimi hor görmeleri( evleniyorsun diye eve para getirmiyorsun gibi ezmeye çalışmaları).
Bu arada eski eşim anne baba ayrıldığı için 11 yaşından 32 küsür yaşına kadar çalışan birisi. Bu yüzden kazandığını hep ailesine harcamış.

Okuyamadım mühendis olmak istiyordum demişti. İçinde ukde kalıp 3 bölüm bitiren birisi aöf ile. Kızkardeşi ayrılmamızın 1 ayında evlenmek istiyor. Eski eşimde önce üniversite bitirmiş sonra evlen diyor. Kızın okumaya niyeti yok tabi. Eşimde rest çekince evden kovuyorlar anne kız. Eski eşim burada senden ayrılınca annemle de yaşamayacagım demişti. Tuttuğumuz evde yaşamaya başlıyor.

Yaklaşık bu 2 senelik ayrılıkta eski eşim zaten çok zayıftı. Baba tarafında da genetik olduğunu söylemişti. Kolon kanserine yakalanarak vefat etti.

Çok üzüldüm. Ağladım. Birdaha evlenmek nasip olmasın gibi dua ettim. Ama şimdide pişmanım demeyimde 8 ay geçti ne onu unuta biliyorum. Ne de yalnız ne yapacağım diye düşünüyorum. Eşimden ayrıldığım zaman bir kişi ile arkadaş ısrarıyla görüştüm. Sevemedim. Ayrıldım.

Hem ben kimseye ısınamıyorum. Güvenemiyorum. Herkesin evliliği sorunlu. Arkadaşlarım anlatıyor. Yaşım oldu 33. Artık kimsenin görümce elti kaynana vs muhabbetlerini de çekmek istemiyorum.

Eşiniz ile bir evlilik hayatınız olmamış ki..Allah rahmet eylesin ama önünüze bakın

Başınız sağ olsun. Eşiniz adına çok üzüldüm, adamın bu hayatta yüzü ne anneden ne babadan ne de kardeşten gülmüş. Allah günahlarını affetsin.
Size gelirsek hayat devam ediyor, genceciksiniz. Elbet tekrar sevecek ve yuva kuracaksınız. Ama önce eski eşinizin ölümünü kabullenip bu yası bitirmelisiniz. Yas süreci bitmeden zaten yeni bir ilişkiye başlayamazsınız. Psikolojik destek alın mutlaka. Kolay değil sizin için de. Ben bile yabancı olarak eski eşinizin yaşadıklarına içerledim, üzüldüm. Sizin duygularınız daha da karmakarışıktır. Psikolog veya gerekirse psikiyatr ile ilerleminizi tavsiye ederim. Sonrası zaten gelir..

Burası imtihan dünyası canım hiçbir şey tam anlamıyla süper olmayacak. Başına gelen iyi olan şeyler de sana imtihandır, kötü olanlar da. Allah'tan umudunu kesme ve hayırlısı için hep dua et. Evlilik dediğin şey her zaman mükemmel olmak değil, ne olursa olsun birbirine destek olmak. Sen zaten bir evlilik geçirmişsin, neyin ne olduğunu farkındasın. Belki bu sürecinde bir uzman eşliğinde terapi almak işe yarayabilir. Hakkında her zaman hayırlısı olsun ♥

Burası imtihan dünyası canım hiçbir şey tam anlamıyla süper olmayacak. Başına gelen iyi olan şeyler de sana imtihandır, kötü olanlar da. Allah'tan umudunu kesme ve hayırlısı için hep dua et. Evlilik dediğin şey her zaman mükemmel olmak değil, ne olursa olsun birbirine destek olmak. Sen zaten bir evlilik geçirmişsin, neyin ne olduğunu farkındasın. Belki bu sürecinde bir uzman eşliğinde terapi almak işe yarayabilir. Hakkında her zaman hayırlısı olsun ♥
Ben o anki hüzünle Allah'ım beni ondan ahirette ayırma. Evlenmek istemiyorum diye dua ettim. Sanırım karşıma şöyle adam akıllı bir şey çıkmıyor.

Eşinize üzüldüm Allah rahmet eylesin bu dünyada çektikleri ahiretinde karsilik olsun.
Depremde tüm ailesini çocuklarını eşlerini kaybeden iki öğretmen evlenmişti.boyle hikaye çok var.ama siz acele etmeyin önce destek alın ya da tamamen atlatin.
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Öncelikle basınız sağolsun ama ailesi eşinize yükleniyor diye destek çıkmak yerine neden boşandınız onu pek anlamadım ama biyerden başlamanız gerek boşandığınızda vefat etmiş anladığım kadarıyla yani zaten sizden gitmiş artık size kimse olan biriymiş kendinizi üzmeyin hayatınıza devam edin

Anladığım kadarıyla eski eşinize karşı hala duygularınız var.Sevmişsiniz,bir sürü şey yaşamışsınız.Keşke böyle bitmeseydi.
Ama öte yandan tüm acılarımıza,kayıplarımıza hala yaşıyoruz.Toprağın altına giren siz değilsiniz.Kendinize yaşarken ölmüş muamelesi yapmayın.Gezin,dolaşın,sosyalleşin,yeni insanlarla tanışın.Yaşınız kaç olursa olsun nasibin nerede ne zaman karşımıza çıkacağı belli olmaz.Eşiniz içinizde bir yerlerde hep olacak ama siz de hayatınıza devam edeceksiniz.

Ben o anki hüzünle Allah'ım beni ondan ahirette ayırma. Evlenmek istemiyorum diye dua ettim. Sanırım karşıma şöyle adam akıllı bir şey çıkmıyor.
Yani bilemedim canım ama dualarımızda istediğimiz şeyin bizim için hayırlı olup olmadığını biz değil Allah bilir. Karşına birinin çıkıp çıkmayacağını bilemeyiz fakat Allah kalbini biliyor dua etmeye devam diyelim.

Siz esinizle ayni evde yasadiniz mi?
Düğünden önce ayrıldım yazmışsınız.

Ekim 2025 kanser'e bağlı vefat etti.
Ya Nuran ben önceki konunda da eski eşinin ölümüne inanmadığımı söylemiştim. Adam önceki konularda sapasağlamken hiçbir hastalık sürecini bize duyurmadan(ki sen en gereksiz detaylara boğardın bizi) dan diye adamın vefat ettiğini yazman ne bileyim yani. O senin kullanıcı adını bildiği için bunları okuyordu ve sen burada açtığın konularla ona gönderme yapıyordun eskiden. Onu çok özlüyorum, ahirette kavuşalım mesajlarını da bu amaçla yazılmış olarak algılıyorum. Ha gerçekten vefat etmişse de mekanı cennet olsun.

Yaşamadık 1 hafta vardı düğüne

Sizin bu konuyu çoktan unutup evlenmeniz gerekmezmiydi.
Karı koca olursunuz aynı evi paylaşırsınız anlarım da…. Şu an ki tavrınız akıl karı değil.

Birde öte alemde kavuşurmuyum demişsiniz.
Madem çok değerli ve sevgisi çok büyüktü neden ayrıldınız diye sorarlar.
Aradan da baya zaman geçmiş.

Sizin ki saplantı olmuş.

Arada çok büyük bir sevgi olsaydı, Adam hastalandığında sizi çağırır ya da akrabaları haber verirdi.
Destek olarak bile istenmemişsiniz.
Çabaladım boşanmamak için diyorsunuz, adam da isteyseydi çabalar boşanmazdiniz.

Dùnyada hic bir evlilik dörtlük değil ki.
Size evliliği şikayet eden, kötüleyen arkadaşlarınızı dinleyip neden sızlanıyorsunuz.

Kendi çevre ve seviyenize göre yapabileceğiniz evlilikleri beğenmiyor iseniz kendinizi eğitim ve hayat tarzî olarak geliştirmeniz gerekiyordu.

Back
X