fikri olan varmi.....

Serwel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
1.288
157
163
Fransa
uzun zamandir kafama takilan kendime dert ettigim bir konu var.....

buyuk oglum 30 mart 2007 dogumlu.....
ben nisanliyken 8 nisanmi 10 nisanmi tam hatirlamiyorum hazreti muhammeb (sav) dogum gunuydu kandildi yani....
jinekologum demistiki 12 nisanda dogum yaparsin....
neyse birgun konusuyoruz komsumla eger olursa peygamberimizin dogum gunune denk gelirse onun ismini koyacagiz demistim.....

komsumda demistiki genelde her sene 10 gun 10 gun one gelir bu tur gunler demisti tabi ben anlamadim....

neyse 30 marta baglayan gecedeyiz flash gece haberlerini izliyoruz esimle....
h
yurt disi turkiyeye gore bir saat geride....
haberde diyorki bugun peygamber efendimizin dogum gunu tam hatirlamiyorum suanda bilmem ne kandili....

o sirada okadar uzuldumki anlatamam....
esime dedimki bak dogum gunu bugunmus olmadi benim tam 13 gunum var doguma.....
esim uzulme dedi ayni gun olacak diye bir sartmi var.....

neyse ben uyudum zaten gece olmus 2 saat icinde benim sancilar basladi....
hastaneye gittik rahim acilmis dogumdur dediler.....
sabahin ezan saatinde dogum yaptim cok sukur saglikli kucagima aldim cuma sabahi....

esim oglumuzun kulagina muhammet ismini 3 kere soyleyerek ezan okudu.....

kayit islemlerine ise esimin cocuklugundan beri hayal ettigi ismi kaydettirdi....

bende kizdim hani her iki ismide yazacaktik neden yaptin....

oda dediki fransa araplardan nefret ediyor bu ulkede hememn hemen bir cogunun ismi muhammed....

simdi cocuk okula gittiginde hep ikinci plana atilacak kimi din ayrimi yapicak.....

biz kendi aramizda hep muhammed ismini kullanalim okulda sadece bu isim olsun dedi....

benimde iki tane ismim var butun akrabalarim kimligimde yazilmayan ismi kullaniyor oglumuzunkide oyle olur dedi.....

neyse ablamin goruncesi oglunun ismi ne dedi bende 2 ismini soyledim....

hangisi kimlikte yaziyorsa odur baska isim kullanilmaz felan filan.....

birtek esimin turkiyedeki ailesi muhammed ismini kullaniyor.....

ve ben cok vijdan azabi cekiyorum baskalarini dinledigim icin ALLAHA verdigim sozu tutmadigim icin......

simdi ne yapacagimi bu hatami nasil duzeltecegimi bilmiyorum....

mahkemeye basvurduk kabul edilmedi....mecbur durumlarda olmadikca.....

sizden fikir almak istiyorum ne yapabilirim oturdugum ulkede adam akilli bir hocada yok danisayim....

kusura bakmayin cok uzun oldu.....yorumlariniz benim icin cok onemli bu hatami telafi etmek adina.....

simdiden herkese tesekkurler....

yani ne saçma şu beniimde iki ismim var ama biri nüfusda yazmıyo bilmem ne işi.. kardeşim madem ailen dahil cümle alem sana x diyor o zaman ne demeye gidip y ismi yazdırıyosunuz kimliğe..
ne olacak şimdi çocuğa siz Muhammed, kalan herkes x mi diyecek
çocuğunda psikolojisini bozacaksınız

canım benim cocugun gercek ismi kulağına okunan isimdir ahirette o isimle cağrılır onemli olan kulağına okunan isim sen sözünü tutmuşsun ama elinde olmayan sebeplerden dolayı başka ismide olmuş buda senin suçun değil

Arkadaşım takma kafana bu kadar, sen sözünü tutmuşsun, kulağına okunan isim onun ismidir. İki ismi de kullanabilirsiniz ne var bunda. Kimlikteki ismi değiştirilebilir bir şey. İsterse ilerde değiştirebilir. Böyle birkaç kişi tanıyorum, adım şu ama ailem bana böyle der diyen. Rahat olun sıkmayın canınızı. İsimleriyle yaşasın, mutlu olsun yavrucuk.

Peygamberimizin ismini koymaman önemli değil.Önemli olan peygamberimizin sevgisiyle yetiştirebilmek.
Bir de içinden o ismi koymak geçtiyse niye doğduğu güne denk gelirse koyarım gibi bir düşünceye saplandın ki.İçinden geçtiyse hangi gün doğarsa doğsun koysaydın.Adı muhammet olmadı da,anlamı güzel başka birşey olsa ne olur.İyi bir evlat olsun.İki isim koymak iş hayatında çok zorluk çıkartıyor.Evde başka,kimlikte başka isim kullanmak hem resmi dairede,hem çocuk için zorluk oluyor.

Eh biraz kimlik karmaşası yaratır cocukta, ama eşinizin tezi de haklı.

Sadetle aramdaki mesafeyi kısaltırsam iciniz rahat olsun, siz Allaha verdiğiniz sözü tutmuşsunuz. Kimlikte ne yazdığının bir önemi var mı?

bir de peygamber efendimiz (s.a.v) doğum günü 20 nisan. :)

esiminde dedigi bu onemli olan kulagina okuyup ilk o isimle htap etmemiz...
aslinda bu kadar cok takmiyordum taki gecen gun bir tanidigimla bu konuyu konusunca verdigi cevap sen bunu adak niyetine demissin....
yani cocugum saglikli olsun kurban kesecem sende oglum o gune denk gelirse o ismi koyacam demissin ama koymamissin....
bunu duyunca cok uzuldum hic aklimdan cikmiyor ilim adami biride yok sorayim...ama icimi rahatlattiniz cok tesekkur ederim...

ne bilim oyle dini gunlerden bahssederken komsumla oyle icimden gecti....dogru kimlik karmasasi cok yasar iki isimle ben bile ccok yasadim iki isim kullanarak...ailem akrabalarim bir isim okul arkadaslarim baska isim....yeni yeni herkes gercek ismimle telaffuz etmeye basladi.... dediginiz gibi herseyden once ALLAHA laik bir evlat olarak yetistirmek...
kimlikte ne yazdiginin benim icin hic bir onemi yok...sadece icimde biraz burukluk sozumun arkasinda duramamanin verdigi uzuntu var esimi dinledigim icin....
ama simdi icim daha rahat saolun...

Hz. Muhammed (s.a.v) doğum tarihi 571- 20 nisan...

Önemli olan kulağa okunan isim.

Yani sözünüzü tutmuş koymuşsunuz 1. veya 2. olmasının bir önemi yok

Evde başka okulda başka ismim olmasını ben istemezdim madem yurt dışındasın eşinde haksız sayılmazmış...

Son düzenleme:
2007 Yılı Mübarek Aylar, Mübarek Günler ve Geceler | Kandil.WordPress.com

benim amacim her iki ismide yazdirmakti evdede her iki ismi kullanmakti....bu verdigim linktede 30 mart 5 nisan kutlu haftasi diye geciyor.... ogun dogum gunu dememin sebebi gece haberlerinde soylemisti yoksa benimde bilgim yoktu....

Ya hiç takılma bunlara.Ve çocuğa kimlikte başka,evde akraba arasında başka isim söylettirme.Bir isim illa kuranda geçecek diye de bir şart yok.Anlamının güzel olması önemli.Okul iş ve çevre hayatındada telefuzu kolay ve anlaşılır olması lazım.Eşin haklı.İslama bu kadar peygamberimize bu kadar düşmanlık varken,yabancı bir ülkede zorluk yaşar çocuk.Ahlakı güzel olsun.Ömrü uzun ve hayırlı olsun.Allah2a verilen en güzel söz bu olur.

Benim babamın da iki ismi var ve herkes nüfus da yazmayan ismiyle hitap ediyor babama ve hiç sorun etmedi bunu şimdiye kadar. Siz zaten kulağına Muhammet ismini okumuşsunuz o yüzden bence içiniz rahat olsun.

18inden sonra çocuk kendi ismini değiştirebiliyor benim abimde öyle yaptı
Çocuğunuzun büyüme döneminde bunu aşılayın ona
Yaşı geldiğinde yapar inşALLAH

bir de peygamber efendimiz (s.a.v) doğum günü 20 nisan. :)

:)) miladi takvime göre evet 20 nisan ama islam alemi hicri takvimi kullanır. Rebiulevvel ayinin 12 sidir. Yani bizim mevlid kandili dedigimiz gece.

bu iki takvim arasında yaklaşık 10 gün olduğu için her yıl 10 gün erkene gelir. Tıpkı ramazan Bayramı'nda vs olduğu gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…