• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikri olanlar bi bakabilir mi

zzz672

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
68
11
3
39
Herkese selamlar ben bosanmak uzereyim esimden hem maddi hemde manevi siddet gordum iki yildir evliyiz bu surecte surekli hakaret asagilama siddet hatta bir defasinda burnumu kirdi hastanelik etti beni sikayetci olmadim kapiya carptim dedim hep cok seviyorum belki duzelir dedim ama onca fedakarligima ragmen gecenlerde kucuk bir tartismada evi terk edip babasi gile gitti ben de kendi memleketime dondum bir ay oncesine kadar bosansak da tek kurusunu istemem diyordum ama artik isler degisti bana yaptigi onca eziyetin bedeli olsun istiyorum ikimizde calisiyoruz ama onun maasi benim iki katim sadece bir arabamiz var ama ben maddi manevi tazminat acmak istiyorum bunun icin nasil bir yol izlemeliyim fikri olan var mi

İzlemeniz gereken yol basit çıkıyosunuz evden bi hukuk bürosuna gidiyosunuz avukat buluyorsunuz vekalet veriyorsunuz ve keyfinize bakıyorsunuz

Bu arada maddi tazminata muhtemelen hükmedilmez zaten kapıya çarptım demişsiniz çünkü adam da çok zengin değilse manevi tazminattan da çok bir şey beklemeyin donuna kadar almazlar yani kısacası

Çekişmeli boşanın o zaman. Tazminata hak kazanabilmeniz için söz konusu mağduriyetlerinizi ispatlamanız gerek. Keşke burnumu kapıya çarptım diyeceğinize bir darp raporu alsaydınız. Arabanız evlilik sonrası eşiniz ya da sizin tarafınızdan alındıysa (miras kalma vb. farklı bir durum yoksa) yarısını alırsınız.

Bunun dışında boşanma davasında talep edebileceğiniz tedbir nafakası, yoksulluk nafakası gibi nafakalar mevcut ancak avukatınız somut duruma göre daha iyi değerlendirir

Back
X