- Konu Sahibi bensiz_sewme
-
Evet bu da olabilir yarın kyk yı arayayım. İyi ki yazdım buraya iyi ki varsınız kk prensesleri :) bir sürü fikir verdinizonu bir öğrenin atıyorum 6 aysa 1500 lirayı oraya yatırır gerisini ablanıza verirsiniz borcunuz azalır ama 1 sene kazanırsınız fazladan kpss çalışma dönemi de size kalır.
Bunu başaran birsürü insan vardır eminim. Uygun bir iş bulursam değerlendireceğimhem çalışıp hemde kpss hazırlanabilirsin canım ama tabi çok ağır bi iş olmayacakki derslerinede çalışabilesin.
Borç üzerine borç yaparsın. bence de iş bulmayı deneİyi geceler herkese. Sizlere bişey danışmak istiyorum. Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
Benim sorunum öğrenim kredisi geri ödemeleriyle ilgili. 9bin e yakın borcum var. Aylık 247 liradan 36 ay taksit şeklinde ödeme planım. Yarın ilk taksidin son ödeme günü. İşim yok, meteliğe kurşun atıyorum. Babamın kredi aldığımdan haberi yok. Üstelik üzerime ufak bir yerin tapusu var. Bazı nedenlerden dolayı benim üstüme yaptı babam tapuyu. Üzerime tapu olmasaydı iş bulana kadar ödemeyecektim borcu. Yani sonuç olarak 3.5 atıyorum.
Şöyle bişey düşündüm sizce uygun olur mu.. Ablam var evli. Bi de yeğenim var 4 yaşında. Ablam yeğenimin doğumundan itibaren para biriktirmeye başladı oğlunun geleceği için. 8bin e yakın parası var. 3 bin borç verir misin dedim tamam dedi. Ama içim rahat değil. Yani tekrar kpss yi deneyeceğim. Ne zamana işim olur? ne zaman geri öderim? bilmiyorum. Siz ne dersiniz uygun olur mu? Sonuçta çocuğu için biriktiriyo. Bi de ömrüm yeter mi borcu ödemeye sorusu da beynimi kemiriyor..
Evet çok mantıklı. Acaba işten sonra ders çalışabilir miyim. İşletme mezunuyum kpss a ya hazırlanıcam. Bi de küçük şehirde yaşıyorum iş bulmak sıkıntı. Bim e falan başvurayım mı sizce. Babam ne der bilmiyorum gerçi
Borç üzerine borç yaparsın. bence de iş bulmayı dene
Bence şu an için en mantıklı çözüm. Borç aldığın kişide yabancı değilmiş. Kafan rahat olur ders çalışırsın
Markette tanıtım işi çok yorucu oluyormuş sanırım ama bilmiyorum tam. Tanıtım için marketlere mi soracağım yoksa internete ilan mı veriyorlar? Aylık 300 liraya ne iş yapabilirim ya hem ders çalışmaya vaktim de olur :|Marketler hemen alır aslında
Markette tanıtım işlerine gitsen daha çok kazanırsın
Aklıma takılan,mezun olduktan sonra 2 yıl ne yaptınız? Yani çalışmadınız mı onu merak ettim ben şahsen.
Ben olsam part time bile olsa iş bulurdum ya da ailemden destek alırdım.Aylık 200 küsür çok bişe değil ki canım
Ailenizin yerinde olsam bu umursamazlığınıza ciddi tepkiler verirdim..Hem onlardan habersiz alıyorsunuz krediyi hemde erteletmeye geç kalıyorsunuz..
Ablanızdan borç almanızıda doğru bulmuyorum açıkçası, ben olsam gardımı alır aileme açıklardım durumu
benim öğrenim kredim 6 bin lira civarına yükseldi... üzerine gelen faizlerden dolayı...halada 1 kuruş ödeyemedim... 2 sene evvel vergi dairesine düştü ...üzerimde e-haciz var... yani kredi çekemiyorum...iş yerinden maaşım bankaya yatarsa maaaşımın 1/4 ini kesecekler... maşımıda elden aldığım için sorun olmuyor şimdilik... torba yasaya göre ve bizim muhasebescinin söylediğine göre faizi yarı yarıya düşecekmiş...yani borcum...4,500 tl civarında olacak... nasıl ödeyeceğim bilemiyorum... eninde sonunda bu parayı bir şekilde devlet benden tahsil edecek.. bu arada ben 2002 mezunuyum o zamandan beri hiç ödeme yapmadım...öğrenim kredisi olduğu için başka bir yaptırımı olmadı şimdiye kadar... Alllah yardımcın olsun ne diyim...sende bu tapu meselesini bu konularda bilgili biriyle görüş...nasıl bir sorun çıkabilirmiş diye...İyi geceler herkese. Sizlere bişey danışmak istiyorum. Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
Benim sorunum öğrenim kredisi geri ödemeleriyle ilgili. 9bin e yakın borcum var. Aylık 247 liradan 36 ay taksit şeklinde ödeme planım. Yarın ilk taksidin son ödeme günü. İşim yok, meteliğe kurşun atıyorum. Babamın kredi aldığımdan haberi yok. Üstelik üzerime ufak bir yerin tapusu var. Bazı nedenlerden dolayı benim üstüme yaptı babam tapuyu. Üzerime tapu olmasaydı iş bulana kadar ödemeyecektim borcu. Yani sonuç olarak 3.5 atıyorum.
Şöyle bişey düşündüm sizce uygun olur mu.. Ablam var evli. Bi de yeğenim var 4 yaşında. Ablam yeğenimin doğumundan itibaren para biriktirmeye başladı oğlunun geleceği için. 8bin e yakın parası var. 3 bin borç verir misin dedim tamam dedi. Ama içim rahat değil. Yani tekrar kpss yi deneyeceğim. Ne zamana işim olur? ne zaman geri öderim? bilmiyorum. Siz ne dersiniz uygun olur mu? Sonuçta çocuğu için biriktiriyo. Bi de ömrüm yeter mi borcu ödemeye sorusu da beynimi kemiriyor..
3 bin nedir ya? Tabii ki ödersin...kaldı ki ödemeden vefat edersen ( Allah korusun) emin ol ablan için sana üzülmekten giden 3 bini düşünmek aklına gelmezİyi geceler herkese. Sizlere bişey danışmak istiyorum. Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?