• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikriniz önemli

bensiz_sewme

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
207
18
643
36
Sivas
İyi geceler herkese. Sizlere bişey danışmak istiyorum. Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.

Benim sorunum öğrenim kredisi geri ödemeleriyle ilgili. 9bin e yakın borcum var. Aylık 247 liradan 36 ay taksit şeklinde ödeme planım. Yarın ilk taksidin son ödeme günü. İşim yok, meteliğe kurşun atıyorum. Babamın kredi aldığımdan haberi yok. Üstelik üzerime ufak bir yerin tapusu var. Bazı nedenlerden dolayı benim üstüme yaptı babam tapuyu. Üzerime tapu olmasaydı iş bulana kadar ödemeyecektim borcu. Yani sonuç olarak 3.5 atıyorum.

Şöyle bişey düşündüm sizce uygun olur mu.. Ablam var evli. Bi de yeğenim var 4 yaşında. Ablam yeğenimin doğumundan itibaren para biriktirmeye başladı oğlunun geleceği için. 8bin e yakın parası var. 3 bin borç verir misin dedim tamam dedi. Ama içim rahat değil. Yani tekrar kpss yi deneyeceğim. Ne zamana işim olur? ne zaman geri öderim? bilmiyorum. Siz ne dersiniz uygun olur mu? Sonuçta çocuğu için biriktiriyo. Bi de ömrüm yeter mi borcu ödemeye sorusu da beynimi kemiriyor..

Ablandan borc alabilirsin tabide , gelecek ay ne olcak?
Ondan sonraki ay kredi ne olcak, yani 3 binmi kaldi kredi ?
Hepsini krediye verip bitirecekseniz , ablandan alman uygun ama hemen bir is bulup geri odersin...

borcu borçla kapatmak hepimizin istemediği şey ama borç aldığınız kişide yabancı değil.ödersin ama ablandan aldığın borçla tamamen kapanmayacak borç geri kalanını ne yapacaksın?

3bin dediğin nedir ki
2-3 ay mağazada çalışsan ödersin
Toplam borcum 9 bin. Ablamdan 3 bin alırsam 1 senelik taksidimi öderim kafam rahat kpss ye çalışırım diye düşünmüştüm

Ablandan borc alabilirsin tabide , gelecek ay ne olcak?
Ondan sonraki ay kredi ne olcak, yani 3 binmi kaldi kredi ?
Hepsini krediye verip bitirecekseniz , ablandan alman uygun ama hemen bir is bulup geri odersin...
yok 3 bin kalmadı. Borcum 9bin e yakın. 3bin bir senelik taksit toplamı yapıyor. Kafam rahat kpss çalışırm diyorum ama bilmiyorum. Borcun vergi dairesine düşmesinden korkuyorum. Borç alırsam 1 seneden aşağı geri ödeyemem

bu kadar borcla kpssye umut baglamak sence dogrumu ? git iyi kotu ayrimi yapmadan bir is bul kendine ablandan aldigin paraya karsilik kazandigin parayi ablanin hesabina yatirir borcunu odersin

borcu borçla kapatmak hepimizin istemediği şey ama borç aldığınız kişide yabancı değil.ödersin ama ablandan aldığın borçla tamamen kapanmayacak borç geri kalanını ne yapacaksın?
Evet kapanmayacak. Ben erteletmeyi kaçırdım ama ödemeler düzenli olunca da erteletme şansı varmış. O zamana kadar kpss ya da iş olmazsa 1 sene erteletirim diye düşünüyorum ama saçmalıyor muyum :(

İyi geceler herkese. Sizlere bişey danışmak istiyorum. Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.

Benim sorunum öğrenim kredisi geri ödemeleriyle ilgili. 9bin e yakın borcum var. Aylık 247 liradan 36 ay taksit şeklinde ödeme planım. Yarın ilk taksidin son ödeme günü. İşim yok, meteliğe kurşun atıyorum. Babamın kredi aldığımdan haberi yok. Üstelik üzerime ufak bir yerin tapusu var. Bazı nedenlerden dolayı benim üstüme yaptı babam tapuyu. Üzerime tapu olmasaydı iş bulana kadar ödemeyecektim borcu. Yani sonuç olarak 3.5 atıyorum.

Şöyle bişey düşündüm sizce uygun olur mu.. Ablam var evli. Bi de yeğenim var 4 yaşında. Ablam yeğenimin doğumundan itibaren para biriktirmeye başladı oğlunun geleceği için. 8bin e yakın parası var. 3 bin borç verir misin dedim tamam dedi. Ama içim rahat değil. Yani tekrar kpss yi deneyeceğim. Ne zamana işim olur? ne zaman geri öderim? bilmiyorum. Siz ne dersiniz uygun olur mu? Sonuçta çocuğu için biriktiriyo. Bi de ömrüm yeter mi borcu ödemeye sorusu da beynimi kemiriyor..
Ne iyi bir ablanız var, maşallah.
Nazarım değmesin ama çok imrendim.

Evet kapanmayacak. Ben erteletmeyi kaçırdım ama ödemeler düzenli olunca da erteletme şansı varmış. O zamana kadar kpss ya da iş olmazsa 1 sene erteletirim diye düşünüyorum ama saçmalıyor muyum :KK43:
kpss olmazsa yada istediğin gibi bi iş olmazsa 1 sene boş boş bekleyecekmisin canım.gir bi yere geçici çalış

bu kadar borcla kpssye umut baglamak sence dogrumu ? git iyi kotu ayrimi yapmadan bir is bul kendine ablandan aldigin paraya karsilik kazandigin parayi ablanin hesabina yatirir borcunu odersin
Haklısın işe girip çalışıp borcumu ödemem daha mantıklı ama kpss a için bi daha şans veremem kendime. Ama çok haklısın

Çalışırkende kpssye çalışabilirsin
Borç 9000 ama 247 lira ödemeli
Önce ablanın parasını öde yada şöyle yap
Hemen bi işe gir önce ablanın parasını öde sonra önümüzdeki senenin parasını çıkart yani enaz bin liradan 6 ay çalış

Sonrada işten çık KPSS çalış

Ablan esine mahcup olursa sonucta birikimde enisteninde soz hakki var kpss calis ama bir yandanda ise girip calusmalisin
Yok bu para ablamın. Yani eşinin verdiği harçlıklarla kendi biriktirdi.

Ne iyi bir ablanız var, maşallah.
Nazarım değmesin ama çok imrendim.
İyidir ablam bazen anlaşamasakta :)

kpss olmazsa yada istediğin gibi bi iş olmazsa 1 sene boş boş bekleyecekmisin canım.gir bi yere geçici çalış
Doğru söylüyorsunuz ama kpss a çok emek gerektiriyo. Sizce 1 sene şans vermeyeyim mi kendime

yoo ama ne kadar düzenli ödeme gerekiyormuş?
Bunu hiç bilmiyorum

Çalışırkende kpssye çalışabilirsin
Borç 9000 ama 247 lira ödemeli
Önce ablanın parasını öde yada şöyle yap
Hemen bi işe gir önce ablanın parasını öde sonra önümüzdeki senenin parasını çıkart yani enaz bin liradan 6 ay çalış

Sonrada işten çık KPSS çalış

Evet çok mantıklı. Acaba işten sonra ders çalışabilir miyim. İşletme mezunuyum kpss a ya hazırlanıcam. Bi de küçük şehirde yaşıyorum iş bulmak sıkıntı. Bim e falan başvurayım mı sizce. Babam ne der bilmiyorum gerçi

Back
X