fikrinize ihtiyacım var kızlar

venus12

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
788
801
303
Ankara
kızlar bu konuda sizin de fikrinizi almak istedim şimdi benim erkek arkadaşm çalışıyor ben öğrenciyim bir yere gittiğimizde hesebı sürekli ortak ödüyoruz tatile filan da gittik hesabı hep ortak ödedik yani bana sen de ver demiyo ama ben kendim rahatsız olduğum için masaya koyuyodum hesap geldiği zaman o da hep aldı hiç bi zaman dur canım sen öğrencisin ben ödeyeyim demedi böyle demesi gönlümü hoş ederdi yani yanlış anlamayın o ödesin hep demiyorum ben zaten çok yüklenecek bi insan değilim yine veririm ama hiç demedi dur ben ödeyeyim diye mesela tatil planı yaptığımız zamanlarda hep canım bu aralar harcamalarına dikkat et çok harcaman bak tatile gidcez para biriktir diyo sizce bu normal bişey mi sonuçta ben öğrenciyim o çalışıyo

kızlar bu konuda sizin de fikrinizi almak istedim şimdi benim erkek arkadaşm çalışıyor ben öğrenciyim bir yere gittiğimizde hesebı sürekli ortak ödüyoruz tatile filan da gittik hesabı hep ortak ödedik yani bana sen de ver demiyo ama ben kendim rahatsız olduğum için masaya koyuyodum hesap geldiği zaman o da hep aldı hiç bi zaman dur canım sen öğrencisin ben ödeyeyim demedi böyle demesi gönlümü hoş ederdi yani yanlış anlamayın o ödesin hep demiyorum ben zaten çok yüklenecek bi insan değilim yine veririm ama hiç demedi dur ben ödeyeyim diye mesela tatil planı yaptığımız zamanlarda hep canım bu aralar harcamalarına dikkat et çok harcaman bak tatile gidcez para biriktir diyo sizce bu normal bişey mi sonuçta ben öğrenciyim o çalışıyo

aylık gelirine bağlı ama anlattığına göre, her defasında paranı alması hiç itiraz etmemiş olması bi eksi bence, gelecek içinde güzel bi gösterge. burda eşinin cimriliğinden yakınan çok arkadaş var çünkü. ama yinede aylık gelirini bilmek lazım, mesela asgari ücretmi

yok canım asgari ücret değil 2 500 3000 arasında değişiyo durumu kötü olsa tamam diycem de öyle de değil bi de bugün dedim ki laf arasında gemi turları çok güzel oluyomuş okul bitip işe girince para biriktirip gitmek istiyorum dedim o da ee o kadar işe başlıycan bana da sen ısmarlarsın artık dedi ben de şakayla karışık dokundurmak amaçlı doğru ben öğrenciyken sen çalışıyoken bana tatil ısmarladın sanki dedim herkes kendi parasını kendi ödüyodu dedim bu kez de tavır yaptı sen kendin parayı verdin dedi ben kendi hesabını ödemek isteyen birine engel olmam dedi ama sen de almasaydın beni gönlüm daha hoş olurdu dedim ben öyle bi şey demem dedi neyse kapatalım bu konuyu dedi

Son düzenleme:
İlişkilerde para konusu cidden çok çirkin.
Baştan nasıl alışılırsa öyle gidiyor.
Şu saatten sonra farklı bir davranış beklemek manasız bence.

yok canım asgari ücret değil 2 500 3000 arasında değişiyo durumu kötü olsa tamam diycem de öyle de değil bi de bugün dedim ki laf arasında gemi turları çok güzel oluyomuş okul bitip işe girince para biriktirip gitmek istiyorum dedim o da ee o kadar işe başlıycan bana da sen ısmarlarsın artık dedi ben de şakayla karışık dokundurmak amaçlı doğru ben öğrenciyken sen çalışıyoken bana tatil ısmarladın sanki dedim herkes kendi parasını kendi ödüyodu dedim bu kez de tavır yaptı sen kendin parayı verdin dedi ben kendi hesabını ödemek isteyen birine engel olmam dedi ama sen de almasaydın beni gönlüm daha hoş olurdu dedim ben öyle bi şey demem dedi neyse kapatalım bu konuyu dedi

bu tarz erkekler piyasada çok.. bu kişiyle ne tür bir birlikte içindesin bilemem.. gönül eğlendiriyor olabilirsin, ya da ciddi düşünüyor olabilirsin.. ama her ne olursa olsun bu ve bunun gibi erkek müsveddelerinden uzak durman gerektiğini söyleyebilirim..başka da bir sözüm yok...

ben üniversitedeyken o zamanki erkek arkadaşım çalışan biriydi.

en küçük bir şeyin bile parasını bana ödetmezdi. hatta onun yerine bir iki akbil basmıştım hemen'sen öğrencisin olmaz öyle'deyip akbilime yükleme yapmıştı.

yani kısaca erkek arkadaşın cimri birine benziyor. dikkatli olmak lazım.

Ben olsam çok rahatsız olurdum herhalde. yaptığı hem düsüncesizlik hem hanzoluk. Sen öğrencisin , o çalışıyor. İkincisi açık açık paradan bahseden erkekler bence görmemiş. Sana sen para biriktir demesi görgüsüzlük bence.
İnsanın geliri az olabilir ama bunun görgüyle hiçbir ilgisi yok. Bir erkek asgari ücret de alsa bu şekilde konuşmamalı.
Elisıkı erkeklere zaten hiç tahammül edemiyorum. Sen bizden ne konuda akıl istiyorsun şekerim :) Evlenirsen bu adam elisıkı olmaya devam edecek. Bu adamı gerçekten seviyor musun, niyetin ciddi mi?

Ne zamandır birliktesiniz?
Kimi erkek cimridir, cebinde akrep vardır.
Kimisi "madem kadın-erkek eşitliği diyorsunuz, al sana eşitlik" mantığındadır.
Kimisi ödeyemez, durumu yoktur.
Ama şimdiye kadar duyduğum en düşündürücü cevap şuydu... Bir arkadaşım aynı durumdaydı, ayrılırken bir punduna getirip sormuş, biraz da laf koymuş. Adam da, "evlenip senin maddi sorumluluğunu almak niyetinde olmadığımı gör diye" cevabını vermiş. Belki ciddiydi belki sırf kıllığına yaptı, orasını bilemem.

Maaşı gayet iyiymiş. Bu maaşı alan bir kadın olsa, adam çalışmasa, kadın çok rahat para harcardı sevdiği adama.
Bu arada çok güzel bir an yakalamışsın, lafı araya sıkıştırmak için aferin :)))) İyi oturtmuşsun gediğine.
O da çok pişkinmiş. Benim çok sevdiğim bir arkadaşım var , erkek ... normal arkadaşım. O bile kaç seferdir hesabımı ödüyor, elimi cebime attırmıyor üstelik o.O
Sahiplenmeden ileri geliyor bu.
Yani bilmiyorum, her seferinde de elini cebine atmana izin vermesi biraz pinti olduğunu gösterir. Son derece pinti diyemem. Ama pinti.
Son derece pinti birine denk geldiğim için, pintiliği ayırabiliyorum kademe kademe :) Benim ki, kendi hesabınıda bana ödettirirdi.
Her şeyi ben ısmarlar ben yapardım. Ya da en kötü herkes kendininkini öderdi.
Ama seninki de yakında kendininkileri ödettirecek herhalde, "ısmarlarsın" filan ne demek :) Komik, şakayla karışık Sadri Alışık yapmaya çalışıyor ama dediğim gibi iyi oturtmuşsun. Ya şimdi bana kızacaklar ama, bir iki daha idare edip ayrıl bence bundan. Bunun evliliği de var. Para mevzularının idare edilemediği evlilikler pek yürümüyor.
Erkek dediğin para mevzularında gururlu olmalı. Ne o öyle ısmarlarsın filan? Yüzsüz.
Kız da , erkeğin parası olmadığında, bunu hissettiğinde "hayatım hadi gel bu sefer benden" demeli ve o gün öyle dışarı çıkmalılar.

işte benim de kafam karışık bu konuda bana da cimri gibi geldi ama kendisi sen para vermezsen ben istemem ki öderim kendim diye ben verdiğim için alıyomuş ama ben de hesap geldiğinde kenara çekilp durmak istemiyorum parayı çıkarıyorum ama o almasın istiyorum sen dur dedin istiyorum ama hiç öyle olmuyor her defasında alıyor bence kadın erkek eşit diyo her zaman ben de doğum günü yaklaşıyo hafta sonu 2 günlük bi tatil ayrladım hafta sonu için otel ücretini de kredi kartından çektirdim direkt hediye filan derken bi bursumu oraya verdim sırf görsün de utansın die çünkü kendisi hiç böyle bi şey yapmamıştı umarım işe yarar

işte benim de kafam karışık bu konuda bana da cimri gibi geldi ama kendisi sen para vermezsen ben istemem ki öderim kendim diye ben verdiğim için alıyomuş ama ben de hesap geldiğinde kenara çekilp durmak istemiyorum parayı çıkarıyorum ama o almasın istiyorum sen dur dedin istiyorum ama hiç öyle olmuyor her defasında alıyor bence kadın erkek eşit diyo her zaman ben de doğum günü yaklaşıyo hafta sonu 2 günlük bi tatil ayrladım hafta sonu için otel ücretini de kredi kartından çektirdim direkt hediye filan derken bi bursumu oraya verdim sırf görsün de utansın die çünkü kendisi hiç böyle bi şey yapmamıştı umarım işe yarar

beyimiz pk bi pişkin,hiç utanacağa benzemez.

boşuna masraf yapma bence.

Bizim burda anasının adam edemediğini ben mi adam edeceğim derler, kimse sonradan değişmez.

cimriyse,cimridir...

Hiç de acınacak bir hali yok. Maaşı gayet iyi. Hoş,karakteri oturmuş olsaydı,cimri olmasaydı sen son kuruşuna kadar harcar,hiç de pişman olmazdın.Değmez bu adama(!) Ayrıl gitsin.:ssz:

9 aydır birlikteyiz niyetimiz normalde ciddiydi ciddi düşünerek başlamıştık ama bu tarz şeyler kafamı karıştırıyo hem de çok bi de annesinin maaş kartı hep babasında duruyomuş çekip ihtayıcı kadar annesine veryorum gerisini evin ihtiyaçları için harcıyomuş ben de öyle yapmak isterm demişti bi kere laf arasında ben de ben öyle bi şey istemem maaş kartımı kocama vermek istmem ama tabiki ein ihtiyaçlarını birlikte karşıları ama ben o kadar çalıp ki zor bi meskeğim olacak tıp okuyorum sonrada maaşımı kendimş çekemeyip kocamdan harçlık alır gibi almak gücüme gider dedim o da niye benim annem yapıyo olması gerken bu evlilkte senin paran benim paran yok para erkekte toplanmalı filan dedi çokkk kafan karışık çookk

9 aydır birlikteyiz niyetimiz normalde ciddiydi ciddi düşünerek başlamıştık ama bu tarz şeyler kafamı karıştırıyo hem de çok bi de annesinin maaş kartı hep babasında duruyomuş çekip ihtayıcı kadar annesine veryorum gerisini evin ihtiyaçları için harcıyomuş ben de öyle yapmak isterm demişti bi kere laf arasında ben de ben öyle bi şey istemem maaş kartımı kocama vermek istmem ama tabiki ein ihtiyaçlarını birlikte karşıları ama ben o kadar çalıp ki zor bi meskeğim olacak tıp okuyorum sonrada maaşımı kendimş çekemeyip kocamdan harçlık alır gibi almak gücüme gider dedim o da niye benim annem yapıyo olması gerken bu evlilkte senin paran benim paran yok para erkekte toplanmalı filan dedi çokkk kafan karışık çookk

:53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53:

Bir dakika bile düşünme.Eş değil köle arıyor paşa.:ssz:

Eh zihniyetini belli etmiş işte daha ne yapsın anlaman için şekerim ? Durma kaç bence. O rezerve yaptığın otelden de alabiliyosan ya paranı al, olmazsa da bir arkadaşınla git. Bu zırtoyu bir de şımartma.

benim fikrime göre bir erkekçalıştığı ve durumu iyi olduğu halde sevdiği kıza para ödetiyorsa bu ilerisinin özetidir bence...yani perşembenin gelişi çarşambadan belli demektir bu...tamam hep erkek ödesin demiyorum ama çalışan bi erkek bu ve kızda öğrenci...çok absürt bişey bu adamın yaptığı...şimdiden böyleyse yarın evlendikeri zaman cimri tavırları yıldırır konu sahibine tavsiyem açıkça sorun demiyorum ama ilerde göze alabiliyorsanız cimri biriyle evli olmayı o szin bileceğiniz bişey..., ben pek iyi bir sonuç çıkaramadım burdan...ama nasıl halledilir bi cevapda bulamadım şuan...ben bu durumda olsam napardım? sanırım açık açık sorardım,

oldu canım başka bi rican varmı? nedemek emredersin..hayret bişey yaa,,olur sen senelerce oku çalış didin...meslek sahibi ol..ana baba okutana kadar neler çeksin, sonra elin adamına ver maaş kartını, ihtiyacın oldukça sıkıla büzüle harçlık ister gibi eizl büzül karşısında...
bu adam güzel bi terketmeyi hakediyor emin ol....hayret bişey ne demek yaa olması gerekn bu diye bilmiş bilmiş konuşuyor...ben ömrümde duymadım böyle bişey...evin ihtiyaçları elbet karşılanır ortakça, ama maaş kartını kocaya vermek nedemek...konu sahibi kardeşim aklını başına al, koca sömürüsü ile ömrünü tüketmek istiyorsan evlen...adam açık açık beyan etmiş daha ne diye gelecek planı yapıyorsun anlamadım...kaldı ki gittiğiniz heryerde hesaplar daha şimdiden ortak ödeniyorsa ve bir erkek olarak bundan gocunmuyorsa ben onun erkeklik gururundan şüphe ederim...şimdiden böyle davranan evlenince yandın sen ben sana diyim güzelim...bu adam kendine sömürecek kadın arıyor...yavaştan da zemin hazırlıyor kıyın kıyın belirtiyor ki, ilerde tepki verecek olursan, ben sana demiştim evlenmeseydin ozaman benle...bizde böyle...yersen diyecek...

o hep bunu diyo sen vermezsen ben almam öderim ben zaten hepsini kendim ödeyecekmişim gibi geliyorum ama sen verince de almamazlık yapmam kendi hesabını ödemek bi kzın da hakkı ona engel olmam diyo açık açık ama ben de vermemezlik yapamıyorum kendimi kötü hissediyorum o almasın istiyorum ben dururken sana düşmez desin gönlümü hoş etsin istiyorum ama olmuyo yaaa hep ben engel olmam diyo konusu açıldığında

sonuçta sen çalışmıyorsun sevgilininde maaşı fena değil .sana para harcatması ve bu konu yapması çok çirkin .para briktir diyor bide .ya bilmiyorum bana çıkarcı biri gibi geldi .pek para harcamak istemiyor senin için gibime geldi

o hep bunu diyo sen vermezsen ben almam öderim ben zaten hepsini kendim ödeyecekmişim gibi geliyorum ama sen verince de almamazlık yapmam kendi hesabını ödemek bi kzın da hakkı ona engel olmam diyo açık açık ama ben de vermemezlik yapamıyorum kendimi kötü hissediyorum o almasın istiyorum ben dururken sana düşmez desin gönlümü hoş etsin istiyorum ama olmuyo yaaa hep ben engel olmam diyo konusu açıldığında

ya diyeceğini demiş zaten sende öde diyor yani

Back
X