fikrinize ihtiyacım var kızlar

Yok şimdi bu eşitlik falan bahanesi altında çok daha çirkin olan şu bence;

Hesabın ikiye bölünmesi!

Buna hiç tahammülüm yok.Hani bu yemekte benden olsun diyerek kadın ısmarlar o gün o ayrı;ama hesabı bölüşmek çok çirkin.

Lütfen ben erkeğe hesap ödetmem mantığında olanlar bile şu aynı masada hesabı bölüşmesinler bence.Çetelesini tutmasınız bile bazen siz bazen o ödesin,ödeşmiş olursunuz(!)

bende bi kez biriyle görüşmüştüm çıkmıyoruz ama tanıştık kahve içmeye gittik neyse bu hesabı ödedi ilk gün olduğu için. sonra birdaha görüşmek istedi benimde o gün karnım açtı yemek yemeden çıkmıştım dedim ben yemek yicem masaya oturduk makarna söyledim dedim ki sende ye bişeyler iç bu ne yedi ne içti. ama hesabı ben ödücem zaten yese içsede kendim yemek yemek istedim çünkü. neyse hesabı öderken bu 10 metre geride durdu.sinemaya gitmiştik o zamanda beleş bir alana bir bedava olan varya ondan yararlandık :D zaten birdaha da görüşmedik :D yani ilk aşamada genelde erkekler daha bu tarz şeylere dikkat ederler. altında son model arabası olan cimri bir adamdı anlayacağınız :D

Kendimi elimi cebime atarken düşünemiyorum sevgilim oracıkta terkeder beni
topuğuma sıkar:9:
Yeri geldimi kadın dediğin...diye söze başlamayı bilirler
Erkek dediğinde bayana hesap ödetir mi ya.
Asla ödemem yer totosuna tekmeyi.
Ayrıcada senin ki en kötü numunelerden bilesin cimri kurnaz adamın herşeyi alengirlidir

kızlar bu konuda sizin de fikrinizi almak istedim şimdi benim erkek arkadaşm çalışıyor ben öğrenciyim bir yere gittiğimizde hesebı sürekli ortak ödüyoruz tatile filan da gittik hesabı hep ortak ödedik yani bana sen de ver demiyo ama ben kendim rahatsız olduğum için masaya koyuyodum hesap geldiği zaman o da hep aldı hiç bi zaman dur canım sen öğrencisin ben ödeyeyim demedi böyle demesi gönlümü hoş ederdi yani yanlış anlamayın o ödesin hep demiyorum ben zaten çok yüklenecek bi insan değilim yine veririm ama hiç demedi dur ben ödeyeyim diye mesela tatil planı yaptığımız zamanlarda hep canım bu aralar harcamalarına dikkat et çok harcaman bak tatile gidcez para biriktir diyo sizce bu normal bişey mi sonuçta ben öğrenciyim o çalışıyo

Bence bu normal eskıdendı o:52::52::52::52::52: erkeklerın bayana para harcatmaması:) :1::1::1::1::1:merak etme onun çalısıyor olması anca kendıne yetecek kadardır belkı aılesınede yardımcı oluyordur bunuda sana soylıyemıyordur kımse kımsenın yükünü cekecek zamanda degılız zaten hayat pahalı bu yuzden bu konuda takıntılı olma canım sen onunla mutluysan bereberken senı mutlu edebılıyorsa tadını öıkart :34::34::34::34:oyle olsa evli kadınların hiç biri çalışmazlardı ama sımdı bekar ken calısmayan bayanlar evlenınce çalısmak durumunda kalıyor bunu dusun ve rahat ol :33::33::33::33::33::33:

Bu ne ya???

Ben de erkeğin sürekli ödemesinden yana değilim tabiki. Ama paranın da ikiye bölünmesi çok çirkin. Benim eşim sevgiliyken bana ödetmemeye çalışırdı, çünkü o çalışıyordu ve ben öğrenciydim. (ki hala öğrenciyim:) ) Ben hayır ben imkanım olduğu ölçüde ödeme yapacağım demiştim. Ki durumum da cidden kötüydü, yine de yemeyip içmeyip para biriktiriyordum. Fakat çoğunlukla o öderdi, ya da ödemek için bahane bulurdu, sana süprizim var gibisinden.

Sevgilin az maaş alsaydı, tamam derdim, hadi gücü yetmiyor. 3000TL az mı ya? İnsan bir yemeğe çıkarır, sen öğrencisin, bir ihtiyacın var mı der yardımcı olmaya çalışır...

Tatil konusunda harika laf sokmuşsun. Maşallah :D Adama bakar mısın, seni tatile götürdüğü yok, çalışınca TATİL ISMARLARSIN DİYO!!! YUH! Üstüne annesinin maaş kartının babasında olduğunu söylüyor...İnanılır gibi değil!!!

Acaba sen Tıp okuyorsun, geleceğin parlak, iyi maaş alırsın diye mi bekliyor? Yok mu böyle tipler, varrr...Hiç belli olmaz..

Bence sen uzak dur bu şahıstan. Cimrinin önde gideni..

Para, amaç olursa çok kötü, hayatı sürdürmek bakımından ise gerçekten çok iyi bir araç.

Konu tamamen sizin özeliniz ve bana kalırsa sizin böyle bir başlık açmanız ve yazdığınız ifadelerin içinde, kendi ifadelerinizle de aslında kişinin bu tutumundan dolayı bir rahatsızlık içerisinde olduğunuz, gayet açık görülmekte.

Sorularınızın cevapları, yine kendi yazdıklarınızın içinde mevcut zaten aslında.

Bu duruma sizin teklifinizle gelindiğini düşünüyorum yazdıklarınızdan.

Lakin, buna rağmen eğer her ikiniz de çalışıyor olsanız ve her ikiniz de aynı gelirlere sahip olsanız dahi, böyle bir meseleye verilecek cevabım değişmez.

Şu anda sizin aranızda en son konu edilmesi gereken şeylerden biri olmalı, bu hani annesinin maaş kartı babada duruyormuş, harçlık veriyormuş tarzında bir ifade.

Bence bu, en güzel flört dönemlerinizde konu edilmesini bırakın, asla akıldan bile geçirilmemesi gereken bir mesele zaten. Böyle bir şey bile, bence çok nahoş bir durum olurdu açıkçası, eğer sizin yerinizde ben olsaydım.

Hesap ödeme konusuna gelince, gerçekten sizin de bu konuda kendinizi rahat hissetmenizi düşünmek adına böyle davranıyor demek pek mümkün değil, yazdıklarınıza bakılırsa.

Siz bir tatilden bahsederken, artık ısmarlarsın demek nasıl birşeydir ki? Hadi hesaplar ödenirken tamam sizi kırmamak ve bu isteğinize saygı duymak adına fedakarlık yaptığını düşünelim, daha hiç teklif edilmemiş bir tatil ısmarlamasını, kendi kendine konu etmek de neyin nesi?!?!

Kısaca; tüm bunlarda bir gariplik ve nahoşluk olmasa dahi, gerçekten sizin kendinizi daha iyi hissetmeniz adına eğer bu durumu kabullenmişse bile, aklı başında bir erkek (ki kadın veya erkek hiçfarketmez ikili ilişkilerde her iki taraf için de zaten böyle olması en doğrusudur diye düşünüyorum) en azından "pekala, madem öyle istiyorsun arada sen, arada ben ısmarlarız ve bu konuyu böylece halletmiş oluruz" "ancak bu her hesapta böyle paylaşarak hesap ödemek çok rencide edici bir durum ve benden böyle birşeyi kabul etmemi isteme, çünkü kendi adıma bunu hiç şık bulmuyorum" diyebilmeliydi.

Nüanslar her zaman çok önemlidir ve olayları ya da insanları doğru değerlendirmek bakımından daima oldukça iyi ve sağlam ipuçları verirler.

Ben Erkek arkadaşımla birlikte çalışıyorum bilgisayar mağazası... sonucda kendi demiştir bana ''ben zaten birini alacaktım gel benimle çalış''.. Her ay maaşımı verir ihtiyacım yok derim ''çok konuşma der!'' Dışarı çıktığımızda ise ben elimi cebime atıcam!! ne haddime..
.. bunu neden anlattım? ikimizde birbirimizin durumunu biliyoruz.. çiftler arasında para muhabbetinin dönmesi çok kötü bir durum olmaz cebinde durumu yoktur vs amenna ama alman usulü yapıcam diye işi cimriliğe götürüyorsa sıkıntı var:) Bide sen öğrencisin bide 2500 3000 maaş alıyor Allah daha çok versin ama aynı zamandada gözünü doyursun:)
aayyy yoruldum:)

kızlar bu konuda sizin de fikrinizi almak istedim şimdi benim erkek arkadaşm çalışıyor ben öğrenciyim bir yere gittiğimizde hesebı sürekli ortak ödüyoruz tatile filan da gittik hesabı hep ortak ödedik yani bana sen de ver demiyo ama ben kendim rahatsız olduğum için masaya koyuyodum hesap geldiği zaman o da hep aldı hiç bi zaman dur canım sen öğrencisin ben ödeyeyim demedi böyle demesi gönlümü hoş ederdi yani yanlış anlamayın o ödesin hep demiyorum ben zaten çok yüklenecek bi insan değilim yine veririm ama hiç demedi dur ben ödeyeyim diye mesela tatil planı yaptığımız zamanlarda hep canım bu aralar harcamalarına dikkat et çok harcaman bak tatile gidcez para biriktir diyo sizce bu normal bişey mi sonuçta ben öğrenciyim o çalışıyo

Erkeğin göstere göstere hesap ödeyeni de değil hesabı ödediğinden haberinin bile olmadığı, hesap gelince çok hızlı davrananı makbuldür. Yani ne seninkisi, ne de ödese bile göstere göstere slow-motion yapanı makbul değildir. Bu arada sen böyle alıştırarak çok kötü etmişsin ama pek de rahatsız değilsin herhalde. Kişiye göre değişir bu işler, nasıl rahat hissediyorsan öyle devam et.

Son düzenleme:
sadece ilk sayfayı okudum..

ve ilk sayfadaki yorumlar sayesinde (teşekkür ederim)
hiç olumlu özelliği olmadığını düşündüpüm x adlı dengesizin..
kendisi hem ailesine bakıyor hem kendi baska sehirde..
ve buna rağmen uçaklara yüzlerce tl verip geliyor ayrıca..
ben öğrenciyim diye elimi cebime atsam bir beş tl harcasam da onu on tl olarak geri verdiğini..
kendi cebinde tl olmasa bile bende olsa da onu fazlasıyla veridiğini anında banka bulup çektiğini...
hatırladım ve içim bir hoş oluverdi sağolun ilk saygfa yorumları :32: he bu arada bursum da vardı.. :) ama yine de öyle yapardı vay be iyi çocukmuştu (!)
benim dengesiz bile bunu yaptı ise seni seven adam ohooo çok daha fazlasını yapmalı idi..:32:

Son düzenleme:
valla ne desem bilemedim kendi tecrübelerimden bahsetmek geldi aklıma sadece..
benim üni. zamanında 4 ay kadar çıktığım biri vardı aynı bölümlerdeydik öyle hergün bi yere gitmezdik ama gidincede hesap gelince hemen o adisyonu alır koşar öderdi bende dedim bu hoşlanmıyo demekki bayanların hesap ödemesinden.. zaten bi çay içer kalkardık hiç yemek yemedik bi kere zorla bana pasta ısmarladı onuda zorla yemiştim.. sonra çocuk bir ay sonra falan işe girdi ya maddi durumum sıkışık diye ben bir ezildim bir ezildim.. sanki onun parasını ben yiyomuşumda ondan maddiyata sıkışmış gibi hissettim.. ve dışarı çıktığımızda bir yere gitmemeye çalıştım.. işte parka avmye dolaşmaya falan gitmek istiyormuş gibi yaptım.. çünkü huyunu suyunu çözemedim hesap konusunda..
şimdiki sevgilimlede üni sonda başladık o çalışmıyodu ama okulu bitirmişti.. ailesinin durumu biraz iyi o yüzden aylık belli para alıyordu ailesinden maaş gibi.. ve bana birgün olsun hesap ödetmedi.. ben bi ara rahatsız oldum çünkü hergün buluşuyorduk neredeyse ve yemekti sinemaydı tatlıydı o öderdi.. dedim ki bi gün yarın kahvaltıya götürücem seni lütfen bu sefer benden çok heves ettim dedim tamam dedi.. süper bi kahvaltı ettik kendimle gurur duyuyorum falan.. lavaboya gittim dönüştede hesabı ödemeye adam bön bön yüzüme baktı sevgilim ordan koşa koşa geldi ya napıyosun sen diye ben bi kızdım niye ödedin diye oda saçmalama tabiki sana ödeticek değildim :53: dedi..
ve hiçbi zaman hesap ödeyemeyeceğimi anladım o gün :)
ayrıca eve dönüş biletlerimi hep o alırdı sen öğrencisin paran cebinde dursun lazım olur derdi.. bende ondan gizli gidip almaya başlamıştım hatta biletleri :)
işte iki farklı örnek erkeğe bağlı bu olay.. üstelik sen ima etmişsin.. bir çay bile olsa ben ısmarlıyorum demeliydi o laftan sonra.. ayrıca işe girince beni tatile götürürsün artık demesi de oldukça gereksiz olmuş.. belliki parasını seven biri ama mertliğede leke sürdürmemek için seni kırmamak adına böyle yaptığını savunup hemen konuyu kapatmış.. gerisi sana kalmış tabii.. bu konu seni çokta rahatsız etmezse çokta üstünde durma bence..

hani kadin erkek esitti beyfendinin gozunde ?
evlenince paralar ERKEKTE toplanacak ne demek?

çok doğru.
buna işine gelirse eşit gelmeyince değil denir...cimri insan hayyatta en sevmediğim kişiliktir.ya insan bir çay ısmarlar sevdiğine.uzak durun uzak.

maaşı ne kadar bilmiyorum ama en azından tatile gitmek istediğinize göre iyi olarak değerlendiriyorum..bunun yan sıra
erkekler kadınlara hesap ödettirmezler..arada biz de hesap ödeyebiliriz ama arada...belki bir kaç sürpriz yaparak
bu durumu telafi etmek isteriz fakat erkek bunun da bir karşılığını veriyor..yanlış anlaşılmasın lütfen..burada olay karşılık meselesi
değil anlayış meselesi..fakat sizde ki durum bariz olarak söğüşleme..öyle mi deniliyor argoda tam bilmiyorum ama aklıma bu geldi..

üstelik öğrencisin...ve her teklifini kabul ediyor, üstüne bir de sana para biriktir diyor..üzgünüm ama ilişkini gözden geçirmeni söyleyeceğim..
yarın bir gün çalışacaksın diye baskı da yapar bu adam maaşını bana kuruşu kuruşuna getireceksin de der..:19:

sevgili venüs 12. erkeklerin işine geldiği yerde kadın erkek eşit derler. işine gelmediği yerlerde bu kaide bozulur.bunu unutma.
bide baştan yol yapmış yani sana maaş kartın için felan. aklı maddiyatta dmek. bişi dicem sen bu adamı çok seviyosun çolk aşıksın anladığım kadarıyla.
nerdenmi anladım. aşk kalbe girince akıl yıllık izine çıkarmış die bi laf vardır belki duymamışsındır. ama çoooooooooooook doğru.
senin akıllı olduğunu düşünüyorum tıp okumak kolay değildir çünkü. ama aşkın aklını izine göndermiş belli. bence def et gitsin. karakterli bi adam olaydı, bunları yapmazdı. bunu nezaman anlayacaksın. karşına bunların tam tersini yapan bi adam çıktığında. ah ben ne büyük hata etmişim bu adamı sevmekle diyeceksin.
aşkına yenilme gelir geçer.mantığından vazgeçme hayatım. bak sanada yanlış gelmişki burada normalmi die soruyosun. sen bayan halinle hesabı düşünebiliyosun. bide onun yaptığına bak. bide sanırım sen -her konuda- kendini kullandırıyosun ona. oda alışmış nasılsa bu bana aşık hiç bişeyime hayır diyemiyo bende bu kızı dilediğim gibi kullanırım dio.
aha buraya yazıyorum. çıkarcı bi erkek bu. sakın evlenmeyide düşünmeyesin. ben öle bi çifti tanıyorum. kadın öğretmen.adam mühendis. kadın öle aşık ki kocasına. tamda dediğin gibi kartını hiç eline alamamış, maaşını bile bilmemiş yıllardır. sonra noldu. adam karısını başkalarıyla aldattı durdu. kadın nasılsa evinde ve elinde, parası bende, kıpırdayamaz biyere, o bana aşık namuslu o beni aldatamaz, falan filan,ders olsun, ona bazı yerlerde dur, hayır demeyi bilmelisin, kaybetmeyi göze alabiliyormu bi dene, aklını kullan aklınııııııııııııııııı,
aşkını değiiiiiil,en güzel aşk zamanla eriyo gidiyooo. kendini harcama.yol ver gitsin.
sana adammı yok.aferin bana dersin ileride.:20:

Adam bildiğin cimri..

Bu tarz insanlarla geçim zor oluyor.

Hem evli değilsiniz birşey değilsiniz ne parası biriktircekmişsin . Gez , toz, eğlen bu yaşlarda !

Bide 3 milyar maaş alıyormuş.. Ona rağmen senden alırken utanmıyo.. :20::20::20:

Her zaman cimri insandan korkarım .

Bence bu normal eskıdendı o:52::52::52::52::52: erkeklerın bayana para harcatmaması:) :1::1::1::1::1:merak etme onun çalısıyor olması anca kendıne yetecek kadardır belkı aılesınede yardımcı oluyordur bunuda sana soylıyemıyordur kımse kımsenın yükünü cekecek zamanda degılız zaten hayat pahalı bu yuzden bu konuda takıntılı olma canım sen onunla mutluysan bereberken senı mutlu edebılıyorsa tadını öıkart :34::34::34::34:oyle olsa evli kadınların hiç biri çalışmazlardı ama sımdı bekar ken calısmayan bayanlar evlenınce çalısmak durumunda kalıyor bunu dusun ve rahat ol :33::33::33::33::33::33:

Arkadaşım evlilik ayrı , sevgililik ayrı bi süreç.

Sevgililik sürecinde bu tarz şeylerin bahsinin bile geçmemesi lazım . Ne demek yani " paranı biriktir " Kızın yaşı kaç başı kaç daha.

!

kızlar hepinizin yazdıklarını okudum ilginiz için çok teşekkür ederim öncelikle ödeme bak bakalım o ödeyecek mi diyen arkadaşlar olmuş onlara cevap vereyim eet ben bi 2 kez ödemediğim zaman o ödedi hepsini ama ben kendimi rahatsız hissettiğim için yine vermeye devam ettim ve o hep aldı yani sırf ona ödetmek için bi kenara çekilmek istemiyorum ayrıca yanlış anlamayın verdiğim paradan gocunmuyorum beni çok etkilemiyo ama yine de bu bir değer verme biçimi değil midir ben verdiğim zaman canım sen dur ben dururken sana düşmez demesini isterdim ben vermediğim zaman hesabı ödemesini değil ayrıca geçen sene yine tatile gidecektik benim bi sınavım vardı sınavımdan sonra ablam sınavımı geçersem bana ödül olsun die para verecekti git istediğin şeyi al diye bunu ona diyince ooo ii ii güzel bi tatil yaparız işte demişti benim de kredi kartı borcum vardı biraz tüm paramı tatilde harcamak istemiyordum dönünce kalan parayla kredi kartı borcumu ödeyecektim bu yüzden ona yaa tatilde çok masraf yapmayalım benim param dedim o da neden ablan sana para vermemişdiydi filan dedi bu beni çok sinirlendirmişti sanane yani ablamın verdiği paradan sen ablamla aynı maaşı alıyosun üstelik ablam evli buna rağmen bana para veriyo ve sen bunu olduğu gibi senle harcamamı istiyosun diye sinirlenmiştim ama ona çok belli etmemiştim

kızlar hepinizin yazdıklarını okudum ilginiz için çok teşekkür ederim öncelikle ödeme bak bakalım o ödeyecek mi diyen arkadaşlar olmuş onlara cevap vereyim eet ben bi 2 kez ödemediğim zaman o ödedi hepsini ama ben kendimi rahatsız hissettiğim için yine vermeye devam ettim ve o hep aldı yani sırf ona ödetmek için bi kenara çekilmek istemiyorum ayrıca yanlış anlamayın verdiğim paradan gocunmuyorum beni çok etkilemiyo ama yine de bu bir değer verme biçimi değil midir ben verdiğim zaman canım sen dur ben dururken sana düşmez demesini isterdim ben vermediğim zaman hesabı ödemesini değil ayrıca geçen sene yine tatile gidecektik benim bi sınavım vardı sınavımdan sonra ablam sınavımı geçersem bana ödül olsun die para verecekti git istediğin şeyi al diye bunu ona diyince ooo ii ii güzel bi tatil yaparız işte demişti benim de kredi kartı borcum vardı biraz tüm paramı tatilde harcamak istemiyordum dönünce kalan parayla kredi kartı borcumu ödeyecektim bu yüzden ona yaa tatilde çok masraf yapmayalım benim param dedim o da neden ablan sana para vermemişdiydi filan dedi bu beni çok sinirlendirmişti sanane yani ablamın verdiği paradan sen ablamla aynı maaşı alıyosun üstelik ablam evli buna rağmen bana para veriyo ve sen bunu olduğu gibi senle harcamamı istiyosun diye sinirlenmiştim ama ona çok belli etmemiştim

Bu adam Cimri. Nokta !

cimrimi bilmem ama bu hareketleriyle cok itici oldugu kesin...

hesabı ödemeyin...
yemek yediniz, hesap geldi, baktınız adam rahatsız, hesabı ödemeyi teklif edin, eğer size ödetiyorsa paylaşın ama bir daha o adamla yemeğe çıkmayın...

Back
X