- 20 Ağustos 2017
- 1.210
- 646
- 53
- 32
- Konu Sahibi Pinki-dream
-
Kızlar bir derdim var ama napsam bilemedim ben devlet memuruyum ve suan dogum iznindeyim ucretsiz izne ayrılıcam nisan itibari ile mecburi cunku okuyorum ve stajım var dort ay kadar para sıkıntısı cekicez cunku eşimin isleri iki aydır yolunda gitmiyor malum vergiler ve faiz artısı yzuunden eşimin kendi işi tamda bu durumda evimiz kira 1000 tl bi okdrda aidat ve fatıralar var cok az da dogumdan Kalma borc var ve su an dort ay ben maas almassam pek gecinemıycez gibime geliyor bu surecte kafadan kira ve fatıralar 2000 tl bebek masraflarını hic saymıyorum bu surecte napsam blemedim okulu bu sene bitirmessem cok uzuyor seneye brakayım desem calıstıgım ıcın okumak asırı zor oluyordu sıkısmıs durumdayımbebegim oldu ve ona annem kayınvalidem bakıcak ama gel git bırak yol masrafımızda olucak sizce evi kapatıp 4-5 ay kdr kyınvalidemlere mi yerlessek ? Evleri dubleks ustte bos odaları var aramda iyi ama aynı evde olurmu ? Bebişm uc aylık ve malesef ıkız kayınlarım var evde dort yasında bebegime zarar verirlermi b yanda. Onuda dusunuyorum benm kendi ailemin evi cok kucuk ve uzaktalar esyaları depoya koydurup tasınayım ise donuncede direkt ev alırız doyorum ama bilemedim valla sizce ne yapablirm ? Biraz karısık oldu kusura bakmayın cok stres yapdım
Maddi olarak ellerinden bsey gelmıyor kaynım evlencek yazaTabi herkesin durumu başkadır ama 3-4 ay diye yapılan planlar sonra işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor . Elbette durumunuzu en iyi siz bilirsiniz , başka çareniz yoksa , kafanızı da bulandırmayın size mantıklı geleni yapın. Ama ben yapmazdım açıkçası tabi burda ailenin de önemi var . Ama 3-4 Ay dediğiniz şey çabucak geçer . Yardım imkanları varsa belki yardım ederler maddi olarak , siz düze çıkınca iade edersiniz ...
bilemedim Zor iş .. ama ben gitmezdim .
Keşke yardım etseler aldıkları kendilerine zor yetiyor habirede bunu soyluyorlar zaten yok dugun var yok ikizlere su ihtiyac var bu ihtiyac var smdiye kdr maddi hc bi desteklerş olmadı zaten halbuki esimin işi sayesinde zamanında baya yeyip icip para brktrmis olmalarına ragmen simdi esim zordayım dyor baska tarafa bakıyorlar :)3-4 ay kv de kalmak senin bileceğin iş. Ben gitmezdim. Maddi olarak durumları iyiyse eşin destek istesin. Sen de okulunu ertelersin. Durumunuz düzelince ödersiniz.
Maddi olarak ellerinden bsey gelmıyor kaynım evlencek yazaannemler desen baya borcları var arsa aldılar kimse maddi destek olamazda manevi anca işte valla okulu bıtrmeyi cok istiyorum cunku isime cok yarıycakmertelersem bir sene gecceek ustunden nabcam blemedim eşimin isi cok kotu oldu o duzelse b an once ama haklısnız kayınvalide isi sakat
"Maalesef ikiz kayınlarim var ⁴ yaşında" sözüne sinir oldum.sanki yeni bebek, ücretsiz izin ,ekonomik buhran ,bitmesi gereken okul onların sizinle paylaşması gereken bir yük?iki katlı evde ikiz çocukları ile yaşayan bi ailenin yanına yerleşme hakkınız yok ki. ben olsam istemem yani neden yükü olan insanlara bi yük de siz koyuyorsunuz. durumunuz yoksa erteleseydiniz çocuğu. ben olsam okulu uzatır, işe devam ederdim.
Size onlar ne dusnur diyensoran oldumu ? Boyle bir teklif geldi demekki de bunu yazdım okey !Zaten mesleğiniz varmış işte ne diye milletin evine yerleşmek istiyorsunuz okul okuyacağım diye. Anne baba da olsa sizin yükünüzü çekmek zorunda mı? Evdeki çocuklara da yazık. Kıskanacaklar belki de yeni gelen bebeği. Sadece kendi çocuğunuzu düşünmeyin.
Anne baba bizim oralarda yardım eder de hanımefendi ondan :) sanırım size omrunuz boyunca boyle yardımlar gelmemis garip gelıyor ! Bize bpyle bir secenek sundularki brda nasıl olur dıe soruyorumZaten mesleğiniz varmış işte ne diye milletin evine yerleşmek istiyorsunuz okul okuyacağım diye. Anne baba da olsa sizin yükünüzü çekmek zorunda mı? Evdeki çocuklara da yazık. Kıskanacaklar belki de yeni gelen bebeği. Sadece kendi çocuğunuzu düşünmeyin.
Ben cocuk yada baska bir konuda bsey yazmamısım hemen muhalefet olmak sizemi düştü bana boyle bir imkan sundular nasıl olur dıye soruyorum ! Eger bir fkrinşz yoksa konusmayıniki katlı evde ikiz çocukları ile yaşayan bi ailenin yanına yerleşme hakkınız yok ki. ben olsam istemem yani neden yükü olan insanlara bi yük de siz koyuyorsunuz. durumunuz yoksa erteleseydiniz çocuğu. ben olsam okulu uzatır, işe devam ederdim.
Memuriyete baslarsam okula staja devam edemem malesef idarem fazla imkan saglamıyor zor bela dprduncu senemde bitrmeye calısıyorum acıkcası ondan bu kdr okulu btrmek istıyorum bebiş te nasip oldu bu arada cok skur ama iste onu buyutmek icin zamanda lazım braz cıkmaza grdim tesekkur ederm yorumunuz icinKayınvalideye taşınma fikrini baştan eleyin derim.İşe başlayın.Çocuğa bir bakıcı bulun bu arada.Staj süreniz ne kadar olacak bu önemli.1ay gibi bir süre ise uzatmayın.O dönem yıllık izin varsa alın.Yoksa staj günlerini hafta sonu veya öğleden sonra akşama kadar gibi ayarlama imkanınız varsa bu şekildede yapabilirsiniz.Ama staj süresi daha uzun ise sonraki yıla erteleyin.Bebeğiniz daha küçük ona harcayacak enerjiniz kalmaz sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?