Fikrinizzz

Günümüz 25-30 yaş arası erkeklerini şöyle bir düşündüm de evlenmezler sanırım. Yine de genelleme yapmak istemiyorum ama bu yaş grubu erkeklerin bir kısmı gününü gün etme derdinde

Evlenir Ama kişiden kişiye göre değişir.
şimdi her mühendisim diyeni çok ciddiye almayın. Yer gök üniversite mezunu artık. Eğitimleri bilgileri tartışılır.
yalnız çalışan kadınla evlenmek isteyen erkekler çok fazla. İşin bu kısmını anlıyorum. Bende kadının çalışmasından yanayım. Ama bütün ev işlerini yine kadından bekliyorlar. Çalışsada çalışmasada ev hanımı görevine devam. bu da bir tuzak olabiliyor.
o yüzden evet evlenir. Evlenmezse çok sorgulamayın. Sizin kıymetinizi daha iyi bilecek insanları arayın.
Sen üni mezunu değilsin diye birini dışlamak bana şımarıkça acımasızca geliyor. Böyle burnu büyük gibi.
yine de eklemek istiyorum. Bazı kariyer insanları oluyor. Onlar kendileri gibi bir hayat yaşayan birilerini istiyorlar. Yani aynı zorlukları atlatmış.Onlarında tercihine saygı duyuyorum. Bunu şımarıklık olarak görmüyorum. Duruma göre kişiye göre değişir.

Üniversite mezunu mühendis olan bir erkek lise mezunu bir bayanla evlenir mi

mühendis ne mühendisi şimdi odtü elektrik elektronik mühendisi var, bilmem ne üniversitesinin su ürünleri mühendisi var, üniversite ve bölüm önemli.
vizyonu çok gelişmiş bir üniversite mezunuysa evlenmese daha iyi olur, ama öyle liseden bozma bir üniversiteden mezunsa gayet evlenir.

Evlenir. Eşim mühendis ben lise mezunuyum. Üstelik ondan 3 yaş büyüğüm. Üstelik bazıları için geç sayılabilecek bir yaşta 29 yaşında evlendim :) valla halinden çok da memnun görünüyor. Önemli olan hisler bence. Eğer seviyorsa gözü kapalı evlenir

Su diplomalara bu kadar anlam neden verilir anlamıyorum. Diploma aldık diye insanlıktan başka birseye mi geçiliyor sanki. Sen sen ol kendine kompleks yapma
valla bu birtek turkiyede var bence meslekle büyüksenip egolaşan insanlar.

yani ne bilim ceo falan olsalar evlenmek için ceo mu arayacaklar :işsiz:

valla bu birtek turkiyede var bence meslekle büyüksenip egolaşan insanlar.

yani ne bilim ceo falan olsalar evlenmek için ceo mu arayacaklar :işsiz:

Her yerde bir yere kadar meslek ayırımı olur elbet. Ama Türkiyede durum daha da vahim diye düşünüyorum. Herkes elbette değil. Ama kendi çevremde bile diplomayi eline aldıktan sonra simaranlari çok görüyorum. Daha dün normal ortalıkta gezinen kendini birden bulunmaz hint kumaşı zanneder. Veya başkasını küçük görmeye başlar. Ne gerek var? Diplomamız var diye başkalardan farkımız ne? Önemli olan insan olarak da kendini geliştirebilmek. Cebimdeki diplomayi kim sorar insan olamadıktan sonra.

Diplomali éssekler cok afedersiniz..
Onemli olan kendinizi geliştirmişmisinz
hayat gorüşunüz
Insanliğiniz.. evet Önemli olan bunlar!

benim iş yerinden erkek arkadaşım makina mühendisi eşi lise mezunu
ama şöyle bir durum var. hep beraber toplanırız aileler dışarı çıkarız vs. kız çok utanır sıkılır ağzını bile açmaz hiç bi konuşmaya katılmaz hep geri çekilir
ben de sordum bi gün niye böyle bizden mi hoşlanmıyor falan diye
arkadaşımda işte ortamdaki herkes çalışıyor üni mezunu bi tek kendi lise mezunu diye utanıyor sıkılıyor çekiniyor demişti
tribe girmiş yani kendi kendine..

Bizim ülkede üniversitelilerin çoğu okula kendilerini geliştirebilecekleri yeni bir dünya olarak değil, ekmek kapısı olarak bakıyorlar. Ülkenin şartları insanları böyle evirdi, anlıyorum aslında. Ama bakıyorsunuz kişi 4 yıl üniversiteye gitmiş gelmiş, ne ufkunu genişletmiş, ne kendini geliştirmiş, yani edindiği kitabi bilgiler dışında tam bir yontulmamış odun. Şimdi böyle bir insanla, kendini geliştirmiş, kendi ayaklarının üstünde duran bir lise mezunu evlense, lise mezunu insana yazık. Yani diplomaya göre, biri daha alt tabakadan, biri daha üst tabakadan diyemeyiz. Bir arkadaşım var, lise mezunu ama ülkenin adı bilinen yazarlarından biri. Azıcık okuyan eden herkes adını bilir. Ben üniversite mezunuyum, onun birikiminin yanında solda sıfırım. Her şey üniversitede edinilmiyor yani. İnsanın geneline, karakterine, ufkuna filan bakmak lazım. Mümkünse, herkes okusun, evet, özellikle kadınlar okusun. Ama bu okumadan anlaşılan sadece kitabi bilgi edinmekse, insanın kendisini çok da matah bir şey sanmasına gerek yok.

Demek ki siz kendinizi geliştirmişsiniz ben ego olarak bakmıyorum bu saydığım üniversitelerde sadece teorik eğitim verilmiyo prestijli üniversiteler ve oranın kültürünü alıyo insanlar 4,5 sene hayata bakışları da etkileniyor. Atıyorum bilkent de okuyan Bi insanın hayata bakış açısıyla sütçü imam da okuyanın bir olmıyo böylece hiç üniversite de bulunmamış o kültürü almamış lise mezunu Bi kadınla konusacak çok şeyi de olmuyo adamın. Ortak paydada bulusamıyorlar

Ama çok aşırı kibirli oluyorlar hatta yarışma programında bile işte surdan burdan mezunum aşırı şekilde bir ozguvenleri var...yani ben istediğim kişiyle evlenirim nasıl olsa gözü yle bakabiliyorlar...ama nasip diye birşey var ...yıllar önce hasta olarak gitti hastanede başhekim aşık oliyor ve evleniyorlar şimdi torun torba şahibiler...kızda yani ilkokul mezunu...bu dediğim 40 sene öncesi falan

Ama çok aşırı kibirli oluyorlar hatta yarışma programında bile işte surdan burdan mezunum aşırı şekilde bir ozguvenleri var...yani ben istediğim kişiyle evlenirim nasıl olsa gözü yle bakabiliyorlar...ama nasip diye birşey var ...yıllar önce hasta olarak gitti hastanede başhekim aşık oliyor ve evleniyorlar şimdi torun torba şahibiler...kızda yani ilkokul mezunu...bu dediğim 40 sene öncesi falan
Kadınlar da iyi bölümden iyi üni den diye totolarını kaldırıyorlar tabi bide

Ben eşime sormuştum lise mezunu biriyle evlenir miydin diye evlenmem demişti.

Ama o epey iyi bir üniversiteden mezun, pek çok daha sıradan üniversiteden mezun mühendis var, onlar için belki sorun olmaz

Back
X