The Constant Gardener - Arka Bahçe. Birkaç yılda bir açıp açıp izlediğim muhteşem filmdir, tavsiye ederim ..
Çok sağlam bir dram, bir parça da gerilim unsuru içerir..
Konu afrikadır diye belki başta sarmaz sananları bile etkileyeceğini düşünüyorum, politik olmasına karşın baymaz, içindeki kişisel hikayeler çok sarsıcıdır, aşk hikayesi de sıkmaz, çok derin değil aşkın işlenişi derken birden tokatlayıverir adamı, silkeler, sarsar. İnsanın içinde çok derin bir yerlere dokunur, izledikten sonra saatlerce sus pus bırakır ve günlerce müzikleri ve görüntüleri aklınızdan çıkmaz, sonra açar açar izlersiniz, dinlersiniz. Afrika, ilaç şirketleri, politika ve aşk kurguya öyle bir işlenmiştir ki, filmden sonra en çok hangisinden etkilendiğinize karar veremezsiniz.. Günlerce etkisinde kalırsınız. Ama içiniz sıkılmaz daralmaz hatırladıkça, aksine gülümsersiniz, nedense.. Çekimleri çok doğaldır, kamera titrer, sallanır, adeta filmin içine girersiniz.
Abartmış görünebilirim ama benim tanıdığım izleyen herkeste aynı hissiyatı bıraktı.. Epeydir izlemiyordum, yine izleyesim geldi