Finallerim var ve 3 Gündür Sokak Düğünü Kabusum Oldu

Bazilariniz cok kati konusmus . Evet kimisi var durumu yok disarda bir yerde yapiyor dügününü evinin önünde.
Bir günlügünede okadar büyük bir sorun olmamali.

Canım 1 gün olsa akşam 6-7den 11'e kadar olsa bir şey demeyiz zaten ama el insaf pazar günü sabah 10'dan akşam 11'e kadar ben sesten rahatsız olmayan insan olarak evin içinde kriz gecirdim uykumdan uyanıyorum kimsenin hakkı yok buna. Gayet yemekli düğün yapmıslar bu masraf yapılmıssa belediyenin salonunu da tutabilirler. Yoksa anlayıssız bir insan değiliz ama insanların iyi niyeti suistimal edip bir de sabahın köründe düğüne başlamaları delirtti. Burası öğrencinin yogun oldugu mahalle kimsenin bizi esir etmeye hakkı olmamalı.

Tesekkür ederim bu yumusak ve anlayisli cevabin icin tabi sanada hak veriyorum ama durumu olmayanlarada aciyorum ard aradada dügünler yapilsin demiyorum yapamiyanlar icin konustum ,tabi belediye salonlari varsa tabi orda yapmalari gerek .Yorumumda zaten sana degildi banane felan sundan bundan diyenler icindi. Polise demeden önce gidip uyarsaydin eger devam ediyorlarsa sikayatte bulunabilirsin. Sinavlarin icinde ALLAH zihin acikligi versin

Bana gerek kalmadan biri uyardı en azından sesi biraz kısın diye ama dayılandılar dinlemediler yani. Bir de sabahtan akşama kadar 2 gün üst üste olunca artık sinir boşalması oldu. Sesi bir duysanız ah hak vereceksiniz öyle böyle bir ses değil

Ne olmali sence? Kimse sokakta yapmamali mi? Herkesin durumu el vermiyor olabilir salonda yapilmasina. Belli saate kadar sesin acilmasina karakol izin vermekte. Ha cenaze varsa bir evde o ayri bir konu .

Bazilariniz cok kati konusmus . Evet kimisi var durumu yok disarda bir yerde yapiyor dügününü evinin önünde.
Bir günlügünede okadar büyük bir sorun olmamali.

hanımlar, durumu yoksa diye birşey yok. sokak düğünleri de gayet masraflı, hatta bazıları salondan bile masraflı. salon dediğimiz olay çeşit çeşit, gidip kendi bütçesine göre bir salonda insan gibi düğün yapsa kimse rahatsız olmaz zaten. ama sokak düğünü de mahallenin düğün salonu kadar bir masraf gerektiriyor, o çalgılar çengiler, ikramlar ucuz birşey mi sanıyorsunuz? ortada gelir yetmemesi gibi bir durum yok. sokak düğünlerindeki amaç elaleme "ben evleniyorum, bakın nasıl eğleniyorum" mesajı vermektir. düpedüz görgüsüzlük yani, mesele para pul değil. çünkü bizim toplum saçma sapan şeylerle hava atmayı seviyor. bal gibi de göz önünde düğün yapmak ister bizim millet, yapıyor da.

sizin bir günlük dediğiniz olay sadece evlenenlere bir günlük. bugün ayşe-mehmet sokak düğünü yapar, yarın fatma-hüseyin, ertesi gün bir başkası, sonra başkası... sonu gelmiyor yani. doğru bir bakış açısı değil çünkü bir günlük mesele değil. "bir günlük bişey olmaz" zihniyeti yüzünden zaten her ay bir sürü düğün oluyor şehir içinde. aynı ortamın, aynı mahallenin ne evliliği bitiyor ne de sünneti. lütfen sokak düğünleri konusundaki "durumu yok" yanılgısından kurtulalım, sokak düğünü bedava değil ve emin olun mahalledeki derli toplu düğün salonu kadar gideri var belki 150-200 TL fazladır. hakikaten durumu olmayanlar zaten en vasat sokak düğününü bile YAPAMIYOR. şu da bir gerçek ki çok fazla küfür ve beddua yiyorlar milletten, ben de bunu anlamıyorum mesela. insanları gürültümle rahatsız edip ders çalışandan, bebeği olandan, hastasından yaşlısından küfür yiyerek evlenmeyi aklım almıyor. bakın şu sitede bile sadece 2 kişi "bişey olmaz" dedi sokak düğünü için. geri kalan herkes kızgın.

Bizim evin karşısında da bar var, ve gece geç saate kadar açık, gürültü o biçim. Sonra nasıl oluyor bilmiyorum, sabahın 5 buçuğunda inşaat var yakınımızda, kamyonlar vs çalışmaya başlıyor, eşya getiriyorlar sanırım.
Avrupada oyuruyorum sözde

Bence de hoş değil yaşadığınız ama hazırlıklı olmanız gereken bir durum, hani insanlar aynı insanlar, değişmedi hiç bir şey, e düğün sezonu da açıldı, e yasak da değil ki polis müdahale etmiyor. Siz alternatif çalışma düzeni oluşturun, sinir olup finallerinizi riske atmayın.

Nefffret ediyorum sokak düğünlerinden de kınalarından da nişanından da sözünden de sokakta ne yapılıyorsa hepsinden nefret ediyorum. Sokakta son ses açıp geçen arabaya bile tahammülüm yok! İnsanın hastası mı var, cenazesi mi var, çocuğu mu var, kederi mi var kimsenin umrunda değil. Gerçekten yasaklansa artık da kurtulsak.
Konu sahibi doğru kütüphaneye git. Okulunun kütüphanesi mutlaka vardır.

Ben olsam siyah bi çöp poşetine çöp doldurur sonra düğünün oraya bi yere bırakır bi de gidip aralarına karışıp "aa o poşet ne ya bomba falan olmasın maazallah" der düğünü iptal ettirirdim. Yapardım valla

ayni durumdan 3 gundur bende muzdaripim ankara gibi bir yerde dugune ses cikarmadim olabilir dedim ama isin icine silah sıkma girince ve saat 00.30 olunca polisi aradim silah skildigini saatin kac oldugunu balkonda birilerinin mabganda kursunuyla vurulabilecegini soyledim ve gelmediler tabiki yani 11 e kadar izin falan hikaye ancak biri vurulacak olecek ki birseyler yapilsin onlemler alinsin yarin ilk isim ank buyuksehir belediyesini arayip sikayet etmek olacak sizde oyle yapin sokak dugunu nedir yani anlamadim ki

Durumu müsait değil diye yüzlerce insanı rahatsız etme hakkı mı doğuyor? Kimse dinlemek zorunda değil o gürültüyü... gitsin efendi gibi kıysın nikahını otursun... nasıl başkasına rahatsızlık vermeyi normal karşılayabiliyorsunuz, anlayamıyorum....

Düğün olmayınca evlenemiyor diye birşey de yok, hani durumu yok filan diyorsunuz ya... Bunlar boş yani, geçerli bahaneler değil. Evlilik için resmi nikah yeterli yani düğün yapmak, eğlence yapmak, balayı yapmak falan tamamen ekstra zevk için yapılan şeyler, şart değil.

Sokak düğünü fethiyede de çok yaygın ve 3 gün. İnsanı deli eder

Dedikleri gibi kutuphanee gidebilirsiniz yabda ilk aklima gelen eczanelerde satilan kulak tikaclarindan almaniz..cok fazla kullanmayin tabi kulak sivisini aliyormus sanirim.ama en azindan bir cozum olur.silikon olanlari doktorlar oneriyormus.

Gereksiz yere çalınan kornadan bile nefret ediyorum ben. Hani yeşil ışık yanar ve arkadaki araba saniyesinde kornaya abanır ya. Sokak düğününü hiç düşünemiyorum. Çevreye büyük saygısızlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…