• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Finallerim var ve 3 Gündür Sokak Düğünü Kabusum Oldu

yani gidebileceğin bir yer varsa oraya gitmen lazım, sokak düğünü denen rezilliğin sonu gelmiyor, gelmiyor. ben de nefret ediyorum, bizim buralarda da yapıyorlar. Allahtan 1 ay filan ramazan da rahat ederiz ramazan ayında düğün yapmadıkları için :) en azından burada yapılmıyor. evimizin yakınında açık bir alan vardı hep orada düğün yaparlardı şimdi orada inşaat var, kapalı düğün salonu yapacaklarmış, pazar yeri vs. de olacakmış belki biraz olsun azalır ya da düzelir şu düğün muhabbeti. yok yani kimse kimsenin umurunda değil, nefret ediyorum sokak düğünlerinden ve bu şekilde milleti rahatsız edenlerin evliliği de beter olsun istiyorum. kötü biri değilim ama sinirlendiğim zaman dünyanın en kötü kalpli kişisi olduğum da doğru.

Çıldırmak üzereyim. Kayseride okuyorum finallerimiz başladı. İki gündür haftasonu olmasına rağmen sabah 10'da başlayıp akşam 11'e kadar inanılmaz yüksek seste sokak düğünü yapıyorlar. Dün kınaydı bugün düğün. Kaldı ki hemen yanımızda da değil sokağın kenarında düğün bangır bangır ses geliyor düşünün nasıl bir ses sistemı kullandıklarını. Ayıptır yahu bu nasıl bir terbiyesizlik. Kaç kişi şikayet etti polise umursamıyorlar polisler 11'e kadar bir şey yapamayız diyorlar bir ben de değilim rahatsız olan. Ne kitap açabiliyoruz ne bir şey evin içinde kendi sesimizi bile duyamıyoruz. Her saçma sapan şeye yasak getiren devlet bu saygısızlıga niye bir yasak getirmiyor ? İnsanların kişisel haklarına girerek eglence yapmak hak mıdır yani. En azından şu sesin seviyesini düşürebilirler. 11'de düğün bitti anca derse oturduk sabah 10da basladı uyuyamadık bile. Sinirden ağlamaya başladım artık.
ayyyy buraların en sevdigi konu simdi sayfalarda gıybet yaparlarr

Şoyle seviyesiz insanlardan nefret ediyorum. Cok merakliysan evlenmeye git tut bi salon ne diye mahallede kıro kıro sarkilarla milleti rahatsiz ediyorsun? Regl olucam sinirden aglayabilirim suan bu konuya. Millet senin dandik dugunun icin uykusuz kalip ders calisamiyor ya ne insanlar var

Ayni sebepten 2 gundur kizim gece 12 ye kadar uyuyamiyor, ustelik de hasta.
Polisi aradik, gidip insanlikla konustuk, ama insan dilinden anlamiyorlar.
Bangir bangir gurultuleri yetmiyor bir de havai fisek atiyorlar.
Hastasi, sinavi, bebegi, cenazesi olan var midir diye bir gram empati kuramamak, bu kadar beddua alarak evlenmek nasil bir hazdir anlamiyorum.

Hala devam ediyor sabah 10'da basladı. Bir de saçma sapan şarkılar adamın sesi desen berbat. Yani bu kadar ses sistemi yemeği vs uğraşacagınıza gidin salon tutun böyle daha masraf yani. İlla düğününüzü rezil edip kavga mı çıkartsın millet

Ne olmali sence? Kimse sokakta yapmamali mi? Herkesin durumu el vermiyor olabilir salonda yapilmasina. Belli saate kadar sesin acilmasina karakol izin vermekte. Ha cenaze varsa bir evde o ayri bir konu .

Ne olmali sence? Kimse sokakta yapmamali mi? Herkesin durumu el vermiyor olabilir salonda yapilmasina. Belli saate kadar sesin acilmasina karakol izin vermekte. Ha cenaze varsa bir evde o ayri bir konu .

Eğer durumu el vermiyorsa yapmasın. Gitsin bir nikahla halletsin. Kaldı ki sokak düğünü normal düğünden daha masraflıdır. Karakolun izin verip vermemesi önemli değil rahatsız ediyor sınavım var ben onları çekmek zorunda değilim. Hastası olan var bebeği olan var. Sabah 10dan aksam 11'e kadar kimse çekmek zorunda değil.

Durumu olmaması diye bir bahane kabul edilemez, sokaktaki düğün bedava mı oluyor? Müziğe, ışığa gelinliğe, davetiyeye her şeye para bulan adamın salona mı durumu olmuyormuş? Bunu kimse yemez.
Bir öğrencinin geleceğiyle oynamaya ne hakkı var insanların? Epilepsi hastaları var benim bildiğim aşırı ses ve ışıkta kriz geçiren, kendi evinde kendini bunlardan sakınan insanın dibinde kimsenin gürültü yapmaya hakkı yok. Kişinin özgürlüğü başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Madem salona parası yetimiyor, gitsin boş alanda kimsenin yaşamadığı yerde yapsın. Sokak ortası düğünü bu zamanda kabul edilemez.

Bana ne durumu yoksa, bana mı evleniyor sanki? Çekmek zorunda değilim onun gürültüsünü. O mahallede/sokakta bir tek onlar yaşamıyor. Gelinliğe, bangır bangır müzik yapan orkestraya, şarkıcıya para buluyorsa kapalı, her şeyi içinde bir düğün salonu da tutar. Amaç bangır bangır kendi çapında gösteriş yapmak, havaya silah sıkıp yetersiz erkekliklerini tatmin etmek, başka bir şey değil.

Bazilariniz cok kati konusmus . Evet kimisi var durumu yok disarda bir yerde yapiyor dügününü evinin önünde.
Bir günlügünede okadar büyük bir sorun olmamali.

Bazilariniz cok kati konusmus . Evet kimisi var durumu yok disarda bir yerde yapiyor dügününü evinin önünde.

O bir gün yaptı sorun olmasın, başka biri bir gün yaptı sorun olmasın bu ne kadar mantıklı? Sanki koca ülkede tek bir çift sadece tek bir günlüğüne sokak düğünü yapıyor. Bunun sonu yok ki. Düğün salonları boşa mı yapılmış? Hep nedense tek taraflı anlayış bekleniyor, hiç karşı tarafı düşünme yok. Tek kişinin eğlencesi için hastası olan, bebeği olan, cenazesi olan herkes anlayış göstersin çünkü çok saygıdeğer çiftimizin bangır bangır evlenmesi çok önemli ve kutsal.

Herkes bir gün diye yapsa, sokak tımarhaneye dönerdi heralde.
Bakın, ülkedeki eğitim sisteminin farkındasınız değil mi? Bütün bir sene en çalışkan en örnek öğrenci olun, geleceğiniz bir günlük değil, bir saatlik sınavlara göre belirlenir. Bunu bilip de 'amaan ne olacak canım demek, vicdansızlık ve zalimliktir.
İlla başınıza mı gelmesi gerekiyor empati yapabilmeniz için?
Hasta olanlar var diyoruz, ne olsun bir kerelik kriz geçirsin, nasıl olsa siz değilsiniz kriz geçiren.
Lise arkadaşımı sokak düğününde ateş eden bir beyinsiz yüzünden evde otururken kaybettik.
Hiç bir bahaneye gerek yok, kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil.
Şu zamanda başkasını rahatsız ettiğini bilerek hala sokakta düğün yapan görgüsüz ve kötü bir insandır gözümde.

Eviniz dağ başındaysa evinizin önünde yapın düğünü, ama şehir içinde yaşıyorsanız o evin önü size değil herkese aittir, paylaşılmış alanda yaşarken o ortamın gerektirdiği sosyal kurallara uyulur ve saygı gösterilir.

Herkes bir gün diye yapsa, sokak tımarhaneye dönerdi heralde.
Bakın, ülkedeki eğitim sisteminin farkındasınız değil mi? Bütün bir sene en çalışkan en örnek öğrenci olun, geleceğiniz bir günlük değil, bir saatlik sınavlara göre belirlenir. Bunu bilip de 'amaan ne olacak canım demek, vicdansızlık ve zalimliktir.
İlla başınıza mı gelmesi gerekiyor empati yapabilmeniz için?
Hasta olanlar var diyoruz, ne olsun bir kerelik kriz geçirsin, nasıl olsa siz değilsiniz kriz geçiren.
Lise arkadaşımı sokak düğününde ateş eden bir beyinsiz yüzünden evde otururken kaybettik.
Hiç bir bahaneye gerek yok, kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil.
Şu zamanda başkasını rahatsız ettiğini bilerek hala sokakta düğün yapan görgüsüz ve kötü bir insandır gözümde.

Yok, sorsan herkes anlayış bekliyor ama kendisinde anlayış ve empati sıfır. Koca mahalle bir günlüğüne bir şey demeyecekmiş, senede bir gün olsa keşke bazı yerler Mayıs'ta başlıyor Eylül'e kadar her gün bangır bangır.

O bir gün yaptı sorun olmasın, başka biri bir gün yaptı sorun olmasın bu ne kadar mantıklı? Sanki koca ülkede tek bir çift sadece tek bir günlüğüne sokak düğünü yapıyor. Bunun sonu yok ki. Düğün salonları boşa mı yapılmış? Hep nedense tek taraflı anlayış bekleniyor, hiç karşı tarafı düşünme yok. Tek kişinin eğlencesi için hastası olan, bebeği olan, cenazesi olan herkes anlayış göstersin çünkü çok saygıdeğer çiftimizin bangır bangır evlenmesi çok önemli ve kutsal.

Niye bukadar sinirleniyorsunuz acaba? ben bir sinede bir kacgün diye düsündüm herhalde ayni ortamda mahallede hergün her ay dügün olmasida normal demedim! durumu olmayanlar icin konustum . dügün salonlarina gelirleri yetmiyor demekki yoksa kimse göz önünde dügün yapmak istemez herhalde..

Ya bu medeniyetsiz kıro gorgusuz insanlarin olmadigi semtte oturmaktan baska care yok. Bak bir de kendilerinde hak goruyolar neymis durumu yokmus. Durumu olmayan evlenmesin arkadas. Anlamiyorum cok mu pahali dugun salonlari gayet dandikleri var bunlarin. Gidin oralarda uce bese yapin. Kimse kimsenin gurultusune katlanmak zounda degil ya ama bu cahilleri egitmek bunun normal olmadigi asilamak lazim. Bence besikte baslanmali bu asilamaya cunku buyuyene kadar anca anlarlar. Seni cok iyi anliyorum konu sahibi. Bu şuursuzlar yuznden benjm de sinav haftamda bir gunum zehir olmustu allahin varoşlari Allah sabir versin bunlara da akil

Niye bukadar sinirleniyorsunuz acaba? ben bir sinede bir kacgün diye düsündüm herhalde ayni ortamda mahallede hergün her ay dügün olmasida normal demedim! durumu olmayanlar icin konustum . dügün salonlarina gelirleri yetmiyor demekki yoksa kimse göz önünde dügün yapmak istemez herhalde..

Senede birkaç gün olmuyor o. Boş arazi falan varsa mahallede bitti, orada her Allahın günü düğün yapılıyor ve öğlen başlanıyor gece yarısına kadar evin içinde dolby digital ses. Ayıp, ben evimde kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değilim. Hiç durumu olmayan da evlenmesin zaten evlenince de kendine yetemez onlar, ki öyle bir şey de yok, sokak düğünü daha masraflıdır düğün salonuna kıyasla. Bu görgü kuralıdır, o bir gün yapsın bu bir gün yapsınla olacak iş değil. O mahallede bir tek o insanlar yaşamıyor. Yaşlısı var, hastası var, bebeği olup uyutamayan var, cenazesi olup yasta olan var. Ayıp.

Geçen seneki düğünde canlı bombadan sonra sokak düğünü yasaklandı. Şikayet Et.

Düğün Salonu para bulamıyor diye bşy yok.
Belediyenin düğün salonlarının fiyatları uygun ayrıca durumu olmayanlara kolaylık sağlanıyor.

Back
X