Kekler - Pastalar Fincan da Kek ;)

tatsizbrokoli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2014
126
25
68
Giresun
Arkadaşlar son zamanlar da çok sık görmeye başladığımız bir tarif. Hem sağlıklı hemde daha hızlı yapıan bir kek. Tek başına yaşayıp koca kalıp keki pişirmek yerine bu 3-4 fincan kek atıştırmalık güzel bir tarif ;)

Malzemeler;
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un
Kabartma tozu

Süslemek için;
Hindistan cevizi

Yapılışı;
Öncelikle şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz daha sonra sıvı yağ ve sütü ekledikten sonra biraz çırpıp ununu ilave ediyoruz. Daha sonra kakaoyu koyuyoruz. önceden yağlamış olduğumuz fincanlarımızın yarısına kadar kekten dolduruyoruz. Benim toplam 5 fincanım oldu. Daha sonra geniş bir tenceremizin içine bardakların yarısına gelecek kadar su koyuyoruz. Daha sonra fincanları yerleştiriyoruz. Tencerenin kapağını kapatmadan önce üstüne temiz bir havlu yada bez serip kapağı kapatıyoruz( Buharlaşma sonucu keklere su damlaları gelmemesi için). Su kaynadıktan sonra 20 dk kadar daha ocakta duruyor.Ocaktan aldıktan sonra biraz dinlendiriyoruz. size tavsiyem fincanları ters çevirip bir tabağa koyun üstüne havlu örtün. Soğuduktan sonra kekleri fincandan rahatça çıkartabilirsiniz. üzerine hindistan cevizi döktükten sonra sunabilrisiniz. Afiyet olsunnn :) Resimleri akşam eve geçince yüklücem hanımlar.

ben bu tarifi denedim, çok güzel oldular hatta iki defa denedim birinde tuzlu yapsam acaba nasıl olur diye dereotlu peynirli hazırladım o çok çirkin oldu daha geç pişiyor sanırım tuzlu olanlar pişiremedim, tatlı olan tarif çok güzel oldu

Back
X